Mini lemon curd slofjes

Mini lemon curd slofjes

Bijna weekend! Dus tijd voor een té lekkere sweet friday met deze mini lemon curd slofjes, afgetopt met een framboos.

Vijf maanden geleden trouwde mijn zus Lilian. Een perfect zonnige dag eind mei met alleen maar liefde. Alles klopte! Mijn andere zus en ik mochten de bijzondere rol als Lilian’s getuigen vervullen. Daarnaast had ze me gevraagd om de petit fourtjes te maken om voorafgaand aan de ceremonie te serveren. Daar komen jullie weer om de hoek kijken 😉 Ik maakte deze mini lemon curd slofjes, samen met kleine versies van mijn karamelkoeken met witte chocolade en kokos en mini lemon bars.

Jullie lieten toen al weten wáánzinnig graag het recept te willen hebben. Alleen had ik er toen geen goede foto van gemaakt, dus moest ik daar opnieuw een momentje voor inplannen. MAAR HET IS ZO VER HOOR. Want deze kleine slofjes waren toch wel echt mijn lievelings petit fourtje vijf maanden geleden. Voor welke zou jij kiezen?

Mini lemon curd slofjes

Mini lemon curd slofjes

Mini lemon curd slofjes

Een paar kiekjes van deze mooie dag en de happy family hierboven. Deze bovenstaande prachtige foto’s zijn gemaakt door Linda van der Schuit.

Mini lemon curd slofjes

Mini lemon curd slofjes

Mini lemon curd slofjes

Geschreven door oktober 20, 2017
60 minuten + baktijd
Voor 48 personen

Benodigdheden

BODEM 

  • 200 gram bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 150 gram boter
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 65 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 1 tl vanille extract
  • 1/4 tl zout

VULLING

  • 150 gram spijs
  • 1 ei (S)
  • Lemon curd (2x)
  • 2 gelatineblaadjes
  • Frambozen
  1. Vet twee mini muffin bakvormen van 24 stuks in. Neem een kom en meng hier alle ingrediënten voor de bodem in. Kneed tot het volledig gemengd is en vorm tot een deegbal.
  2. Bestuif je werkplek met bloem en rol het deeg uit tot een grote lap. Steek met een ronde uitsteker lapjes deeg uit die je in de muffinvormpjes legt. Kneed de spijs ondertussen los met het ei. Op deze manier wordt de spijs wat ‘sappiger’ en kun je het zo dadelijk beter in de vorm smeren.
  3. Schep met een theelepeltje een schepje spijs op elk bodempje. Zet de muffinbakvorm 30-60 minuten in de koelkast om het deeg te laten rusten. Warm daarna de oven voor op 175 graden. En zet 10 – 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen voor je verder gaat met de vulling.
  4. Bereid de lemon curd volgens dit recept en maak twee keer de hoeveelheid. Als je de lemon curd van het vuur haalt voeg je twee in water geweekte gelatineblaadjes toe. Zo wordt de lemon curd stijver en geschikter om op te spuiten.
  5. Vul een spuitzak met een gladde spuitmond met de lemon curd en spuit van bovenaf een mooie toef in elk sloffen bodempje. Laat de bodempje met de vulling opstijven in de koelkast en top ze voor het serveren af met een framboos.

In het hoogstonwaarschijnlijke geval dat je lemon curd niet lekker vindt, kun je ze natuurlijk ook met banketbakkersroom vullen!

Reacties op Mini lemon curd slofjes

    1. Beste Lieve, spijs is in Belgie inderdaad niet heel bekend. Het is een soort gemalen amandeldeeg, maar met minder suiker dan bijvoorbeeld in marsepein.
      Het is te koop bij de albert heyn, bij de balspelen van bijv dr oetker

  1. Hallo Mariëtte, ik heb ze vandaag meteen gemaakt. Alleen vraag ik me af of de spijs goed is. Heb het losgeklopt met het ei, maar nu lijkt het nog steeds ‘sappig’. Is het dan wel gaar of moet ik ze langer bakken de volgende keer?

  2. Hallo Mariëtte, hoort het spijs ‘sappig’ te blijven? Of moet ik het dan langer bakken? Als ik ze door snij, lijken ze nog beetje nat.. alvast bedankt! Groetjes Leonie

  3. Als je een uitsteker gebruikt, moet je dan ook een hoger randje maken en daar dan de spijs inleggen? Want als je de spijs verdeeld over de bodem worden ze toch niet zo mooi hoog als ze bij jou op de foto zijn?

    1. Hi Kim! Ik gebruik meestal een uitsteker die net iets groter is, waardoor je automatisch een hoger randje krijgt. In principe hoeft dit niet per se, omdat het deeg ook omhoog rijst zolang er geen amandelspijs op ligt. Maar ik hou van een goede rand 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief