Ga naar de inhoud
Makkelijk ananas-bladerdeegtoetje
Gezonde bakrecepten 19 januari 2018

Makkelijk ananas-bladerdeegtoetje

Makkelijk ananas-bladerdeegtoetje

Yeah, we’ve got a winner! Dit lekkere ananas-bladerdeegtoetje heb je mega snel gemaakt en is ook nog eens helemaal lactosevrij, vegan en zonder toegevoegde suikers.

Het ding met

toetjes

is dat je er niet n het hoofdgerecht nog een uur mee bezig wilt zijn. Daarvoor is dit dessert perfect! Je bent er berhaupt maar een paar minuutjes aan kwijt. Het enige dat je nodig hebt zijn een paar plakjes bladerdeeg, een bak kokosyoghurt, wat grof kokosschaafsel en een schoongemaakte ananas. Die laatste kun je tegenwoordig zelfs al

uitgekleed

en al bij de appie kopen, dus dan hoef je echt bijna niks meer te doen.

En omdat ananas zo lekker zoet is vind ik het totaal niet nodig om ook nog suiker aan de kokosyoghurt toe te voegen, daarnaast mag dat nu ook niet tijdens mijn


suikervrije challenge


. Maar je kunt natuurlijk altijd nog los met de poedersuikerbus op het eindresultaat.

Hou je niet van kokos? HOE DAN?! Just joking (maar stiekem snap ik het echt niet). Vervang de kokosyoghurt dan door volle Griekse yoghurt of een stevige plantaardige yoghurt en het kokosschaafsel door amandelschaafsel.

Makkelijk ananas-bladerdeegtoetje

Makkelijk ananas-bladerdeegtoetje

recept
Makkelijk ananas-bladerdeegtoetje

Yeah, we’ve got a winner! Dit lekkere ananas-bladerdeegtoetje heb je mega snel gemaakt en is ook nog eens helemaal lactosevrij,…

10 minuten + baktijd
4

Ingrediënten

  • Halve ananas
  • Handje kokosschaafsel
  • 4 plakjes bladerdeeg*
  • 250 ml kokosyoghurt

* Let op dat je vegan bladerdeeg koopt indien nodig.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
  2. Maak de ananas schoon en snijd in plakken. Ik hou de plakken vrij dik, dat vind ik het lekkerst.
  3. Rooster het kokosschaafsel kort in de oven (blijf voor de oven staan want dit duurt nog geen minuut).
  4. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hier de bladerdeegplakjes op. Leg een plak ananas in het midden van elk bladerdeegje en bestrijk de randen evt. met een beetje amandelmelk.
  5. Bak de ananas-bladerdeeg gebakjes goudbruin in 10 – 15 minuten.
  6. Top af met een flinke klodder kokosyoghurt en geraspt kokosschaafsel.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Makkelijk ananas-bladerdeegtoetje" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *