Slakuipjes met bloemkool tabouleh

Sluikuipjes met bloemkool tabouleh

Deze slakuipjes met bloemkool tabouleh zijn een superlekker fris en licht hapje. Dat maakt ze een ideaal voorgerecht (of lunch!), maar hoe leuk is het om deze feestelijke kuipjes als borrelhap te serveren? Helemaal vegan, dus lactosevrij, en ook glutenvrij.

Voor wie het nog niet kent, tabouleh is een typische Libanese salade die je in een goede falafelwrap geserveerd krijgt. De basis van deze tabouleh is een couscous van bloemkool en verse kruiden. Je kunt het dus eigenlijk zien als een Libanese tapashap. Zó lekker! En ideaal als lichte snack of wanneer je niet in één klap vol wilt zitten, zoals bij het 6 gangendiner dat ik voor Thomas maakte. Check onder de foto’s de andere gangen en natuurlijk het recept.

Sluikuipjes met bloemkool tabouleh

IMG_6144

Benieuwd naar de andere gangen van het vegan 6 gangendiner dat ik voor Thomas maakte? Ze komen aankomende week één voor één online.

Gang 1: Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus

Gang 2: Slakuipjes met bloemkool tabouleh

Gang 3: Smoked paprika kokos-bloemkoolsoepje

Gang 4: Mexicaanse bonenburger met portobello’s

Gang 5: Citroen spoom (nog niet online)

Gang 6: Kokos limoencheesecake

Sluikuipjes met bloemkool tabouleh

Slakuipjes met bloemkool tabouleh

Geschreven door mei 18, 2017
25 minuten
Voor 12 personen

Benodigdheden

KUIPJES

  • 2 little gem slakropjes
  • 1 grote avocado
  • 3 stelen bosuitjes
  • 1/3e komkommer
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • Halve bloemkool
  • Koriander en/of munt
  • Handje walnoten

DRESSING

  • Amandelyoghurt
  • Sesamolie
  • 1 limoentje

 

  1. Doe doe roosjes van de (rauwe) bloemkool in je keukenmachine en maal ze met korte pulsen van een paar secondes fijn tot je een mooie couscous-achtige kruimel hebt. Meng hier een hand fijngesneden koriander en/of munt en bosuitjes doorheen (ik hou van de combinatie) en een beetje peper en zout. Zet dan opzij.
  2. Snijd de avocado en komkommer in kleine blokjes en meng met de granaatappelpitjes en zet ook even opzij.
  3. Pers het limoentje uit in een kommetje en giet hier een scheutje sesamolie en amandelyoghurt bij. Proef even of het te zuur is, voeg anders nog wat sesamolie toe en maak op smaak met wat peper en zout (optioneel).
  4. Snijd het kontje van de little gem slakropjes af. Pel de bladeren, was ze, dep ze droog en leg daarna als kuipjes op een bordje. Schep in elk slakuipje een lepel bloemkool tabouleh en daarop een lepel van het avocadomengsel.
  5. Serveren: hak de walnoten grof en strooi dit over de kuipjes. Sprenkel het dipjes over de kuipjes en serveer het restant in een bakje erbij.

Enjoy lieve zoetjes! Heb jij deze slakuipjes met bloemkool tabouleh gemaakt? Let me know wat je ervan vond of deel jouw kiekje via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina! Wekelijks deel ik het mooiste kiekje op mijn Instagram. LIKE! X Mariette

Geen reacties gevonden Laat via het formulier links een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief