Ga naar de inhoud
Vegan kokos limoencheesecake
Cheesecake 23 mei 2017

Vegan kokos limoencheesecake

Vegan kokos limoencheesecake

Een no-bake vegan kokos limoencheesecake met een crunchy bodem en een zijdezachte fris-zoete limoenvulling die wegsmelt op je tong. Love!

Letterlijk het ‘een engeltje piest op je tong‘-gevoel, dat veroorzaakt deze vegan kokos limoencheesecake. Deze no-bake cheesecake heeft een crunchy bodem van nootjes, dadels en kokos. Daarop ligt een zijdezachte friszoetelimoenvulling die wegsmelt op je tong, afgetopt met geroosterde kokosvlokken en limoenrasp. Al overtuigd?

Thomas en ik aten een stukje perfecte kokos limoencheesecake bij By Lima in Haarlem . Een gezonde, biologische hotspot waar je absoluut heen moet als je in Haarlem bent. Na het eten van zo’n triggerend puntje taart tijdens mijn vegan challenge, kon ik niet wachten om zelf de keuken in te gaan. DIT MOEST IK OOK MAKEN. En ik ben over de top blij met het resultaat! Ja jongens, tot zover de perikelen uit het leven van een crazy pie lady.

Let wel op: als je deze taart gaat maken moet je de cashewnoten 8 uur in water laten weken, alleen dan krijg je een zijdezachte cashewvulling. Daarna moet je nog iets meer geduld hebben, want de taart moet ook nog keurig opstijven. Maar het resultaat is het z waard. Pinky promise.

Vegan kokos limoencheesecake

Dit was de laatstegang van het vegan 6 gangendiner (i.v.m. een eerder mislukte ananascheesecake) en op jullie verzoek eerder online gekomen dan de citroen spoom. Dat lekkertje staat jullie aankomend weekend op te wachten.

Gang 1: Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus

Gang 2: Slakuipjes met bloemkool tabouleh

Gang 3: Bloemkoolsoep met kokosmelk met en smoked paprika

Gang 4: Mexicaanse bonenburger met portobellos

Gang 5: Citroen spoom

Gang 6: Kokos limoencheesecake

Vegan kokos limoencheesecake

Vegan kokos limoencheesecake

recept
Vegan kokos limoencheesecake

Een no-bake vegan kokos limoencheesecake met een crunchy bodem en een zijdezachte friszoetelimoenvulling die wegsmelt op je tong. Love!

45 minuten + opstijftijd
10

Ingrediënten

BODEM

  • 150 gram dadels
  • 125 gram amandelen
  • 30 gram geraspte kokos

VULLING

  • 175 gram cashews
  • 125 ml kokosmelk
  • 90 ml kokosolie
  • 3 el ahornsiroop
  • 4 limoentjes
  • Handje kokosvlokken

Bereiding

  1. Laat de cashews 8 uur in een bak met koud water weken voor je met de vulling aan de slag gaat.
  2. BODEM. Beleg de bodem van een 20 cm bakvorm met bakpapier. Week de dadels 5 minuten in kokendheet water, giet daarna het water af en pers het vocht er goed uit.
  3. Maal de amandelen grof in de keukenmachine. Zet even opzij in een bakje. Maal dan de dadels tot een fijne massa in de keukenmachine. Meng hier de amandelen en de geraspte kokos doorheen. Schep dit in de bakvorm, verdeel gelijkwaardig en druk plat op de bodem. Zet de bodem in de koelkast.
  4. VULLING. Giet het water van de cashews af en laat uitlekken. Rasp ondertussen de schil van drie limoenen en hou de rasp van en limoen in een apart bakje. Pers het sap van de limoentjes uit, dit zou zeker 100 milliliter moeten zijn.
  5. Doe de cashewnoten, de kokosmelk, gesmolten kokosolie, ahornsiroop, rasp van twee limoenen en het sap van alle limoenen samen in de schoongemaakte keukenmachine en maal fijn tot er een zijdezachte vulling ontstaat. Dit kan 5 – 10 minuten duren. Proef of je het zoet/zuur genoeg vindt en voeg anders nog wat ahornsiroop of limoensap toe.
  6. Giet het mengsel op de bodem en laat een uur opstijven in de vriezer of een nacht in de koelkast. Als de taart uit de vriezer komt, moet ‘ie zeker een uur op temperatuur komen voor serveren. Rooster de kokosvlokken kort in de oven en strooi deze samen met de overgebleven citroenrasp over de taart.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Vegan kokos limoencheesecake" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

21 berichten over “Vegan kokos limoencheesecake

  1. Hoi hoi. Welke kokosmelk (dikke of heel vloeibare) gebruik je hiervoor en waar kan ik die vinden? En de kokosolie?

  2. Ja, ook ik heb vragen over de benaming: kokosmelk. Bedoel je de melk in blik waarvan het bovenste deel heel vast en zeer lekker is ? of gewone kokosmelk die je , zoals koemelk, in een brick koopt?

    Groeten

    M.Louise

  3. Hoi Mariette,
    Gister deze taart geprobeerd te maken maar hij word niet goed stijf… iehhh….alles gedaan zoals hierboven dus snap het niet! Heb jij geen gelatine of agar agar gebruikt? Zou die vier eetlepels genoeg zijn om een hele taart op te stijven? Ik kan het niet uitstaan dat ie niet gelukt is 😉 Help!

  4. Gelukt en is heerlijk. Limoensmaak is wel redelijk aanwezig, je moet er wel van houden. Maar smaak is fris. Ik wil deze bodem nog een keer proberen en vulling van aardbeien maken. Even mijn fantasie laten werken.

  5. Hi, heb je ook een alternatief voor de amandelen en cashewnoten vanwege intolerantie? Ik ga de taart morgen proberen voor vrienden, benbenieuwd!

  6. In één keer gelukt. En hij was héérlijk! Mijn man is super cheesecake fan, meestal citroen/limoen. Hij heeft deze meer dan goedgekeurd ;). Bedankt voor dit heerlijke alternatief!!

  7. Het valt me op dat “gezondere ” recepten vaak veel cocos producten bevatten.
    Maar help?? Wanneer je dit niet lust..? Is er dan een vervanger of kun je sommige elementen weg laten?
    Al vast bedankt hoor!

    1. Oei, je hebt hier ook een kokosliefhebber te pakken dus dat heeft er ook weer mee te maken. Je kunt het meestal prima vervangen. In de bodem bijvoorbeeld door 50 gram extra amandelen te hakken. Voor de vulling een andere volvette melk. Maar deze taart draait wel een beetje om de kokos qua smaak..

  8. Hi Mariette
    Door omstandigheden heb ik de taart niet onmiddellijk kunnen proeven en heb ik die ingevroren.
    Hoe ontdooi ik die best?
    Alvast bedankt voor al de lekkere receptjes.
    Brigitte

    1. Je kunt ‘m de ochtend voor serveren in de koelkast op temperatuur laten komen, of een uur van voor het serveren buiten de koeling (maar afgedekt). Ik vind deze taart zo lekker, hopelijk valt ‘ie bij jullie ook in de smaak!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *