Zo maak je de lekkerste mokka crème

de lekkerste mokka crème

Afgelopen woensdag verklapte ik in het recept voor nougatine al dat ik binnenkort een zeer lekker taartje met jullie deel waar je o.a. de nougatine voor nodig hebt. Deze mokka crème is deel 2 in de reeks. Kunnen jullie al raden wat er binnenkort online komt?

Ik gebruikte het recept uit Rutger Bakt als basis voor deze crème en zette het naar mijn eigen hand om er echt de lekkerste mokka crème van te maken die je ooit geproefd hebt. Mijn hele familie kon er maar niet over ophouden hoe ongelofelijk lekker deze mokka crème wel niet was. Het is wel een klusje om de crème te maken, omdat je eerst een banketbakkersroom maakt, vervolgens een simpele botercrème en deze combineert met gezoete espresso. Maar geloof me: het resultaat is het zó waard!

de lekkerste mokka crème

Let wel op: de hoeveelheid is voor een flinke taart, met zeker drie – vier lagen. Voor een kleinere taart kun je beter de helft van het recept maken.

de lekkerste mokka crème

Zo maak je de lekkerste mokka crème

Geschreven door maart 20, 2016
40 minuten

Benodigdheden

  • 1 recept voor banketbakkersroom
  • 300 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 40 milliliter espresso
  • 1 theelepel espressopoeder
  • 25 gram bruine basterdsuiker
  1. Bereid de banketbakkersroom volgens het recept en laat volledig afkoelen.
  2. Neem een kom en mix hier de boter met het poedersuiker luchtig en romig in. Mix vervolgens de banketbakkersroom er doorheen tot het een gladde massa is geworden.
  3. Zet 40 milliliter espresso en los hier een theelepel espressopoeder in op en 25 gram bruine basterdsuiker. Laat dit volledig afkoelen en mix het dan ook door de crème heen. Proef of je de koffiesmaak sterk genoeg vindt, anders kun je nog 10 milliliter meer toevoegen.
  4. Als het goed gemengd is, is je mokka crème klaar! Bewaar koel voordat je de crème gebruikt en mix hem weer even door als je hem uit de koelkast haalt.

Reacties op Zo maak je de lekkerste mokka crème

  1. Hihi, ik herinner me dat ik vele jaren geleden eens zo’n soort recept volledig liet mislukken :p We zijn nu toch al een tijdje verder, misschien moet ik het nu nog eens proberen met dit recept 😉

  2. Vorig jaar in juni de ferrero rocher taart gemaakt voor de verjaardag van mijn vader, nu ik dit zie staat er dus een mokkataart op de agenda. 😉 Lijkt me erg lekker!

  3. Ik heb met deze crème en biscuittaart al 3x een mokkataart gemaakt. Met vele complimenten!
    Het is echt een makkelijk recept. En niet zo zwaar als “normale” mokkacrème. Ik kan hem iedereen aanraden!

  4. Hoi Mariette,
    Wanneer je deze creme maakt en in een (bruids)taart doet als vulling, moet de taart dan in de koelkast bewaard worden of hoeft dat niet?

      1. Bedankt voor je antwoord, ik maak de taart op donderdag, we eten m op vrijdag. Ik maak een 3 laags taart, met 3 keer een verschillende vulling. De rest van de vullingen hoeven niet in de koelkast bewaard te worden dus daarom maak ik liever een mokkacreme die niet in de koeling hoeft. 🙂

    1. Wat zonde! In principe gaat iets in de schift als de substanties die je mengt niet dezelfde temperatuur zijn. Het kan ook helpen door eerst een kleine hoeveelheid toe te voegen, zodat het rustiger kan wennen. En daarna steeds meer tot je het volledig hebt gemengd.

  5. als je botercreme in de schift gaat, kun je dat oplissen door je (metalen) kom in heet water te zetten en het mengsel goed te roeren. doordat de boter dan iets smelt, kan het het vocht weer beter opnemen.
    In het begin kan het lijken of het erger wordt, maar gewoon doorroeren!
    daarna weer af laten koelen, zodat het weer steviger wordt.

  6. Hoi, na m’n tweede keer hazelnootschuimtaart (mmm) heb ik nog crème (en nougatine) over. Ik wil daar nog wel wat anders mee maken. Heb je nog tips? En hoe lang kan ik de crème nog bewaren denk je?

  7. In het recept zie ik staan 40 ml espresso en op de volgende regel 1 theelepel poeder.
    Wat bedoel je hier precies?
    40 ml water waar je het poeder in oplost?
    Of juist 40 ml al gemaakte espresso en dan nog een theelepel poeder extra erbij?

  8. Hoi Mariëtte,
    Als deze taart wordt zoals de tekst belooft, dan wordt het mijn lievelingstaart!
    Vroeger bij feestjes thuis kregen wij vaak van dit soort gebakjes. Die waren echt heerlijk!

    Dus deze taart gaan we proberen te maken met behulp van de net aangeschafte keukenrobot. Misschien een domme vraag, maar wat is espressopoeder? Je bedoelt toch niet de maling waarvan je espresso zet? Is het kant en klaar poeder net zo iets als Nescafé? Waar kun je het kopen?

    Bedankt vast voor je antwoord.

    Groetjes Ronald

    1. Ha Ronald, wat leuk om te horen! Ik hoop dat ‘ie aan je (hoge) verwachtingen voldoet :). Ik bedoel inderdaad oplosbaar espressopoeder. Vind je gewoon in de super bij alle koffie! Bakse en let me know wat je ervan vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief