Ga naar de inhoud
Snelle kwarktaart met maar 4 ingrediënten
Taart 15 juli 2015

Snelle kwarktaart met maar 4 ingrediënten

Snelle kwarktaart met maar 4 ingrediënten

Ik hou ontzettend van lang in de keuken staan, maar ik ben ook gek op makkelijke, snelle recepten. Deze snelle kwarktaart met maar 4 ingrediënten is daar een ultiem voorbeeld van. Ik speel wel een beetje vals want, voor deze kwarktaart heb ik een kant en klare kwark gebruikt. Maar dat maakt het ook extra leuk en snél: kies je favo smaakje kwark, los daar de gelatine in op, stort het op je koekbodem en je taart kan de koelkast in! Zo heb je toch een homemade treat, die je zo (on)gezond kunt maken als je wilt. Ik vind deze kwarktaart ideaal als toetje en tussendoortje, maar soms stiekem ook als ontbijt.

 

Kwarktaart met maar 4 ingrediënten

Het recept voor deze kwarktaart is gemaakt in een 20 cm bakvorm en zoals je ziet is het taartje vrij laag. Daar hou ik nu eenmaal van. Wil jij de taart liever in een 24 cm bakvorm maken en wat hoger? Verdubbel dan de ingrediënten! Ja echt, zo simpel is het. Geniet van je fijne kwarktaartje!

 

Kwarktaart met maar 4 ingrediënten

 

Snelle kwarktaart met maar 4 ingrediënten

recept
Snelle kwarktaart met maar 4 ingrediënten

Ik hou ontzettend van lang in de keuken staan, maar ik ben ook gek op makkelijke, snelle recepten. Deze snelle…

15
8

Ingrediënten

  • Jouw favo kwark (500 gram)
  • 3 gelatineblaadjes
  • 150 gram (granen)koekjes
  • 75 gram boter

Bereiding

  1. Beleg de bodem van een bakvorm van 20 cm met bakpapier.
  2. Verkruimel de biscuitjes heel fijn, ik doe dit altijd in de keukenmachine. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter hierin. Haal van het vuur en meng de biscuitjes door de boter tot het goed gemengd is. Doe het biscuitmengsel nu in de taartvorm, verdeel het goed over de bodem en stamp het aan met een lepel. Zet de vorm nu in de koelkast.
  3. Neem een kom met koud water en laat de gelatineblaadjes hier 5 minuten in weken. Knijp ze hierna uit. Zet een steelpannetje op het vuur met 3 eetlepels water (één eetlepel per gelatineblaadje) en de uitgeknepen gelatineblaadjes, verwarm dit (het mag niet koken) en blijf goed roeren tot de gelatineblaadjes volledig zijn opgelost. Dit gaat vrij snel! Haal daarna van het vuur.
  4. Laat de gelatine een beetje afkoelen, maar pas op dat het nog niet stolt. Neem een kom en doe hier de kwark in. Meng de gelatine vervolgens goed door het kwarkmengsel. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erop. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel. Zet nu voor een minstens 3 uur in de koelkast.
  5. Wanneer de taart goed is opgesteven kun je hem versieren met vers fruit, zoals frambozen. ENJOY!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Snelle kwarktaart met maar 4 ingrediënten" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.4 / 5. Aantal stemmen: 32

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

20 berichten over “Snelle kwarktaart met maar 4 ingrediënten

  1. Hoi,

    kan je hier ook een naturel kwarktaart van maken (zoals dokter oetker deze ook heeft?)
    Wordt de taart dan nog wel zoet genoeg?

    1. Hi, naturel kwark is niet gezoet en dus zal de taart dat ook niet zijn. Je kunt het beste wat poedersuiker of honing door de kwark mengen om het toch een lichtzoete smaak te geven. Let op dat je bij de kwarktaart van Oetker ook nog slagroom door de kwark mengt, dus het is daardoor niet vergelijkbaar met dit recept.

  2. Heb de taart nu in koelkast staan maar overal het dubbele van genomen en een laagje biologische frambozenjam er tussen gedaan dus dat zal vast smaken…

  3. Hoi, even een vraagje.
    Gebruik je grote of kleine gelatine blaatjes?
    Als ik er toch slagroom door wil doen, hoeveel dan?

    1. Hi, de gelatineblaadjes die ik heb gebruikt wegen net iets meer dan 1,5 gram per stuk. Ik denk dat het kleine blaadjes zijn?
      Ik zou 125 milliliter lobbig geklopte slagroom toevoegen en nog een extra gelatineblaadje.

  4. Wat een makkelijk recept! Nu heb ik twee dochters die geen lactose mogen. Zou ik dus bijv kokos joghurt kunnen nemen of soja kwark en plantaardige boter?

    Groetjes
    Mus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *