Ga naar de inhoud
Grapefruit meringue taart
Taart 15 augustus 2015

Grapefruit meringue taart

Grapefruit meringue taart

Sinds mijn verjaardag (een maand geleden al, ohohhh) heb ik jullie onwijs lopen teasen, met voorproefjes en onderdelen van mijn verjaardagstaarten. De karamel cheesecake en deze grapefruit meringue taart waren jullie grote favorieten! Dus trakteerde ik jullie op mijn verjaardag al op het recept van de karamel cheesecake, maar op deze grapefruit meringue taart moesten jullie iets langer wachten.

 

Grapefruit meringue taart

 

In dit recept leg ik je uit hoe je deze taart gemakkelijk voor kunt bereiden. Want eigenlijk staan alle onderdelen inmiddels al online: grapefruit curd, een zanddeegbodem en Italiaanse meringue. Klik dus op de linkjes voor alle losse recepten. Zo kun je spelen met alle onderdelen en je eigen creatie samenstellen.

Een beetje variëren? Maak de taart dan eens met lemon curd, of met deze kersen curd van Cakeje van Eigen Deeg.

 

Grapefruit meringue taart

 

Grapefruit meringue taart

recept
Grapefruit meringue taart

Sinds mijn verjaardag (een maand geleden al, ohohhh) heb ik jullie onwijs lopen teasen, met voorproefjes en onderdelen van mijn…

100 min
10

Bereiding

VOORBEREIDING

Een aantal dagen van tevoren kun je met een gerust hart de grapefruit curd bereiden. Bewaar deze goed afgesloten in de koelkast tot je de taart gaat vullen.

Een dag van tevoren kun je de zanddeegbodem bereiden. Wikkel deze in aluminium- of vershoudfolie en bewaar op een koele, droge plek. Als je de zanddeegbodem maakt op dezelfde dag als dat je de volledige taart wilt maken, zorg dat dan je bodem volledig afgekoeld is voor je de curd erin stort.

BEREIDING

Het in elkaar zetten van de taart en de bereiding van de Italiaanse meringue doe ik het liefst op de dag zelf. Neem de volledig afgekoelde bodem en vul deze met de grapefruit curd. Top dit af met de Italiaanse meringue. Je kunt een spuitzak nemen en mooie toeven van de meringue spuiten, maar je kunt ook met de bolle kant van een lepel golvende vormen maken, zoals ik heb gedaan (zie de foto).

Neem nu een brandertje en brand de Italiaanse meringue lichtjes. Eventueel kun je ook de grill van de oven aanzetten en de meringue op deze manier lichtbruin branden. Zet de taart nu 1 – 3 uur in de koelkast om op te stijven voor je hem serveert en geniet!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Grapefruit meringue taart" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

4 berichten over “Grapefruit meringue taart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *