Ga naar de inhoud
Pindakaaskoekjes met maar 3 ingrediënten!
Glutenvrij 11 september 2014

Pindakaaskoekjes met maar 3 ingrediënten!

Pindakaaskoekjes met maar 3 ingrediënten!

 

Je leest het goed: pindakaaskoekjes met maar 3 ingrediënten! Pindakaas, suiker en ei. Makkelijker dan dit vind je het niet. Ik moet er wel bij zeggen dat deze koekjes voor de echte diehard pindakaasfans zijn. De koekjes hebben een volle zoete pindakaassmaak, zijn knapperig van buiten en wat harder van binnen. Voor wat extra crispyness heb ik ze door wat suiker gerold. Daarnaast zijn deze koekjes gluten- en lactosevrij!

Mijn collega wees me op dit easypeasy receptje. Zij speurt veel op Amerikaanse foodblogs, waar ze dit recept al vaker voorbij zag komen. Ik geloofde bijna niet hoe makkelijk het was: een cup pindakaas, een cup suiker en 1 ei = pindakaaskoekjes. Dat moest ik zelf uitproberen! En dezelfde avond nog wel. Ik heb alles voor je omgerekend in het recept.

Lijkt dit recept jou iets té pindakazig of wil je een beetje experimenteren? Varieer dan eens met wat bloem/amandelmeel, kaneel of stukjes chocola. Ook daar heb ik goede dingen over gelezen. Ik ben heel benieuwd naar jouw pindakaaskoekje, laat me weten welke variatie jij maakt!

Pindakaaskoekjes met maar 3 ingrediënten!

recept
Pindakaaskoekjes met maar 3 ingrediënten!

  Je leest het goed: pindakaaskoekjes met maar 3 ingrediënten! Pindakaas, suiker en ei. Makkelijker dan dit vind je het…

10min + 12min baktijd
20

Ingrediënten

  • 250 gram pindakaas
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 ei (L)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier
  2. Neem een mengkom en mix hier de pindakaas in samen met de suiker. Voeg na 1 minuut ook het ei toe en mix tot het één geheel is.
  3. Maak nu bolletjes van het pindakaas beslag en druk ze plat op de bakplaat met een vork, zodat je het ruitpatroontje krijgt. Eventueel kun je de koekjes nu nog in een schaaltje met suiker dippen, zodat ze een krokant suikerlaagje krijgen.
  4. Bak de koekjes af in 12 minuten. Laat ze goed afkoelen voor je ze eet, anders zijn ze nog helemaal zacht.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Pindakaaskoekjes met maar 3 ingrediënten!" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

40 berichten over “Pindakaaskoekjes met maar 3 ingrediënten!

  1. Bij het kopen van de pindakaas wel even goed op het etiket kijken of er geen sporen van o.a. tarwe in kunnen zitten, want dan is het helaas pindakaas niet glutenvrij!

  2. Ik heb ze geprobeerd te maken, en ze waren suuuper lekker! Alleen dirkje is dirkje niet zonder koekjes lichtelijk aan te branden, maar bij deze koekjes maakt dat volgens mij niet uit:) echt een aanrader! Ik zocht al heel lang naar een simpel recept zoals dit😁

  3. Ze waren verrukkelijk maar probeer het eens met Surinaamse pindakaas dan is het pittig dat heb ik ook gedaan en dan iets meer suiker zaaaaaalig

  4. ik ga deze koekjes maken maar dan halveer ik het recept en vervang de suiker door kokosbloesemsuiker, worden ze wat gezonder. en de andere helft van het ei gebruik ik weer voor iets anders

  5. Ik heb ze ook gemaakt ze zijn heel lekker, dit zijn mijn variaties(we zijn met ze 3 en thuis daarom is alles in drievoud:
    -6 normale
    -3 met een suikerlaagje
    -3 met parelsuiker
    -3 met pure hagelslag
    -6 met cacao
    Alleen je kan ze beter een minuutje korter in de oven doen en als je er cacao bij doet ook een druppeltje water omdat het deeg anders heel snel uit elkaar valt.

  6. Ze waren verrukkelijk! Ik heb ze in een suikerlaagje gedipt en toen ze klaar waren had ik ze voor de helft in de pure chocolade gedoopt en laten stollen. Ze waren nog nooit zo snel op😂

  7. Ik heb ze met veel minder suiker gemaakt (ongeveer 75 gr) en stukjes overgebleven chocolaatjes van sinterklaas (munten, sint en pietjes) en ze waren géweldig! En zó ongelofelijk makkelijk! Wel vond ik deze al aan de zoete kant dus misschien volgende keer nog iets minder suiker. (Zit ook suiker natuurlijk in de chocolaatjes)

  8. Ik dacht ik varieer ook eens vanwege de hoeveelheid suiker in de recept. Dus heb 50 gr suiker en 100 gr dadels gedaan. Njamnjam! Goed gelukt. Aanrader!

    1. Vanmiddag gemaakt met wat gehakte stukjes chocolade door het deeg gemengd. De helft van het recept gebruikt en toch 17 koekjes er uit kunnen halen. Ze werden een stuk knapperiger dan verwacht eigenlijk. Echt héérlijk!

  9. Hallo mariette. Als ik 350gr pindakaas wil gebruiken moet ik dan 300gr suiker gebruiken klopt dat. En welk pindkaaas is beter die van creamy of de gewone

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *