Citroen maanzaadcake

Citroen maanzaadcake

Deze citroen maanzaadcake is de cake der cakes, als je het aan Rens Kroes vraagt. Het recept staat in haar nieuwe boek Powerfood – The Party Edition. De frosting van deze cake is god-de-lijk. Alleen daarom al kon ik niet van de cake af blijven.

Deze gezonde versie van een citroen-maandzaadcake is gemaakt met volkoren meel en met een beetje ahornsiroop. Kan wat mij betreft dus ook prima als (feest)ontbijt. Wel is de structuur door het volkoren meel vrij stevig, daarom kun je er eventueel nog een theelepel bakpoeder aan toevoegen.

Citroen maanzaadcake

In mijn vorige Things I like artikel schreef ik het al, ik vind het nieuwe boek van Rens een echte must-have. Vol feestelijke hapjes, drankjes en zoete taartjes en toetjes, zodat je óók op feestjes altijd iets lekkers & gezonds op tafel kunt laten shinen.

Citroen maanzaadcake

Citroen maanzaadcake

Geschreven door juli 31, 2017
40 minuten
Voor 12 personen

Benodigdheden

CAKE

  • 150 gram havermeel
  • 150 gram volkoren speltmeel
  • 1 tl baking soda
  • Snuf zout
  • 40 gram maanzaad
  • 2 eieren
  • 60 ml ahornsiroop
  • 250 ml havermelk
  • 2 citroenen

KOKOS FROSTING

  • 100 gram geraspte kokos
  • 2,5 eetlepel kokosolie
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 60 ml water
  • Snuf zout
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het cakeblik in. Beleg eventueel ook met bakpapier.
  2. CAKE. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit. Hou één eetlepel citroensap en een theelepel citroenrasp apart voor de frosting.
  3. Meng alle droge ingrediënten voor de cake in een kom. Klop in een andere kom de eieren in een paar minuten luchtig, doe vervolgens de andere natte ingrediënten hierbij en meng goed. Voeg dan ook de droge ingrediënten toe en meng door elkaar met een spatel.
  4. Giet het beslag in de cakevorm en bak in 40-45 minuten goudbruin in de oven. Test met een cakeprikker of de cake gaar is voordat je ‘m uit de oven haalt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en laat hierna op een rekje volledig afkoelen.
  5. FROSTING. Doe de kokos en de kokosolie in de keukenmachine en maal tot er een soort kokosboter ontstaat. Je zult regelmatig de geraspte kokos naar beneden moeten duwen met een spatel en het duurt eventjes voordat er een mooie kokosboter ontstaat, maar het is het zó waard.
  6. Meng de kokosboter met het water, de eetlepel citroensap, ahornsiroop en snuf zout.
  7. Zet de cake op een plak of bord en giet de frosting er overheen. Verdeel de resterende citroenrasp en wat extra maanzaadjes hierover ter decoratie.

Enjoy zoetjes! Heb jij deze citroen maanzaadcake gemaakt? Laat hieronder weten wat je ervan vond of deel een foto via Instagram of mijn Facebookpagina met de hashtag #zoetrecepten! Elke week deel ik de mooiste foto op mijn Instagram. X Mariette

Geen reacties gevonden Laat via het formulier links een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief