Ga naar de inhoud
COCKTAIL: Dark ’n Stormy
Glutenvrij 02 december 2017

COCKTAIL: Dark ’n Stormy

COCKTAIL: Dark ’n Stormy

De eerste cocktail uit mijn winterse reeks is meteen mijn favoriet: Dark ’n Stormy. Een donkere wolk van bruine rum hangt boven een bruisende laag gemberbier met een fris tintje limoensap en daarin verkoelende ijsblokjes.

Terwijl de alom aanbeden Gin Tonic afgelopen jaren rijkelijk in elke Amsterdamse club of kroeg vloeide, bestelde ik altijd deze fijne vriend. Afgelopen voorjaar stonden de online media er eindelijk vol mee:Dark ’n Stormy, d zomercocktail van 2017.

Hoewel ik deze cocktail ook mega graag in de zomer drink, vind ik ‘m dankzij z’n kruidige gembervibe en bruine rumkleur echt tot de wintercocktails behoren.Naar mijn smaak hoort een Dark ’n Stormy lekker pittig te zijn. Dat ligt volledig aan de soort gemberbier die je gebruikt. Als je alleen maar zoete varianten kunt vinden kun je er ook een paar druppels tabasco in doen.

cocktail dark 'n stormy

cocktail dark 'n stormy

COCKTAIL: Dark ’n Stormy

recept
COCKTAIL: Dark ’n Stormy

De eerste cocktail uit mijn winterse reeks is meteen mijn favoriet: Dark ’n Stormy. Een donkere wolk van bruine rum…

5 minuten
1

Ingrediënten

  • 3 ijsklontjes
  • 0,5 – 1 limoen
  • 150 ml gemberbier
  • 60 ml bruine rum

Bereiding

  1. Om op de juiste manier een storm in je glas te krijgen, moet je precies onderstaande volgorde aanhouden.
  2. Doe drie flinke ijsklontjes in het glas. Knijp hier 0,5 – 1 limoen op uit en giet het gemberbier erover heen. Meet de bruine rum af en giet deze er als laatste (rustig) overheen.
  3. Wel even roeren voor je gaat drinken!

DARK ‘N STORMY MOCKTAIL
Als je pittige bruine rum gebruikt kun je deze Dark ’n Stormy als mocktail prima zonder de bruine rum bereiden, met eventueel wat extra gemberbier of twee plakjes verse gember. Als je het extra speciaal wilt maken kun je deze all spice syrup maken en een klein scheutje eraan toevoegen.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "COCKTAIL: Dark ’n Stormy" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *