Smoked paprika kokos-bloemkoolsoepje

Smoked paprika kokos-bloemkoolsoepje

I love soup! Zeker als je meerdere gangen maakt voor een diner, is een soep een fijne ‘tussen’gang. Je kunt het goed van tevoren bereiden en het is een mooie afwisseling tussen andere koude amuses en voorgerechten. Deze smoked paprika kokos-bloemkoolsoep is een echte winnaar en gaat in mijn favorieten. Het is een combi van Oosterse (gember en kokos) en puur Hollandse (hello bloemkool en wortel) smaken, waardoor je deze soep goed in de winter én zomer kan serveren.

Dit is alweer de derde gang van het vegan 6 gangendiner dat ik voor Thomas maakte. De andere gangen check je hieronder, of komen later deze week online.

Gang 1: Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus

Gang 2: Slakuipjes met bloemkool tabouleh

Gang 3: Smoked paprika kokos-bloemkoolsoepje

Gang 4: Mexicaanse bonenburger met portobello’s

Gang 5: Citroen spoom (nog niet online)

Gang 6: Kokos limoencheesecake

IMG_6181 Smoked paprika kokos-bloemkoolsoepje

Smoked paprika kokos-bloemkoolsoepje

Smoked paprika kokos-bloemkoolsoepje

Geschreven door mei 19, 2017
25 minuten
Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 1 bloemkool
  • 3 wortels
  • 1 grote witte ui
  • Duimpje gember
  • Teentje knoflook
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 liter bouillon
  • 1/2 theelepel smoked paprikapoeder

EVT.

  • Wat komijnpoeder
  • Limoentje (serveren)
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de bloemkool in stukjes, leg ze op de bakplaat en bak in 25 minuten goudbruin. Hou een paar kleine stukjes bloemkool apart voor het serveren.
  3. Zet een (soep)pan op het vuur met wat olie, de fijngesneden gember, knoflook, ui en wortels. Bak dit twee minuutjes door en voeg dan ook de bloemkool, de liter bouillon en de kokosmelk toe. Laat dit op laag vuur een half uurtje doorkoken tot de wortel zacht genoeg is.
  4. Maal het geheel dan fijn met de staafmixer en breng op smaak met smoked paprikapoeder en eventueel nog wat komijnpoeder.
  5. Serveer elk kommetje soep met een paar kleine roosjes bloemkool, een kneepje limoensap en een beetje smoked paprikapoeder.

Enjoy lieve zoetjes! Heb jij deze smoked paprika kokos-bloemkoolsoep gemaakt? Let me know wat je ervan vond of deel jouw kiekje via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina! Wekelijks deel ik het mooiste kiekje op mijn Instagram. Vind ik heel leuk! X Mariette

Geen reacties gevonden Laat via het formulier links een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief