Ga naar de inhoud
Vegan gebakjes met sinaasappel
Cheesecake 25 september 2017

Vegan gebakjes met sinaasappel

Vegan gebakjes met sinaasappel

Een makkelijk recept voor lekkere vegan gebakjes met sinaasappel. Een romige vulling die wegsmelt op je tong en een crunchy kruidige bodem.

Kleine vegan taartjes met sinaasappel

Daaag lieve zoetjes! Herfst is coming, big time. Brace yourself. Zijn jullie er al klaar voor?

Nee? Nou ga dan maar gauw aan de bak, want met deze kleine vegan taartjes met sinaasappel kun je alles aan. Ik hoop natuurlijk dat ons nog een paar mooie nazomerdagen worden gegund in september. Zo niet, dan past de kruidige en crunchy speculaasbodem in combinatie met de romige sinaasappelvulling perfect bij de kleuren van de vallende bladeren. En dat alles smaakt het lekkerst onder een kleedje op de bank.

Eigenlijk kun je deze vegan gebakjes het beste vergelijken met een soort mini vegan cheesecakes. Ik hou ervan. Als je ze graag in de zomer of lente wil maken, dan kan ik het aanrader om wat extra citroensap aan de vulling toe te voegen, dat geeft ze een lekker zuurtje.

Vegan gebakjes met sinaasappel

Vegan gebakjes maken

Alweer bijna een jaar geleden deed ik inspiratie op voor deze vegan gebakjes toen ik bij een vriendin in Rotterdam was. Ik proefde daar iets soortgelijks en dat moest ik natuurlijk thuis proberen na te maken.

Een lactosevrij, glutenvrij en vegan gebakje met sinaasappel, wat een feest. Ik sloeg stiekem al aan het testen tijdens mijn vegan challenge en deel nu eindelijk het resultaat met jullie. Hopelijk genieten jullie er net zo erg van als ik!

Lees meer over mijn vegan challenge en alle recepten die daarbij horen.

Vegan gebakjes met sinaasappel

Meer vegan taart recepten

Dit is natuurlijk niet het enige vegan taart recept op Zoetrecepten, dus ik slinger graag nog een paar lekkere recepten naar je hoofd. Mag je zelf beslissen of die op je baklijst komen te staan. Dit zijn een aantal van mijn absolute favoriete vegan gebak recepten:

En tot slot nog de dikke tip voor mijn verantwoorde bakboek PUUR ZOET, waarin je meer dan 80 glutenvrije en lactosevrije recepten vindt (waarvan 60 stukkies ook helemaal vegan zijn).

Vegan gebakjes met sinaasappel

recept
Vegan gebakjes met sinaasappel

Een makkelijk recept voor lekkere vegan gebakjes met sinaasappel. Een romige vulling die wegsmelt op je tong en een crunchy…

60 minuten
12

Ingrediënten

BODEM

  • 100 gram havermout*
  • 80 gram cashewnoten
  • 80 gram verse dadels
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl speculaaskruiden

VULLING

  • 175 gram cashews
  • 125 ml kokosmelk
  • 6 el kokosolie
  • 3 el ahornsiroop
  • 2 sinaasappels
  • 1 limoen

Bereiding

  1. Laat de cashews voor de volling 8 uur in een bak met koud water weken. Giet hierna af en laat uitlekken.

BODEM

  1. Rooster de havermout samen met de cashewnoten goudbruin in de oven.
  2. Ontpit de dadels, week een paar minuten in kokendheet water en giet hierna af.
  3. Zet een muffin bakvorm klaar. Zet papieren vormpjes in de vorm of snijd dunne reepjes van bakpapier en leg deze over de breedte van elk muffinvormpje. Als je de vulling erin hebt gedaan kun je de taartjes er later aan het bakpapiertje uittillen.
  4. Maal alle ingredinten met een snuf zout samen in de foodprocessor tot er een plakkerig deeg ontstaat. Voeg eventueel 2 eetlepels water toe en druk in de muffinvormpjes.

VULLING

  1. Rasp de schil van de sinaasappels. Pers het sap van 1 sinaasappel uit.
  2. Doe cashewnoten, kokosmelk, gesmolten kokosolie, ahornsiroop, limoensap, sinaasappelsap en -rasp in de schoongemaakte keukenmachine en maal fijn tot er een zijdezachte vulling ontstaat. Dit kan 5 10 minuten duren. Proef of je het op smaak vindt.
  3. Giet het mengsel dan op de bodempjes en laat 1 tot 2 uur opstijven in de vriezer of een nacht in de koelkast.
  4. Je kunt deze vegan gebakjes met sinaasappel tot drie maanden in de vriezer bewaren. Uit de vriezer moeten de sinaasappeltaartjes 45 – 60 minuten op temperatuur komen voor serveren.

BAKTIPS

  • Glutenvrij bakken? Let dan goed op dat de havermout die je koopt glutenvrij gecertificeerd is.
  • Ik maakte de vegan gebakjes in deze RVS muffin bakvorm in combinatie met papieren vormpjes, maar nog beter kun je een siliconen muffin vorm gebruiken. Hier wip je ze gemakkelijk uit als ze eenmaal opgesteven zijn.
  • Je kunt dit recept ook gebruiken om n grotere taart te maken in een ronde springvorm van 20 cm.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Vegan gebakjes met sinaasappel" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.7 / 5. Aantal stemmen: 17

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *