Basisrecept: vanille cashewpasta

Vanille cashewpasta

Pindakaas, make place for my new best friend! Vanille cashewpasta, wat is dát lekker. Eigenlijk kan ze prima naast pindakaas leven, want deze cashewpasta is zachter en zoeter van smaak. Het smaakt lekker op een cracker, rijstwafel of als topping op een dadelsnack bijvoorbeeld. Maarrrr, je kunt het natuurlijk ook gewoon door je cookie dough gooien. Daarover morgen meer.

Je kunt zo’n notenspread uiteraard ook zelf in de winkel kopen. Maar waarom zou je, als het zelf maken zó makkelijk is? En dan kun je zelf bepalen welke smaak je er aan geeft (vanille, vanille!) en of je gebrande of ongebrande noten wilt gebruiken. Ik voegde een klein scheutje honing toe aan de cashewpasta voor dat extra zoetje. Vind ik lekker, maar dat hoeft niet natuurlijk.

Vanille cashewpasta

Vanille cashewpasta

Zoetrecepten

Basisrecept: vanille cashewpasta

Door | 10 minuten

Dit heb je nodig

  • 200 gram cashewnoten
  • ½ vanilleboon
  • Theelepel honing

En zo doe je het

  1. Doe de cashewnoten, het merg van de vanilleboon* en de theelepel honing in de keukenmachine en maal het geheel fijn tot er een smeuïge massa ontstaat. Afhankelijk van de krachtigheid van je keukenmachine duurt dit 5 – 10 minuten.
  2. Voeg eventueel een klein scheutje natuurlijke olie toe als het niet smeuïg genoeg wordt.

* Als je geen vanilleboon kunt vinden, kun je ook een scheutje vanille extract of wat vanillepoeder toevoegen.

Enjoy zoetjes! Heb jij deze vanille cashewpasta ook gemaakt? Let me know en deel hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via Instagram met de hashtag #zoetrecepten, Facebook of via Snapchat (zoetrecepten)! LIKE! X Mariette

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Basisrecept: vanille cashewpasta" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *