Ga naar de inhoud
White caramel blondies
High tea 16 november 2016

White caramel blondies

White caramel blondies

Blondies, witte chocolade en karamel: een gouden combinatie. Voor deze white caramel blondies gebruikte ik de Mentos Choco & Caramel White, een nieuw snoepje van Mentos waar ik mee aan de slag mocht. Het is een nieuwe soort Mentos zonder mint, maar mét karamel en een hartje van witte of melk chocolade. Oeh la la!

img_3611

Ik wilde mijn lieve nichtjes (aka chocolade karamelmonstertjes) de ultieme smaaktest laten afleggen toen ze me op kwamen halen voor een nieuwe bakmarathon met mijn zus. Ze kregen alle drie een rol, waarvan één rol al op was voor we in de auto zaten en in de andere rollen zat nog maar één Mentosje. En we waren maar een half uurtje binnen geweest. Not kidding. Oh en of ik niet meer rollen voor ze had kunnen bewaren.

Terug naar deze goddelijke white caramel blondies. Ze zijn lekker chewy en simpel om te maken. De Mentosjes zitten niet alleen door het beslag heen, maar ik heb ze ook gebruikt om een karamelsausje te maken voor een lekkere topping. Ook heerlijk als toetje als je ze eventjes opwarmt en serveert met een bolletje ijs.

fullsizerender-2

img_3617

Dit artikel is gesponsord door Mentos. Ik schrijf alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

White caramel blondies

recept
White caramel blondies

Blondies, witte chocolade en karamel: een gouden combinatie. Voor deze white caramel blondies gebruikte ik de Mentos Choco & Caramel White,…

30 minuten
12

Ingrediënten

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/4 theelepel zout
  • 60 gram ongezouten boter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 ei (L)
  • 2 theelepels vanille extract
  • 3 rollen Mentos Choco  & Caramel White
  • 30 milliliter melk

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 15 x 20 cm in en beleg met bakpapier. Laat het bakpapier iets boven de randen uitsteken zodat je de blondie er na het bakken op die manier uit kunt tillen.
  2. fullsizerender-3
  3. Neem een kom en meng hier het zelfrijzend bakmeel en zout in en zet even opzij. Snijd dan de Mentos Choco & Caramel White’s door midden en zet ook opzij.
  4. Smelt de boter in een steelpannetje en meng hier in een flinke kom met een garde de lichtbruine suiker en kristalsuiker doorheen. Voeg vervolgens het ei en vanille extract toe en roer tot het volledig gemengd is. Voeg rustig het zelfrijzend bakmeel met zout toe aan het natte mengsel en meng met een spatel tot het nét gemengd is. Doe dit dus niet te lang. Het zal een dik deeg zijn.
  5. Meng 3/4 van de halfjes Mentos Choco & Caramel White door het beslag heen. Druk het deeg vervolgens in de bakvorm en verdeel gelijkwaardig. Zet de blondie 20 – 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Laat hierna volledig afkoelen in de bakvorm buiten de oven.
  6. Maak ondertussen de karamelsaus. Zet een steelpannetjes op het vuur en verhit de melk. Als de melk heet is, zet je het vuur laag en roer je de resterende Mentosjes er doorheen. Blijf roeren tot ze volledig zijn opgelost en er een stroperige karamelsaus ontstaat. Als de karamelsaus te dik is, voeg je heel voorzichtig nog een beetje melk toe tot het de juiste consistentie bereikt. Haal dan van het vuur. Til de blondies uit de vorm en snijd ze in stukjes. Streep de karamelsaus over de blondies en ENJOY!

Serveertip: deze white caramel blondies zijn to die for als je ze even kort opwarmt in de magnetron en serveert met een bolletje ijs.

Heb jij deze white caramel blondies gemaakt? Deel dan jouw foto via Instagram, Facebook of Snap (gebruikersnaam: zoetrecepten).

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "White caramel blondies" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

5 berichten over “White caramel blondies

  1. Gister dit gemaakt, alleen in een springvorm. Ik had niet genoeg deeg. Uiteindelijk is het meer een soort mega-koek geworden, heeft wel iets van 40 min in de oven gezet.
    Het recept deed mij ook erg denken aan koekjes die ik wel eens maak, ook met gesmolten boter en basterd suiker.
    Wel geslaagd, maar iets anders dan verwacht. 😛
    Overigens met die Mentos erg lekker. 🙂

  2. Dit is echt DE hit van 2017 voor mij. Een feestje voor de smaakpapillen. Ik maak hem nu voor de 3e keer in 3 weken. Kids dienen ‘m ongevraagd in als verzoeknummer!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *