Amandel vijgenbrood

Amandel vijgenbrood

Vaak genoeg zie je een amandel vijgenbrood in de super liggen, maar zelfgemaakt is het stiekem nog lekkerder.

Waarom? Het is natuurlijk veel verser, maar daarnaast kun je er ook lekkere kruiden aan toevoegen. Ik koos voor venkel, omdat dat perfect past een kaasje of worstje waar zo’n amandel vijgenbrood vaak bij geserveerd wordt. Een te lekkere aanvulling op je kaasplankje!

Amandel vijgenbrood

 

Zoetrecepten

Amandel vijgenbrood

Door | 10 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

  • 150 gram gedroogde vijgen
  • 40 gram amandelmeel
  • 75 gram blanke amandelen
  • 4 el kokosolie
  • ½ tl venkelpoeder

En zo doe je het

  1. Week de gedroogde vijgen 10 minuten in kokendheet water. Giet het water daarna af en dep de vijgen droog.
  2. Rooster de amandelen. Leg er 15 apart en hak de rest grof. Zet even opzij.
  3. Maal de vijgen fijn samen met de gesmolten kokosolie en het venkelpoeder. Roer het amandelmeel en de grof gehakte amandelen er doorheen.
  4. Vorm een bal van het beslag en druk het plat. Druk de extra amandelen er ter versiering op en wikkel in vershoudfolie. Laat twee uur opstijven in de koelkast.

BEWAREN: zeker twee weken houdbaar, goed afgesloten in de koelkast.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Amandel vijgenbrood" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

4 antwoorden op “Amandel vijgenbrood

  1. Wat een goed idee om dit zelf te maken! Erg lekker met een kaasje bij de borrel. Met dadel lijkt me ook lekker, ivm walnootallergie is het altijd oppassen met de kant en klare variant, maar zelf maken is dan eigenlijk net zo handig. Dankjewel voor het recept, dat wordt lekker variëren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *