Ga naar de inhoud
Mango curd
Basisrecepten 01 juli 2015

Mango curd

Mango curd

Deze fijne mango curd is een super lekkere variatie op de oude vertrouwde lemon curd! Iets zachter van smaak, maar met een fris randje.

Iedereen kent lemon curd wel, een heerlijke zoetzure citroencrème die de Engelsen (en wij Nederlanders nu dus ook) op hun scones smeren, maar die ook prima door kan als topping voor op een taart. Heel, heel prima zelfs. Zoals op deze lemon curd heesecake bijvoorbeeld. Maar dit trucje kun je eigenlijk uithalen met elk soort fruit. Mijn zus maakte bijvoorbeeld al eens bloedsinaasappel curd. Onwijs lekker! Maar ik ben aan de slag gegaan met een mango curd. De verhoudingen verschillen van mijn lemon curd recept, maar het is net zo makkelijk om te maken. Je voegt wat extra limoensap toe voor het zuurtje aan de mango curd, met als resultaat een heerlijke zachte, zomerse curd. Binnenkort plaats ik een heel fijn taartrecept dat ik met deze mango curd maakte, dus zorg dat je vast een bakje mango curd klaar hebt staan!

mango curd

Ik heb de curd te pakken. Inmiddels vind je ook nog deze curds op Zoetrecepten:
Grapefruit curd
Cranberry lemon curd

Mango curd

recept
Mango curd

Deze fijne mango curd is een super lekkere variatie op de oude vertrouwde lemon curd! Iets zachter van smaak, maar met een fris randje.

20

Ingrediënten

  • 150 gram rijpe mango
  • Sap van 1 limoen
  • 4 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter

Bereiding

  1. Doe de mango samen met het limoensap in de blender en mix tot het helemaal glad is. Snijd de boter in kleine blokjes en zet apart.
  2. Neem een hittebestendige kom en klop hierin de eidooiers en de suiker met een garde door elkaar. Voeg de mango er nu aan toe en verwarm de kom au bain-marie op medium-laag vuur terwijl je continu blijft roeren.
  3. Zodra de mango curd voldoende is gebonden haal je de curd van de au bain-marie verwarming af en roer je de boterblokjes er doorheen tot deze volledig zijn opgenomen.
  4. Laat de mango curd nu volledig afkoelen en bewaar goed afgesloten in de koelkast. Je kunt (een deel van) de mango curd ook invriezen, zodat je deze op een later moment kunt gebruiken: bijvoorbeeld wanneer je onverwachts bezoek krijgt!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Mango curd" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

18 berichten over “Mango curd

  1. Klinkt goed! Snel eens proberen. Hoelang vind jij dat je lemoncurd (of welke andere curd dan ook) kan bewaren?

  2. Hoort zich onwijs lekker aan! Zou je dit ook op een gebakken taartbodem kunnen doen met meringue erover heen? Zou de taart dan nog in de oven moeten of zou het zo kunnen? Groetjes Nicole

  3. Hoi,
    Ik ga het recept nu maken maar ik vroeg me af waarom in de lemoncurd hele eieren moeten en in de mangocurd alleen de eidooiers. is daar een reden voor?

    1. Hi Fiona, dat hangt er vanaf naar welke smaak je op zoek bent. Het gebruik van alleen eidooiers maakt het wat romiger en steviger, en met het gebruik van een heel ei wordt de curd wat lichter. Dat laatste vind ik beter passen bij lemon curd.

  4. Hoi,
    Ik heb net deze curd gemaakt, maar hij is nog redelijk vloeibaar. Meer een dikke pap. Hoort dat, of had ik het langer moeten opkloppen?

  5. Hoi mariette

    Wat heb je voor een eieren gebruikt voor dit recept.
    Heb het gisteren gemaakt met L eidooiers.
    Het is wel stevig maar het loopt nog een betje niet zo stevig als op de foto.

    Grtjs Gaston.

      1. Vandaag weer eens maken.
        Probleempje is denk ik opgelost. Vrouw had en schaal m eieren en dat waren er van over, had ze die in een doosje geduwd maar vergeten erop te schrijven wat erin zat….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *