Ga naar de inhoud
Vegan bonbons: macadamia hartjes
Chocolade 19 september 2018

Vegan bonbons: macadamia hartjes

Vegan bonbons: macadamia hartjes

Deze vegan bonbons zijn gemaakt met macadamianoten en chocolade. De afwerking met frambozen maakt ze helemaal af en de schattige hartenvorm uiteraard ook!

Vegan bonbons voor Valentijn

Deze bonbons zijn voor iedereen die houdt van macadamianoten, chocolade en van zoete recepten met een verantwoord tintje. Ze zijn onwijs lekker en ze zien er helemaal charming uit dankzij de hartjesvorm en de stukjes framboos. De vulling doet mij denken aan mijn vegan cheesecake recepten, ook al gebruik ik daarbij meestal cashewnoten.

Vegan bonbons met macadamianoten

Het oorspronkelijke recept omschrijft dat je de bonbons maakt met zelfgemaakte vegan chocolade, maar je kunt er ook voor kiezen om pure (vegan) chocolade om te smelten; beide opties heb ik in onderstaand recept verwerkt. De witte laag van deze bonbons is een lichte notenpasta op basis van o.a. macadamia’s, erg lekker. Macadamia’s zijn romig en laten zich perfect fijnmalen tot een gladde, zachte massa waar je met behulp van wat zoetmiddel, kokosolie en vanille-extract een heerlijke vegan bonbonvulling van maakt. Die werk je vervolgens af met wat stukjes diepvries frambozen en dan is het geheel klaar.

Om deze bonbons te maken heb je natuurlijk een siliconen bakvorm voor hartjes nodig. Voor kleine bonbons is deze siliconen hartjesvorm heel geschikt, of als je iets grotere exemplaren wil maken dan is deze hartjesvorm perfect. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om gewoon een siliconen ijsblokjesvorm of bonbonvorm die je al in huis hebt te gebruiken!

macadamia hearts (vegan bonbons)

Kookboek review: One healthy kitchen

In One healthy kitchen vind je meer dan 60 vegan en veggie recepten. Ook zijn bijna alle recepten gluten- en lactosevrij en bevatten ze weinig tot geen geraffineerde suikers. Helemaal in mijn straatje. Het zijn toegankelijke recepten, maar toch allemaal met een unieke twist. Van een simpele vegan pizza of crispy haverwafeltjes, tot rainbow caramelbars en bloemkool-quinoa couscous. In het begin van het boek worden ook nog een aantal ingrediënten kort toegelicht.

De schrijfster is een populaire Belgische foodie en dit boek is het vervolg op haar eerder verschenen en succesvolle boek ‘One healthy family’. Het boek heeft een frisse vormgeving en de recepten zijn overzichtelijk. Ik heb One healthy kitchen al langere tijd in huis en ik vind het leuk kookboek. Persoonlijk had ik het fijn gevonden als er ook nog bij had gestaan hoeveel tijd een recept kost, hoe en hoelang iets bewaard kan worden en de vermelding van grammen naast cups. Naar mijn idee zijn de meeste recepten verder heel goed te doen en lekker laagdrempelig.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Lannoo.

vegan bonbons met macadamianoten

Vegan bonbons recepten

Met het maken van bonbons in een plantaardig jasje kun je heel veel kanten op! Zoals je kunt zien ga ik graag de meer bewuste kant op, met pure en gezonde ingrediënten. Op die manier kan ik er op elke dag van de week van genieten. Met deze vegan bonbons recepten ga ik je laten zien wat ik bedoel:

Zin in meer van dit soort verantwoorde zoete recepten? Dan is mijn bakboek PUUR ZOET misschien ook wel echt iets voor jou, met meer dan 80 lekkere glutenvrije en lactosevrije recepten waarvan 60 helemaal vegan.

Vegan bonbons: macadamia hartjes

recept
Vegan bonbons: macadamia hartjes

Deze vegan bonbons zijn gemaakt met macadamianoten en chocolade. De afwerking met frambozen maakt ze helemaal af en de schattige hartenvorm uiteraard ook!

Ingrediënten

Vegan bonbons met macadamianoten

  • 100 gram kokosolie
  • 50 gram cacaopoeder
  • 100 ml ahornsiroop

* bovenstaand kun je ook vervangen door 200 gram vegan chocolade

  • 100 gram macadamianoten
  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram kokosolie
  • 100 ml ahornsiroop
  • 1 tl vanille extract
  • Rasp van 1/2 limoen

Extra:

  • Bevroren frambozen of gevriesdroogde frambozen

Bereiding

Voorbereiding vegan macadamia bonbons

  1. Week de macadamianoten een nacht in ruim water of als je tijdnood hebt

Vegan bonbons maken

  1. Chocolade. Smelt de kokosolie en meng alle ingrediënten voor de chocoladesaus samen met een snuf zout OF smelt de kant-en-klare chocolade au bain-marie. Verdeel de helft van de saus over de siliconen vormpjes waar je een dun laagje in giet. Zet de vormpjes een tiental minuten in de diepvries.
  2. Vulling. Mix alle ingrediënten voor de vulling in een goede blender of foodprocessor en maal voor enkele minuten op hoge snelheid tot een mooie gladde massa. Schep de vulling bovenop de chocoladebasis en strooi er wat gebrokkelde stukjes bevroren framboos overheen.
  3. Zet de vormpjes een halfuur in de diepvries en giet dan de rest van de chocoladesaus op de vulling. Zet minstens 4 uur in de vriezer om de bonbons volledig op te laten stijven.
  4. Duw de bonbons voorzichtig uit de vormpjes. Laat ze 10 minuten op temperatuur komen en dan zijn ze perfect om te serveren aan je lief.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Vegan bonbons: macadamia hartjes" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *