Ga naar de inhoud
BBQ toetje: gegrilde ananas met rum
BBQ 21 juli 2017

BBQ toetje: gegrilde ananas met rum

BBQ toetje: gegrilde ananas met rum

Het volgende BBQ toetje staat alweer online: deze gegrilde ananas met rum. Wat een topper is dit recept. Een ongelofelijk lekker BBQ dessert met gegrilde ananas, ijs en een scheut rum-karamelsaus.

Gegrilde ananas met rum maken

Oh. My. Ik zeg het nog maar eens, maar wat zijn deze in rum geweekte ananasjes lekker! Én makkelijk. Door de weinige (voor)bereiding is dit wat mij betreft echt een ideaal toetje voor op de BBQ.

De plakken ananas worden niet alleen geweekt in rum, maar in een zoete saus die op smaak gemaakt is met rum. Dit sausje kook je terug tot een rum-karamelsaus terwijl de plakken ananas lekker liggen te grillen op de BBQ.

Je serveert ze meteen van de grill, samen met een bol (kaneel)ijs en een goeie scheut rum-karamelsaus. Ik beloof je een hemels dessert.

BAKTIP: Gegrilde ananas maken zonder rum? Dat kan! Je kunt het gewoon weglaten uit het recept.

In rum geweekte ananasjes

Toetjes op de BBQ

De hele zomer van ’17 komt er op vrijdag een lekker toetje voor op de BBQ online op Zoetrecepten. Samen met vriendinnetje en bbq-queen Eline ben ik losgegaan op de BBQ om heel veel toetjes en desserts voor jullie te bedenken. Stuk voor stuk erg lekker en lekker makkelijk.

Nieuwsgierig naar alle BBQ toetjes? Bekijk al mijn BBQ recepten hier.

In rum geweekte ananasjes

BBQ toetje: gegrilde ananas met rum

recept
BBQ toetje: gegrilde ananas met rum

Gegrilde ananas met rum, wat een topper is dit BBQ toetje recept. De ananas serveer je met een lekkere bol ijs en een rum-karamelsaus.

20 minuten
6

Ingrediënten

  • 125 ml donkere rum
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1 TL kaneel
  • 1 ananas
  • Kaneel- of kokosijs

Bereiding

  1. Maak de ananas schoon en snijd in 6 – 8 dikke plakken.
  2. Meng rum, suiker en kaneel samen in een kom. Neem een schaal of bakplaat waar alle plakken ananas naast elkaar in passen. Giet het rum-mengsel eroverheen. Laat dit zeker 30 minuten weken en draai ze halverwege om.
  3. Aan het einde van de BBQ grill je de ananasplakken aan beide kanten op een schoon stuk grill. Dit hoeft maar enkele minuten, dus let op dat ze niet verbranden (dat kan best rap gebeuren).
  4. Giet ondertussen de overgebleven rum-saus in een steelpan. Verwarm op zacht-medium vuur voor 8-10 minuten zodat het inkookt tot een rum-karamelsaus, maar let op dat het niet verbrandt. Zet dan opzij.
  5. Serveer de plakken ananas op een bordje, met een schepje ijs in het midden en wat rum-karamelsaus als topping.

in rum geweekte ananasjesBAKTIPS

Gegrilde ananas maken zonder rum? Dat kan! Je kunt het gewoon weglaten uit het recept.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "BBQ toetje: gegrilde ananas met rum" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *