Ga naar de inhoud
Vegan frambozencheesecake
Cheesecake 04 juni 2017

Vegan frambozencheesecake

Vegan frambozencheesecake

Deze cheesecake addict kon tijdens haar 30 dagen vegan challenge natuurlijk niet te lang ‘droog’ staan. Dus ging ik naast een vegan kokos limoencheesecake ook los op een vegan frambozencheesecake. OH YES! Vegan cheesecake overload.

Hoewel, een overload aan cheesecake.. Bestaat dat? I choose no.

Crunchy bodem?  Check! Friszoete en romige frambozenvulling? Check! Bonus: een in de vulling verstopte krans van verse frambozen.

Het principe van deze cheesecake is hetzelfde als voor de kokos limoencheesecake. In plaats van zuivel gebruik je geweekte cashewnoten, die kun je het beste een dag van tevoren in de week zetten. De geweekte cashews zorgen voor een zijdezachte en romige structuur. Voor de vulling gebruikte ik diepvriesframbozen, voor de verstopte krans en topping vers fruit. Dat scheelt weer iets.

vegan frambozencheesecake

vegan frambozencheesecake

Vegan frambozencheesecake

recept
Vegan frambozencheesecake

Deze cheesecake addict kon tijdens haar 30 dagen vegan challenge natuurlijk niet te lang ‘droog’ staan. Dus ging ik naast een…

45 minuten
10

Ingrediënten

BODEM

  • 150 gram dadels
  • 100 gram amandelen
  • 50 gram walnoten*

VULLING

  • 180 gram cashews
  • 100 ml kokosmelk**
  • 90 ml kokosolie
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 limoen
  • 350 gram frambozen
  • Extra fruit voor de topping

* De walnoten kun je ook vervangen door 50 gram geraspte kokos
** Een andere plantaardige melk kan ook, maar het lekkerste volle resultaat is met volvette kokosmelk.

Bereiding

  1. Laat de cashews 8 uur in een bak met koud water weken voor je met de volling aan de slag gaat.
  2. BODEM. Beleg de bodem van een 20 cm bakvorm met bakpapier.Week de dadels 5 minuten in kokend heet water, giet daarna het water af en pers het vocht er goed uit.
  3. Maal de noten grof in de keukenmachine. Zet even opzij in een bakje. Maal dan de dadels tot een fijne massa in de keukenmachine. Meng hier de noten doorheen. Schep in de bakvorm, verdeel gelijkwaardig en druk plat op de bodem. Zet de bodem in de koelkast.
  4. VULLING. Giet het water van de cashews af en laat uitlekken. Doe de cashewnoten, de kokosmelk, gesmolten kokosolie, ahornsiroop, sap van de limoen en 200 gram frambozen in de schoongemaakte keukenmachine en maal fijn tot er een zijdezachte vulling ontstaat. Dit kan 5 – 10 minuten duren. Proef of je het zoet/zuur genoeg vindt en voeg anders nog wat ahornsiroop of limoensap toe.
  5. Gebruik de overgebleven frambozen om een rand te maken op de bodem, tegen de rand van de bakvorm aan. Giet het mengsel op de bodem met de frambozen en laat een uur opstijven in de vriezer of een nacht in de koelkast. Als de taart uit de vriezer komt, moet ‘ie zeker een uur op temperatuur komen voor serveren. Versier de bovenkant van de taart met rood fruit, kokosrasp, pure chocolade of wat je dan ook lekker lijkt.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Vegan frambozencheesecake" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

8 berichten over “Vegan frambozencheesecake

  1. Hoi! ik wou het recept uitprinten
    ik dacht het printknopje dat je speciaal hebt neergezet, print alleen het recept uit. Dat gebeurde niet, ik krijg 19 pagina’s van de blog incl. foto’s.

    Beetje onhandig. Just mention it as feedback. ben benieuwd naar de taart, groetjes

    1. Ha Sanne, thanks voor je feedback. Altijd welkom! Ik ga ervoor zorgen dat dit binnenkort anders is 🙂 Ik ben benieuwd wat je van de taart vindt! Liefs, Mariette

  2. Hoi Mariette, bedoel je met kokosmelk die uit een blikje, of uit een karton? De eerste is veel dikker. Kun je ook in plaats daarvan een blok santen gebruiken? Je schijnt zoveel BPA binnen te krijgen door blikjes. En kan ik de ahornsiroop vervangen door honing? 🙂
    Ik heb net je site ontdekt, wat een prachtige dingen maak jij! Ziet er allemaal heerlijk uit, ik ga meerdere dingen maken!

    1. Wat lief, dankjewel voor de complimenten! Je kunt zowel kokosmelk uit blik of karton gebruiken, dat maakt verder niet uit. Kokossanten liggen eigenlijk weer ergens tussen kokosroom en kokosolie in, dus dat vraagt daardoor ook om een andere verhouding van zowel de -melk als de -olie. De makkelijkste optie is dan kokosmelk uit een kartonnen pakje! 🙂

  3. Heerlijke taart! Ga hem zeker vaker maken.Zou t ook met diepvries frambozen kunnen? Of wordt dat te nat?Wel handiger qua voorraad beheer.

    1. Nee hoor dat kan! Goed laten ontdooien zodat alle ijskristallen eraf zijn, anders krijg je een waterig taartje.

    1. Nee hoor dat kan prima! Wel goed laten ontdooien zodat alle ijskristallen eraf zijn, anders krijg je een waterig taartje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *