Vegan vijgenrol

vijgenrol

Oh man, wat is dit lekker. Ik ben sowieso al gek op vijgen, maar ik had niet verwacht dat dit zoete hapje zo goed uit zou pakken. En niet alleen ik. Niemand kon er genoeg van krijgen. Ok, behalve de kindjes van mijn zus, niet helemaal kids-proof dus. Het deeg doet denken aan die van een (gezonde) gevulde koek en de vijgenvulling is kruidig en smeuïg. Yu-hum. Oh en deze vijgenrol is dus helemaal vegan!

Het is op de foto niet te zien, maar met dit recept kun je twee flinke vijgenrollen maken. Als je deze vijgenrollen niet alleen vegan maar ook glutenvrij wilt maken, let er dan op dat je glutenvrije havermout gebruikt.

vijgenrol

vijgenrol

SUPER HEALTHY SNACKS 

Het recept komt uit Super Healthy Snacks, het boek van Jenna Zoe. Ik heb de hoeveelheid ahornsiroop nog een beetje teruggebracht en getest of je het i.p.v. met kokosolie ook met andere plantaardig olie kunt maken. Yes you can! Mijn versie van Jenna’s vijgenrol vind je hieronder.

Super healthy snacks is geen nieuw boek (2014 alweer!), maar ik vind het nog steeds een ontzettend fijn exemplaar op mijn boekenschap met fijne snack ideetjes. Het boek staat vol vegan snacks zonder geraffineerde suiker of vetten. Er staan niet alleen zoete snacks in, maar ook veel hartige happen en groente knabbels. Daar houdt deze snaai koningin wel van! Toppertje dus dit boek, dat laat deze vijgenrol ook wel zien.

Je shopt het boek voor maar 18,95 via deze link. Dit recept en review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Becht.

vijgenrol

Vegan vijgenrol

Geschreven door september 4, 2017
40 minuten
Voor 21 personen

Benodigdheden

DEEG

  • 165 gram amandelmeel
  • 90 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 60 ml (kokos)olie
  • 100 ml ahornsiroop
  • 60 ml appelmoes
  • 1 tl vanille extract

VULLING

  • 150 gram gedroogde vijgen
  • 3 el citroensap
  • ¼ tl gemberpoeder
  1. Maal de havermout tot een fijn meel in de keukenmachine. Meng dit met het amandelmeel, zout en bakpoeder door elkaar. Smelt indien nodig de kokosolie en meng dit met de ahornsiroop, appelmoes en vanille extract.
  2. Voeg de natte en droge ingrediënten bij elkaar en kneed tot een samenhangend deeg. Rol het deeg vervolgens in vershoudfolie en zet een uur – een nacht in de koelkast.
  3. Week de vijgen 10 minuten in kokendheet water. Giet het water af, dep de vijgen droog en pureer ze fijn met het citroensap en het gemberpoeder.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. En beleg een bakplaat met een stuk bakpapier.
  5. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in twee delen. Jenna maakte vier vijgenrollen, ik vond het makkelijker om twee rollen te maken.
  6. Leg een deel deeg tussen twee vellen bakpapier (het is vrij plakkerig om uit te rollen) en rol met een deegroller uit tot een dun rechthoekig stuk deeg. Verdeel de helft van de vijgenvulling in een lange strook hierover en gebruik het bakpapier om het deeg vouwen en druk het mooi dicht. Herhaal voor het andere stuk deeg en resterende vulling.
  7. Leg de vijgenrollen op de bakplaat en bak ze gaar in ongeveer 30 minuten.

ENJOY ZOETJES! Vonden jullie deze vijgenrol ook zo lekker? Laat het me weten in een berichtje onder dit artikel of deel een kiekje via Facebook of Instagram! Word ik blij van. Wekelijks deel ik het mooiste kiekje op Instagram! Liefs, Mariette

Reacties op Vegan vijgenrol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief