Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus

komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus

Say what? Jawel, komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus. Mooi woord voor galgje. En een very lekker, very vegan en very healthy hapje. Ze passen perfect op een amuselepel en in één hap in je mond, als je de komkommer dun schilt tenminste. Ik was impressed door de pompoenpittenhummus. De pompoenpitten gebruik je in plaats van tahin en geven de hummus echt een andere smaak. Love it!

Ik maakte deze komkommerrolletjes als eerste gang voor het vegan 6 gangendiner dat ik voor Thomas maakte omdat we 6,5 samenzijn vierden tijdens mijn 30 dagen vegan challenge. Benieuwd naar de andere gangen? Ze komen aankomende week allemaal online.

Gang 1: Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus

Gang 2: Slakuipjes met bloemkool tabouleh

Gang 3: Smoked paprika kokos-bloemkoolsoepje

Gang 4: Mexicaanse bonenburger met portobello’s

Gang 5: Citroen spoom

Gang 6: Kokos limoencheesecake

IMG_6162

komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus

EASY VEGAN MET JULIE
De basis voor dit recept komt uit het boek ‘Easy vegan met Julie’, mijn favoriete (vegan) kookboek op dit moment. Er staan hele toegankelijke, uiteenlopende vegan recepten in. Alle recepten zijn gluten- en lactosevrij en bevatten geen geraffineerde suikers. De fotografie is mooi, de recepten zijn lekker en bevatten gelukkig niet teveel onmogelijke ingrediënten. Je shopt ‘m hier.

Recensie mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Lannoo.

Zoetrecepten

Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus

Door | 30 minuten | 30 personen

Dit heb je nodig

HUMMUS

  • 350 gram kikkererwten
  • 4 el pompoenpitten (geroosterd)
  • 3 el citroensap
  • 3 el water
  • 1,5 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • Komijnpoeder

ROLLETJES

  • 3 grote komkommers
  • Verse koriander en/of munt
  • Extra pompoenpitten (geroosterd)

En zo doe je het

  1. Doe alle ingrediënten voor de hummus in de keukenmachine en maal fijn tot een smeuïge hummus. Maak op smaak met het komijnpoeder, peper en zout.
  2. Schaaf lange dunne plakken van de komkommer, tot je bij de sappige zaadjes aankomt. Dit deel gebruik je niet. Gebruik bijvoorbeeld een fijne kaasschaaf of een dunschiller voor de komkommerplakken.
  3. Beleg elke plak komkommer met een lepel hummus en verse koriander en/of munt. Rol de komkommerplak dan op en zet op de amuselepel of op een bordje. Bestrooi met nog wat extra pompoenpitten.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *