Mini salted caramel swirl pepernotencheesecakejes

Mini salted caramel swirl pepernotencheesecakejes

Zo, da’s een hele mond vol, maar wel een hele lekkere! Met maar 6 ingrediënten kun jij deze mini salted caramel swirl pepernotencheesecakejes al maken. Dat is nog eens een fijne sweet friday toch?

Combineer mijn lievelingszoetjes (salted caramel en cheesecake natuurlijk) met mijn favoriete Sinterklaas lekkernij en je weet al dat je een onweerstaanbaar recept in handen hebt. Dat leek in mijn hoofd al zo en bleek in realiteit des te meer. Man man, puur genieten deze cheesecakejes. En echt niet moeilijk om te maken, dus ideaal voor jouw heerlijk avondje.

Wil jij het echt profi aanpakken? Maak dan ook de pepernoten zelf!

En ik weet natuurlijk dat dit eigenlijk geen pepernoten zijn, maar kruidnoten. Lees hier meer over het verschil tussen deze twee lekkertjes.

Mini salted caramel swirl pepernotencheesecakejes

Mini salted caramel swirl pepernotencheesecakejes

Zoetrecepten

Mini salted caramel swirl pepernotencheesecakejes

Door | 30 minuten + baktijd | 12 personen

Dit heb je nodig

  • 300 gram pepernoten
  • 50 gram boter
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram sour cream
  • 1 ei (L)
  • Salted caramel

En zo doe je het

  1. Bereid de salted caramel voor volgens dit recept en beleg een muffin bakvorm met papieren muffin bakvormpjes.
  2. Maal 150 gram pepernoten fijn in de keukenmachine. Smelt de boter au-bain marie en meng de fijngemalen pepernoten hier doorheen. Verdeel over de muffinvormpjes en druk stevig aan op de bodem.
  3. Verwarm de oven voor op 140 graden .
  4. Mix de roomkaas zacht met de mixer. Voeg de sour cream toe en mix tot één geheel. Voeg 100 gram salted caramel toe en mix dit er ook doorheen. Spatel vervolgens het ei door het mengsel en verdeel het beslag over de muffinbakvormpjes.
  5. Schep een halve theelepel salted caramel in elk cheesecakeje en swirl dit er met een satéprikker doorheen. Bak in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat een uur afkoelen in de oven en nog verder buiten de oven. Zet vervolgens een nacht in de koelkast om op te stijven.
  6. Haal de cheesecakejes voor het serveren uit de papieren muffinvormpjes. Schep een lepeltje salted caramel saus in het kuiltje. Snijd de resterende pepernoten in stukjes en top de pepernotencheesecakejes af met een laagje gehakte pepernoten.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Mini salted caramel swirl pepernotencheesecakejes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

13 antwoorden op “Mini salted caramel swirl pepernotencheesecakejes

  1. Ziet er heerlijk uit en ik ga het van het weekend maken, maar even een vraagje: sour cream is toch voor koude bereidingen? Moet ik dan geen creme fraiche gebruiken?

  2. Ik heb gister de caramel alvast gemaakt, die is goddelijk!
    Vrijdag ga ik de cheesecakejes maken, maar heb jij ze gebakken in een hetelucht oven of boven en onder? Mijn oven kan op beide standen, maar ik weet nooit zo goed welke ik het beste kan gebruiken 🙈

    1. Goede vraag en daar heb ik niet zo 123 het antwoord op, gaat op mijn lijstje om eens een artikel over te schrijven 😉 . Wat betreft deze cheesecakes is het een verschil van smaak en vind ik de versie met sour cream net even wat smeuïger en beter lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *