Het lekkerste kokosijs in de Zoku (+ WIN!)

het lekkerste kokosijs

Oh hello you sweet friday! Het is weer tijd voor een zondig zoet BBQ-toetje. Eentje die je tijdens deze stralende Nederlandse zomer ook prima onder een warm kleedje op de bank kan oppeuzelen. Ik presenteer u: het lekkerste kokosijs! Dat is mijn allerste favoriete ijssmaak en daarom nogal een uitdaging.

Er kan vanalles misgaan bij kokosijs. De smaak is te laf, de kokossmaak is chemisch óf de structuur ontbreekt (geraspte kokos hóórt erin als je het mij vraagt). Deze versie is belachelijk simpel, lekker en heeft een volle romige kokossmaak. Daarnaast is dit kokosijs lactosevrij, vegan én binnen 10 minuutjes gemaakt. Als je een ZOKU icecream ijsmaker hebt ten minste. Een wát?! Lees rustig verder, ik leg het je uit!

het lekkerste kokosijs

het lekkerste kokosijs

ZOKU ICECREAM IJSMAKER
Laatst kreeg ik onderstaande groene rakker thuisgestuurd. Daarmee zou ik een eenpersoons portie ijs kunnen maken, binnen 10 minuten. Dat moest ik testen! En wel met dit heerlijke kokosijs. Worked like a charm.

Zo gaat het in z’n werk: je legt het binnenste RVS kommetje 12 uur in de vriezer. Op het moment van jouw ijs-craving grijp je onderstaand recept erbij, haal je de ingevroren RVS binnenkom tevoorschijn en giet je een mengsel van maximaal 150 ml in het kommetje. Met het lepeltje schraap je het mengsel los van de zijkanten en schep je het mengsel steeds om. Binnen 10 minuutjes heb je je kokosijs, zoals op bovenstaande foto. Hoe tof is dat?

WINNEN
Wat nog veel leuker is, is dat ik een ZOKU icecream ijsmaker aan jullie weg mag geven! Let me know welke soort ijs jij erin zou willen maken en over twee weken maak ik de winnaar bekend.

Zoku icecream ijsmaker

Kun jij niet wachten tot je deze ZOKU icecream ijsmaker (misschien) wint? Dan kun je ‘m zelf ook aanschaffen via deze link voor 26,20 euro.

het lekkerste kokosijs

Het lekkerste kokosijs in de Zoku (+ WIN!)

Geschreven door augustus 18, 2017
15 minuten
Voor 1 personen

Benodigdheden

  • 100 ml kokosmelk
  • 25 gram poedersuiker
  • 30 gram geraspte kokos

 

  • Eventueel:
  • 1/2 tl malibu
  • Geroosterde kokossnippers
  1. Zet de RVS binnenkom van de ZOKU icecream maker 12 uur van tevoren in de vriezer.
  2. Moment van bereiding: meng alle (gekoelde) ingrediënten door elkaar. Voeg eventueel nog wat malibu toe als je dat lekker lijkt.*
  3. Zet de binnenkom in het isolatiekommetje en plaats de ring erom. Roer het mengsel nu alsmaar om, waarbij je het ijs los schraapt met het bijgevoegde lepeltje totdat het de gewenste consistentie heeft bereikt.
  4. Zoku icecream ijsmaker
  5. Als je écht hard, stevig ijs wilt, kun je het mengsel het beste nog een kwartier in de vriezer zetten. Dit heb ik voor het kokosijs op bovenstaande foto’s niet gedaan.

*Tip: als de ingrediënten gekoeld zijn zal het ijs zich sneller en beter vormen.

Enjoy zoetjes! Heb jij dit kokosijs gemaakt? Laat hieronder weten wat je ervan vond of deel een foto via Instagram of mijn Facebookpagina en tag @Zoetrecepten hierin! Elke week deel ik de mooiste foto op mijn Instagram. XO Mariette

Reacties op Het lekkerste kokosijs in de Zoku (+ WIN!)

  1. Ik ben dol op ijs. Mijn favo smaak blijft citroenijs, dus die zou ik natuurlijk gelijk maken in de zoku. Tenminste, als ik m win! Overigens experimenteer ik ook graag met andere smaakjes ijs 😀

  2. Dat ziet er heerlijk uit! Het lijkt mij erg leuk om deze ijsmaker te winnen, ik zou dan gaan voor chocolade-ijs met extra stukjes chocolade en stukjes karamel. Ik heb er nu al zin in. 🙂

  3. Ohhh ijs en dan ook nog vers gemaakt…Yes Please!! Ik zou er jouw receptje voor kokosijs mee maken want ik ben dol op kokos. En ik zou zeker ook vanille-ijs maken en dan met stukjes oreo, chocochips en vers fruit er door. Heb er nu al zin in! En dat zouden de kids vast ook waarderen. Maar tot die tijd maar even banana nicecream maken met mijn staafmixer 🙂 .

  4. Oh wow, dat ziet er lekker uit! Ik ben dol op ijs. Ik hou heel erg van fruit en dan met name van seizoensfruit. Afgelopen week twee bakken met bramen gekregen van mijn schoonouders uit eigen tuin. Ben dol op bramen en ijs, misschien nog een beetje kokos(melk) toevoegen, lijkt me een heerlijke combinatie!

  5. Wat een super gave win-actie! Ik kom net terug van mijn vakantie in Malta. Daar hadden ze super lekker vegan/glutenvrij/lactose vrij ijs. De smaakt rijst koekjes zou ik heel graag na willen maken. Hiervoor komt ZOKU icecream ijsmaker super goed van pas!

  6. Ooooeeeee…. ik wil koffie-ijs maken! Zoals ze dat in Frankrijk hebben. Doen m’n altijd aan m’n lieve mama denken.

    Of… lavendel ijs!!! Mmmmmm!

  7. Zelf ijs maken zou super zijn, zeker nu ik lactosevrij moet eten! En dit kokosijs lijkt me heerlijk en dan ook nog wat stukjes fruit erdoor 😋! Ik wil hem wel winnen hoor!!

  8. Whaa! Dit is een gave winactie!! Ik als ijsverslaafde móét zo’n 1 hebben! Haha.. Welk ijs zou ik er niet in maken?! Citroen en kokos zijn toch wel mn favoriet! En Malibu bij je kokosijs.. dat ik daar zelf nooit aan heb gedacht! Heerlijk!!

  9. Ik zou ook kokosmelk als basis gebruiken (al is het alleen al omdat ik die altijd in huis heb, vooral voor in de koffie). En dan experimenteren…. Bosbessen, cacao, banaan, citroen, limoen….

  10. Wat zo het tof zijn als ik deze ZOKU icecream ijsmaker zou mogen winnen!
    Ik ben helemaal verslaafd aan pindakaas en ijs. Daarom zou ik graag een gezond pindakaas ijsje willen fabriseren! Ik ben nu al benieuwd naar dat resultaat… jij ook?

  11. Hoi Mariette,

    Wat een leuke actie! Ik ben zelf dol op de tropical cheesecake met witte chocolade en passievrucht. Als je daar ijs van kan maken, krijg je waarschijnlijk een soort van solero tropical…hmmm ik doe mee aan de actie!!!

  12. Wat een leuk ding! In mijn kleine keuken geen ruimte voor een grote ijsmachines dus dit is top!
    Ik zou als eerste vanille-ijs met baileys en stroopwafel maken!

  13. Wat een leuke machine! Helaas, ik zou niet als eerste jouw kokosijs uitproberen, want ik ben niet z’n grote kokosfan als jij. Maar ik zou het wel een keer willen maken voor een vriend van me, want hij is vegan. Dus dit ijs is dan ideaal! Daarbij zou ik denk ik een chocolade-drizzle toevoegen, want chocola maakt alles beter.
    Maar goed, terug naar wat ik wel zou maken, dat weet ik eigenlijk niet. Meestal bedenk ik zulke dingen last minute. Ik trek alle keukenkastjes open en kijk wat we in huis hebben. Hebben we een overschot aan aardbeien? Dan wordt het waarschijnlijk aardbeienijs. Hebben we nog m&m’s over van een feestje, dan wordt het m&m’s ijs. Ik vind het heerlijk om ’s avonds te kijken wat we in huis hebben en dan lekker te experimenteren en dan aan mijn familie voor te schotelen. Maar één soort ijs wat ik gegarandeerd wil maken met de zoku ijsmachine is kiwi-bananenijs! Dat is echt zo lekker. Dit had ik geproefd in Lissabon, waar het ‘Kibana’ heette. Vroeger maakte ik ook graag nicecream, maar mijn zus heeft de minichef meegenomen, dus geen ijs meer voor mij 🙁

  14. Oeh …hier moet ik op reageren. Ijs eten doen we vaak samen ,maar dit biedt wel mogelijkheden om een voor iedereen snel een favoriet te maken met en niet zo grote vriesgedeelte bij onze koelkast. Ik hou wel van experimenteren. hmm ik wil zelf wel iets proberen met een likeur of wijn en dan fruit erbij of caramel met zout…de kleinste mogen dit niet of lusten dit niet…en voor de jongens iets lekkers met banaan of Citroen en voor mijn man die vind gewoon vanille ijs al erg lekker maar ga ik verwennen met stukjes chocolade erin of caramel maar dan zonder de zout

  15. Gek op ijs en verzot op citroen ! Met de Zoku is het zelf maken dus goed te doen. Kan ik heerlijk zondigen in no time at all. En met citroen is genieten altijd het geval !! Regen en onweer hier, steeds ontbrekende zon. Maar met ’n coupe lemon zit ik graag (onder een deken) op het balkon. Dus doe ik mee om dit wondertje te winnen. Moet ik nog een goede reden verzinnen ? Ben alweer zó ontzettend lang single & ijs for one. Is zoveel beter dan een date met m’n (toekomstige?) man !

  16. Ooh, wat een geniaal ding! Heb deze zomer nog geen ijs gehad ivm een allergie-dieet. Onder andere geen koemelk en geen bietsuiker. Dus in de supermarkt en de ijssalon wordt dat niets. En om nu alleen voor mezelf zo’n ijsmachine aan te schaffen…
    Dus zo’n eenpersoons ijsmaker zou een uitkomst zijn! Behalve dit heerlijke kokosijs (met alternatieve suiker), dacht ik aan geitenyoghurtijs met frambozen(saus), eventueel nog met wat pure biologische chocola als topping. En bananen-chocoladeijs, met misschien wat grofgehakte cashew-nootjes. Hmmmmm!

  17. Aardbeien ijs vind ik verrukkelijk!!! Kokos ijs had ik latst bij mijn zus en ook heeeeeel erg lekker!!! Kan niet goed kiezen tussen deze twee. Misschien kan ik met de ZOKU een combi maken => aardbeien kokos ijs?!!!

  18. Wat een chille manier om zelf snel ijs te maken, ik wil hem wel winnen:) Als eerste ben ik heel benieuwd of het lukt zelf froyo te maken met heul veul lekkere toppings (want als je ze koopt zijn ze altijd zo zuinig met de toppings haha): vers fruit, chocolade, nootjes, etc! Heb jij nog tips hoe je een lekkere froyo kunt maken?

  19. Wat een spannend apparaat! Ik zou er mee willen proberen om ijs te maken van verse vijgen, noten en een vleugje kaneel en vanille. Of cookie dough met salted caramel.

  20. Hoi Mariette!

    Bedankt voor het recept! Ik HOUD écht van ijs 🙂 🙂 :).

    Dit ijsmakertje lijkt me dan ook superfijn!

    Ik zou advocado, banaan en mango bij elkaar doen en daar heerlijke romig, smeuïg, zoet, zacht smeltend ijs van maken.

    Of yoghurt met opgeklopte slagroom voor het luchtige (of eiwit, kan ook), met eventueel rood fruit en/of citrus, lekker fris!

    Of opgeklopte chocoladevla met stukjes chocolade/brownie. Zoute popcorn erin is trouwens ook echt lekker!

    En daarna nog héél veel andere smaakjes ;).

    Groetjes!
    Jip

  21. Wat een leuke machine. Ik ben zelf fan van cookies ijs en mijn dochtertje van aardbeienijs dus beide moeten gemaakt worden (dus dan wordt het waarschijnlijk eerst aardbeien )

  22. Hmmmm 😋 Als ik hem zou winnen zou ik er advocaat ijs van maken met stukjes bastogne. Deze combi maken we in de familie altijd in taartvorm maar het lijkt me super om er ijs mee te maken!🍦

  23. Bramenijs; de bramenstruik in onze tuin blijft maar oop rijpe bramen, hoeveel we ook eten. Dus genoeg om een recept voor bramenijs te proberen.
    Dus kom maar op met die ZOKU ijsmaker 😉

  24. Uiteraard doe ik mee!! Zelfgemaakt ijs…jumjum! Wat zou ik maken…uhm…kokos uiteraard maar ook caramel…limoncello…fruit…o ja en oreo voor de kids😄😃👍👍Duimen maar!!

  25. Dit zou echt een coole aanvulling zijn op de uitzet die ik bij elkaar aan het sparen ben! En ik zou als eerste Tony chocolonely karamel zeezout ijs maken ! Mmmmmmm

  26. Op nummer 1 staat witte chocoladeijs die zou ik dus ook willen maken.
    Maar natuurlijk zou ik ook jou recept willen proberen
    Sinasappelijs of iets met karamel.
    Oké ik heb teveel ideeën! Dus 1 soort kan ik eigenlijk niet kunnen opnoemen 🤔

  27. Hoi hoi! Ijs! Niets lekkerders in de zomer of in de winter of eh… altijd😊🙈 ik zou eerst FRAMBOOS BASILICUM ijs maken… hmmm te lekker! Daarna lekker variëren met natuurlijk alle andere smaken. Keep my fingers crossed 🤞 En ik hoop dat ik de Zoku mag winnen!

  28. In 10 minuten ijs, ideaal!
    De smaak die ik zou proberen? Cappuccino kwam direct in me op maar ook cookie dough en frose (frozen rosé) lijkt me heel lekker om te maken! Inspiratie genoeg 😊

  29. Hoi,
    Het ziet heerlijk uit. Maar ik zou pure chocoladeijs met stukjes caramel met zeezout. Geen idee of het smaakt maar het zijn allemaal mijn lievelings smaken!!

  30. Ik zou yoghurt bosvruchten ijs maken. Echt één van mijn favoriete ijssoorten. En zo heerlijk fris van smaak. Daar kan ik echt van genieten.

  31. Yoghurt met framboos… Sinds kort yoghurtijs ontdekt… op vakantie liepen we verder naar de volgende ijssalon als ze geen yoghurtijs verkochten…. Heerlijk! Kokos lijkt mij ook geweldig!

  32. I loveeee ice cream!!!!! Welke ik als eerste zou maken???? Hmm lastige graag. Ik vind heel veel smaken het einde. Pecan caramel is zooo yummie mmm. Of wordt het toch pistache, hazelnoot of aardbei? Laatst nam ik 2 bolletjes bij de ijssalon. Rafaello en hazelnoot brownie. Wat heb ik gesmuld zeg! De rafaello was zooo delicious. Ik krijg er spontaan zin in. Die wil ik als eerste proberen na te maken.

  33. Ik Wist niet dat je zo makkelijk en snel ijs kon maken. Kiezen voor een smaak… ik zou beginnen met simpel vanille ijs (kan het ook niet gauw mislukken toch, maar jou kokos ijs zo snel mogelijk daarna gaan uitproberen. Ik ben zelf van de fruitsoorten, maar me lieve moeder die is meer van de caramel, koekie, chocoladeijs… Die zou ik er dan ook graag willen gaam verrassen met zelf gemaakt ijs. Groetjes

  34. Ohh ik zit al zo lang te twijfelen om er een te komen! Hier maar ik vaak frambozen of mango ijs met griekse yoghurt zelf.. met als gevolg dat je 10 keer naar de vriezer moet lopen om het ijs te mengen zodat et niet krisaliseert.. en uiteindelijk heb je heerlijk fris ijs! Maaaaar.. dat moet toch makkelijker kunnen! 😃

  35. Ooo ik krijg teveel ideeen 😍😍 yoghurtijs, boerenjongensijs, chocoladeijs en dit recept van de kokosijs krijg ik ook heel veel trek van 😍 Duimen!!

  36. Aangezien ik op een melkvee boerderij woon lijkt het me leuk om eens vanille ijs met verse koeienmelk te maken maar ook mijn favoriete bananen nicecream die ik het liefst elke dag als ontbijt eet maar vaak mijn bananen vergeet in te vriezen. Dan is de zoku ijsmaker de perfecte oplossing!

  37. Mmm witte chocolade? Cookies? Bastogne, caramel, iets met noten oh ik kan niet kiezen! Aardbeien, ananas, appelkaneel het lijkt mij allemaal even heerlijk! In september heb ik nog mijn zomervakantie dus tijd genoeg om dit uit te proberen 🙂

  38. Mmm iets met witte chocolade? Cookies? Bastogne, caramel, iets met noten oh ik kan niet kiezen! Aardbeien, ananas, appelkaneel het lijkt mij allemaal even heerlijk! In september heb ik nog mijn zomervakantie dus tijd genoeg om dit uit te proberen 🙂

  39. Visioenen van Bananen ijs 😀 Hoewel deze Kokos variant ook niet verkeerd zal zijn. En Yoghurt ijs met Bramen mmm. Oh en Chocolade ijs, of een zelfgemaakte Cookie Dough… Inspiratie in overvloed !

  40. Heerlijk met verse citroen. Citroen goed wassen. De schil raspen en erdoor roeren, met een beetje citroensap. Zó lekker…..in combinatie met kokos! Citroen is ook nog eens goed voor je huid en tegen de dorst.

  41. Ik ben dol op ijs en wil al tijden een ijsmachine, maar het komt er steeds niet van. Mijn 1e zelfgemaakte ijs zal cookie dough worden….1 van mijn favorieten!

  42. Ik ben melk intolerant en weet sinds kort dayt ik allergisch ben voor Soja, ijs kopen is een drama. Ik hou van fris, dus citroen, mango, framboos. Aarbei vers geplukt 😁

  43. Oh wauw wat een goed idee. Ik kan niet zo goed tegrn koemelk dus zou ik graag yoghurtijs maken met geitenyoghurt gecombineerd met bramen (ik heb flink geplukt de afgelopen tijd). Maar jouw kokosijs ga ik zeker ook een keer uitproberen. Manlief wil al eeuwen een ijsmachine maar dat mag niet van mij wegens plaatsgebrek in de keukenkastjes. Deze lijkt lekker klein!

  44. Dit ijs zou ook een van de eerste zijn die ik zelf zou willen maken! Daarnaast zou ik amandel-pindakaas ijs willen maken. Van zelfgemaakte amandel-pindakaas (met kaneel en geraspte kokos, en mini stukjes gedroogde dadel er doorheen). Die pindakaas maak ik regelmatig, en ik ben erg benieuwd hoe dit zou worden als je er ijs van maakt!

  45. Lavendel ijs lijkt me zo ontzettend lekker. Heb het nog nooit gehad, weet ook niet of het al bestaat… Vast wel, maar ik zou er graag mee experimenteren in de zoku ijsmachine.

  46. Hmmm ijs, ik kan er geen genoeg van krijgen! Niet voor niets werk ik ook in een ijssalon. In de ZOKU zou ik romig frambozenijs willen maken en er dan popcorn chunks doorheen mengen (ja, dit bestaat!). Klein beetje gesmolten witte chocolade eroverheen en klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief