Vegan bountytaart

Healthy bountytaart

Deze vegan bountytaart vind ik echt de bom. Het is een combinatie van alle dingen waar ik van hou: bounty’s, nootjes, taart en een gezonde twist. De vulling doet denken aan een echte, lekkere kleffe bounty en de bodem is gemaakt van een dadelnoten combi. Kan het nog beter? Nou, ja! Het is namelijk geen taartje waar je eindeloos stukken van naar binnen blijft schuiven, een klein puntje vult al enorm. Happy me!

Op mijn werk was er een letterlijke run op deze healthy bountytaart toen ik hem in de keuken neerzette. Dus dit taartje wil jij ook! Maken, maken, maken 🙂

Healthy bountytaart

Healthy bountytaart

Vegan bountytaart

Geschreven door juni 15, 2016
45 minuten
Voor 14 personen

Benodigdheden

  • 200 gram dadels
  • 120 gram amandelen
  • 150 gram ongebrande cashewnoten
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 125 gram geraspte kokos
  • 150 gram extra pure (vegan) chocolade
  1. Laat de cashewnoten voor 4 uur weken in water, voor je begint met de bereiding van de vulling.
  2. Voor de bodem: week de dadels 10 minuten in heet water, lek ze hierna goed uit. Hak ondertussen de amandelen grof in de blender en zet even opzij in een bakje. Doe de uitgelekte dadels in de blender en maal fijn, voeg dan de gehakte amandelen en 50 gram kokos hier aan toe en roer door tot het een goed gemengd, lekker en plakkerig goedje is.
  3. Bekleed de bodem van een 20 cm bakvormpje met bakpapier en doe hier het plakkerige dadelgoedje in. Druk het geheel aan met een (vochtige) lepel totdat de bodem volledig bedekt is en strak eruit ziet. Zet dan in de koelkast om op te stijven.
  4. Voor de vulling: doe de uitgelekte cashewnoten in de (schoongemaakte) blender en maal in een aantal minuten fijn samen met 250 milliliter kokosmelk. Voeg dan ook de agavesiroop, kokosolie en de overige 75 gram geraspte kokos er doorheen en mix het geheel nog kort door. Proef even of je het zoet genoeg vindt, anders kun je nog een eetlepel agavesiroop erdoor mixen. Stort het geheel op de bodem en zet in de koelkast terwijl je de pure chocolade ganache maakt.
  5. Doe de kokosmelk in een pannetje en breng aan de kook. Als de kokosmelk goed heet is, zet je het gas uit en haal je haar van het vuur. Breek de pure chocolade ondertussen in stukjes en voeg toe aan de kokosmelk. Blijf roeren tot ze volledig is gesmolten en opgenomen. Laat de ganache nog een beetje afkoelen en giet over de kokosvulling in de bakvorm. Strooi een beetje kokos over de bovenste laag en zet de vorm vervolgens een nacht in de koelkast om goed op te stijven.
  6. ENJOY ZOETJES!

Heb jij de healthy bountytaart gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het me weten in een berichtje onder dit artikel of show me jouw versie via Facebook of Instagram! <3

Reacties op Vegan bountytaart

  1. ‘k Heb ‘m vandaag gemaakt en hij is HEERLIJK en ziet er heel aantrekkelijk uit!!
    Een hele kunst om het bij 1 stukje per keer te laten 😉

  2. Een ideaal taartje om te maken voor de lactosevrije en glutenvrije visite die over 2 uur voor de deur staat (en ik al heel trots was dat ik de cashewnoten vanochtend heel vroeg had laten halen door De Man zodat ze konden weken, maar net pas las ‘laat nu een nachtje in de ijskast staan’… 😂). Nu maar hopen dat paar uurtjes vriezer ook werkt 😇

  3. Ik heb ‘m ook afgelopen weekend gemaakt en hij is goed gelukt!
    Mijn collega’s en ik vonden ‘m erg lekker. En hij is inderdaad erg machtig. 🙂
    Aanradertje!

  4. Heb ‘m nu in korte tijd 3x gemaakt en alle keren viel deze erg in de smaak ! Ik ga meer gluten-, lactose en suikervrije recepten van je uitproberen !

  5. Marietje, wat een geweldig recept!
    Drie weken geleden voor de babyshower van mijn zusje gemaakt en de week erop voor het kerstetentje op mijn werk. Iedereen was dolenthousiast en ik heb het recept al drie keer door kunnen geven (waarvan 2 keer vertaald in het Duits).
    Echt een enorme aanrader, ook voor mij als suikervrij genieter 🙂 Ik ga hem zeker vaker maken. Dank je wel.

  6. Vandaag gemaakt en was erg tevreden met het resultaat! Wat een heerlijk taartje! De combi van kokos, cashew en chocolade is echt heeel erg lekker! Mijn gasten hebben er ook van genoten :)!

  7. Ik heb hem gemaakt voor mijn moeders verjaardag. Heerlijk was die! Wel een werkje ,maar dan heb je wel wat. Een tip is om de amandelen ,chocolade en dadels bij de Action te kopen dan is het niet zo duur !

  8. Hij was heerlijk,en zag er heel mooi uit. Omdat we niet alles opkregen hebben we wat ingevroren en dan 1/2 uur in de koelkast doen vanuit de vriezer en je heb ineens weer een lekker stukje taart

  9. Deze ga ik binnenkort proberen. De witte chocolade cheesecake met amaretto en de karamel cheesecake waren beide ook heerlijk! Breng alsjeblieft een kookboek uit met een apart hoofdstuk met alleen maar cheesecakes 😉 !

  10. Hoi Mariette,
    Ik kwam op dit recept terecht via een Pinterest voorstel en hij leek me heerlijk om te maken.

    Vrijdag eerst een 20 cm vorm met losse bodem besteld bij Bol omdat ik niet zo’n kleine vorm had.

    https://www.bol.com/nl/p/wham-cook-essentials-taartvorm-non-stick-rond-met-losse-bodem-20-cm/9200000058085780/

    Als echte foodie heb ik alle ingrediënten altijd in huis en gisteren avond pas gemaakt omdat de cashew noten zo lang moesten weken.
    Vanmorgen natuurlijk heel nieuwsgierig naar het resultaat…
    Supergoed gelukt.

    (De helft is al op met z’n drieën 🙂 )
    De combinatie van alle ingrediënten met de RAW chocolate is echt fantastisch!
    En hij vult enorm maar je kan bijna niet stoppen als je er eenmaal aan bent begonnen en er zitten alleen maar gezonde ingrediënten in.

  11. Sinds de dochter geen gluten-lactose-ei of haver meer mag eten, zijn we altijd op zoek naar nieuwe receptjes. Ik had al een vermoeden dat dit een hit zou zijn, maar dat het zooooo’n grote hit zou zijn, bij alle kinderen, waauw echt de max, dit receptje gaat nog veel op tafel komen! Echt zalig lekker!

  12. Waar zou je de agavesiroop nog meer door kunnen vervangen dan honing? Bijv. door sukrin? of meer dadels? en hoeveel zou je daar dan van moeten gebruiken? Hoor het graag!
    Ik kijk er naar uit de taart te maken.
    Alvast bedankt.

    1. Ik zou de agavesiroop niet vervangen door dadels, want die gaan in de bodem en de agave in de vulling. Sukrin kan zeker, maar dit gebruik ik zelf nooit dus de verhouding durf ik je niet te geven! Laat je weten hoe het resultaat is geworden? Bakse! 🙂

    1. Ik heb trouwens door het kokosmengsel een scheutje rum gedaan. Zo vanuit de km smaakte dat heerlijk, ben heel benieuwd hoe het in combinatie met alles smaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief