Ga naar de inhoud
Ferrero Rocher taart
Chocolade 03 juni 2015

Ferrero Rocher taart

Ferrero Rocher taart

Al tijden zat deze taart in mijn hoofd: een Ferrero Rocher taart. Wie houdt er nu niet van deze goddelijke hazelnoot-chocoladeballetjes? Daar moest ik een taart van kunnen maken. Ik maakte de taart als verrassing voor de 26e verjaardag van een vriendin. Ik kwam dan wel een paar uur later aankakken dan gepland, maaaar ik had vanuit Amsterdam wel deze taart voor haar meegenomen! Goed excuus toch?

Ferrero Rocher taart

 

De taart is gemaakt van hazelnootmeel en bestaat verder uit héél véél chocolade. De cake zelf is gemaakt zonder boter. Door de eieren dusdanig lang met de suiker op te kloppen, tot ze superluchtig en zacht wordt, wordt de uiteindelijke cake ook wat luchtiger. Dat is superlekker in combinatie met het stevige hazelnootmeel. Hazelnootmeel is qua structuur vergelijkbaar met amandelmeel. Check hier hoe je hazelnootmeel zelf kunt maken!

 

Ferrero Rocher taart

 

Zoals je ziet is de taart opgebouwd uit drie lagen cake, met daartussen en omheen een chocolade hazelnootcrème en stukjes gehakte hazelnootjes. Just like a Ferrero Rocher! Eigenlijk zit er in een Ferrero Rocher ook nog een wafel element, maar deze heb ik weggelaten omdat dit snel taai zal worden.

 

Ferrero Rocher taart

 

Eén waarschuwing: de taart is ontzettend machtig. Je kunt er daarom met ZEKER 20 man van eten, al dan niet meer. Enjoy!

Ferrero Rocher taart

Ferrero Rocher taart

recept
Ferrero Rocher taart

Al tijden zat deze taart in mijn hoofd: een Ferrero Rocher taart. Wie houdt er nu niet van deze goddelijke…

75 min
20

Ingrediënten

  • 125 gram fijne kristal suiker
  • 6 grote eieren, kamertemperatuur
  • 500 gram blanke hazelnoten
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 35 gram cacaopoeder
  • 50 gram bloem
  • Snuf zout
  • 8 Ferrero Rochers
  • 200 gram ongezouten (room)boter, kamer temperatuur
  • 200 gram pure chocolade
  • 8 flinke eetlepels chocolade hazelnootpasta

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg de bodem van bakvorm (20 cm) met bakpapier en vet de zijkanten in met bv. een bakspray.
  2. Neem een kom en doe hier de eieren en de 125 gram fijne kristalsuiker in. Mix de ingrediënten voor minstens vijf minuten op medium – hoog niveau tot het een luchtige en zijdeachtige massa wordt. Zie het eerste plaatje huironder. De eieren en suiker zullen ongeveer drie keer in massa verdubbelen.
  3. Neem 300 gram hazelnoten en maak hier meel van volgens dit recept. Meng het meel met het cacaopoeder, de bloem, het bakpoeder en het zout. Schep nu een derde hiervan heel rustig door het luchtige eierbeslag, vouw het meel er doorheen zonder dat je de luchtigheid eruit drukt. Herhaal dit tot alles gemengd is. Zie de plaatjes hieronder.
  4. Giet het mengsel in de bakvorm en zet voor 35 – 40 minuten in de voorverwarmde oven. Check na 35 minuten of je cakeprikker er schoon uitkomt, dan is de cake goed. Laat een half uur afkoelen in de oven en stort daarna op een taartrooster om volledig af te koelen.

collage-2015-05-31

  1. Maak ondertussen de chocolade hazelnootcrème. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat de gesmolten chocolade een beetje afkoelen. Voeg vervolgens de boter en chocolade hazelnootpasta toe en mix tot het één geheel is. Zet de crème één – twee uurtjes in de koelkast tot de crème wat is opgesteven en roer af en toe even door.
  2. Haksel ondertussen 100 gram hazelnoten met een mes in grove stukjes en 100 gram hazelnoten in fijnere stukjes. Zet dit in twee losse bakjes apart.
  3. Snijd de afgekoelde taart horizontaal in drie gelijke lagen. Smeer een beetje chocolade crème op het plateau en plak hier de eerste laag op vast. Besmeer deze laag met de crème en strooi vervolgens de helft van de fijn gehakte hazelnoten hieroverheen. Herhaal dit voor de tweede laag en plaats hier tenslotte de derde laag bovenop. Besmeer nu de gehele taart met de resterende crème en zorg dat hij mooi glad wordt. Druk nu de grofgehakte hazelnoten tegen de zijkanten van de taart, tot alle zijkanten mooi bedekt zijn, zoals op het laatste plaatje hierboven. Plaats de Ferrero Rochers op de bovenkant ter versiering en tadaaaaa! Klaar is je gevaarlijk lekkere Ferrero Rocher taart.
  4. Bewaar de taart afgedekt in een koele ruimte of in de koelkast.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Ferrero Rocher taart" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Aantal stemmen: 22

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

23 berichten over “Ferrero Rocher taart

  1. Alleen al bij het zien van het plaatje loopt het water me in de mond… Mmm!

    Nog een vraagje over de bereiding: moet de crème één à twee uur in de koelkast om op te stijven? Volgens mij ontbreekt die info in onderstaande zin?

    Zet één à twee uurtjes [in de koelkast?] tot de crème wat is opgesteven en roer af en toe even door.

  2. Deze taart ziet er echt heeeerlijk uit en ik ga hem zeker een keer maken!
    Super mooie nieuwe lay-out trouwens 🙂

  3. Heb de taart vandaag voor het eerst gemaakt. En hij is goed gelukt, alleen was die niet zo hoog als op de foto, maar voor de rest is die echt goedgelukt! Heel fijn dat de uitleg zo duidelijk was. Kon ik mn foto plaatsen. Maarja nu ga ik veder neuzen op de site naar andere lekkere dingen.

    Heel erg bedankt !!

      1. Hallo, ik heb deze gemaakt maar na het voorzichtig doorspatelen van het bloem/hazelnootmeel mengsel is het niet meer zo luchtig en eerder vast. Je gebruikt toch gewone bloem? Heb je enige tips ? Mvg

        1. Hi, dat is vervelend. Het vouwen van een bloemmengsel door een luchtig schuim is vaak nog een hele kunst. Je kunt het ook eens andersom proberen: voeg dan 1/3 van het schuim aan het bloemmengsel toe en vouw dat er doorheen, daarna nog 1/3 erdoorheen vouwen etc. Voor mij werkt het ’t beste zoals hierboven in het recept beschreven, door kleine delen bloem rustig door het schuim te vouwen. Hoe is de taart geworden?

  4. Hoi,

    Deze zo lekker uitziende taart wil ik maken. Ik hou alleen niet van pure chocola :$ Kan ik ook melk chocolade gebruiken voor de boter crème? Of alleen maar hazelnootpasta? Alvast bedankt.

  5. Hee Laura,
    Ik heb de taart vandaag gemaakt en hij smaakt heerlijk.
    Alleen is hij niet mooi groot geworden.
    Weet jij misschien hoe dat komt?

  6. Ik heb deze taart gisteren gemaakt en het was heerlijk. Ben echt trots op mezelf vooral omdat ik een paar weken terug ook nog de raffaello taart heb gemaakt. Het was alleen niet zo hoog als op de foto. Wat kan ik daaraan doen? extra zakje bakpoeder? of meer eieren?

    1. Hi Gracella, wat supergoed!! En fijn om te horen dat je ervan genoten hebt 🙂 Heb je misschien kleine eieren gebruikt, of de eieren niet lang genoeg geklopt? Dit is van belang voor de luchtigheid en hoogte van de taart. Je kunt de taart ook altijd nog in een kleinere bakvorm maken, maar deze hoeveelheid zou ook goed moeten gaan in een 24 cm bakvorm.

  7. Hoi,

    Ik heb een vraagje, ik zie dat de AH bij mij ook kant en klare hazelnootmeel verkoopt kan ik dan ipv dit zelf te maken 300 gram kant en klare meel gebruiken of moet ik hiervan meer of minder nemen?
    En als ik een hete lucht oven heb moet die dan ook op 180 graden?
    De taart ziet er overigens echt heerlijk uit! Kan niet wachten om deze zelf te maken 😉

      1. Bedankt voor de reactie! Moet ik hier gewone bloem voor gebruiken of kan ik de bakpoeder en gewone bloem ook vervangen door zelfrijzend bakmeel? Dat is in principe hetzelfde toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *