Ga naar de inhoud
Homemade BBQ tomatensaus
Hartige recepten 17 april 2016

Homemade BBQ tomatensaus

Homemade BBQ tomatensaus

Het perfecte recept  voor een heerlijke, makkelijke BBQ tomatensaus. Oftewel een heerlijke smokey tomatensaus met BBQ-smaak, waar je géén Ketchup of Worcestersaus voor nodig hebt.

BBQ saus

Een BBQ saus is iets wat ik al lang zelf wilde maken. Ik eet niet zo vaak vlees, maar als ik het doe, doe ik het goed. Dat betekent in het geval van kip of spareribs mét een lekkere klodder BBQ saus. Ik wilde het from scratch maken, dus deze BBQ saus is zonder ketchup en zonder Worcestersaus. Het zijn twee ingrediënten die je in bijna elk recept voor BBQ saus ziet terugkomen, maar absoluut niet nodig voor een topsaus met een volle smaak.

Het is een smoky BBQ-saus geworden op basis van een tomatensaus. Eigenlijk een BBQ tomatensaus dus. Het smoky accent dankt de saus volledig aan het smoked paprika poeder, een must! Wil jij liever een klassieke BBQ-saus, dan raad ik je dit recept van Smokey Goodness aan.

TIP! Als je aankomende week aan de slag gaat met de saus, dan ben je al helemaal klaar voor dit heerlijke pulled chicken recept. Let’s get started!

BBQ tomatensaus

Homemade BBQ tomatensaus

recept
Homemade BBQ tomatensaus

Het perfecte recept  voor een heerlijke, makkelijke BBQ tomatensaus. Oftewel een heerlijke smokey tomatensaus met BBQ-smaak, waar je géén Ketchup…

30 minuten

Ingrediënten

  • 2 witte uien
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel smoked paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • 500 gram passata di pomodoro
  • 3 eetlepels stroop
  • 1 theelepel mosterd
  • Scheutje azijn
  • 1/2 bouillonblokje

Bereiding

  1. Snijd de uien in ringen. Verhit een koekenpan met wat olie erin en fruit hier de uien in tot ze glazig zijn. Voeg dan het chilipoeder, paprikapoeder en de fijn gesneden teen knoflook toe en bak kort mee. Blus het geheel af met de passata di pomodoro.
  2. Voeg de stroop, mosterd, het scheutje azijn, het halve bouillonblokje en een kopje water (ongeveer 150 milliliter) toe aan het mengsel en laat even doorpruttelen op een lager vuur. Proef of de saus op smaak is, voeg eventueel nog wat stroop toe als je van een zoetere saus houdt of wat chilipoeder als je van een pittige BBQ saus houdt.
  3. Stapjes
  4. De saus is ready! Je kan het zeker een week te bewaren in de koelkast in een goed afgesloten pot, maar je kunt het restant ook prima invriezen.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Homemade BBQ tomatensaus" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “Homemade BBQ tomatensaus

  1. Mooi verhaal over ketchup en worcestersaus maar leg mij eens uit waarom je er wel tomatensaus in doet ,dat is tocht hetzelfde. Ik zoek iets waar echt geen tomaat in zit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *