De makkelijkste chocoladetaart ever

De makkelijkste chocoladetaart ever

Dit is met recht de makkelijkste chocoladetaart ever, want je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig. En of dat dan ook nog lekker smaakt? Ik test het voor jullie in mijn nieuwe video.

Terwijl het inmiddels al twee weken flink herfst is, bewerk ik nu pas deze video die ik in augustus al voor jullie opnam. Om maar even duidelijk te maken waarom ik in de video rond huppel in een off the shoulders top. Brrr. Maar deze video mag ik jullie natuurlijk niet onthouden, want jullie waren ZO laaiend enthousiast toen ik het originele recept van Tasty op Facebook deelde. Check snel in de video wat ik ervan vond:

De makkelijkste chocoladetaart ever

De makkelijkste chocoladetaart ever

 

Zoetrecepten

De makkelijkste chocoladetaart ever

Door | 10 minuten + 25 minuten baktijd | 10 personen

Dit heb je nodig

 • 4 eieren
 • 250 gram (pure) chocolade

En zo doe je het

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een bakvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier.
 2. Splits de eieren in twee verschillende kommen. Klop het eiwit zo stijf mogelijk.
 3. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Laat een beetje afkoelen en klop hier vervolgens de eigeeltjes één voor één doorheen.
 4. Vouw dan voorzichtig in delen het opgeklopte eiwit erdoor. Zorg ervoor dat je de luchtigheid behoudt.
 5. Giet het beslag in de bakvorm en bak in 25 minuten gaar.
 6. Serveer met vers fruit of een lekkere karamelsaus!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "De makkelijkste chocoladetaart ever" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

5 antwoorden op “De makkelijkste chocoladetaart ever

 1. Mijn zoon is gek op chocoladetaart, dus heb ik hem beloofd deze taart te maken . Chocola gesmolten, maar bij het eerste beetje eigen wat ik toevoeg veranderd mijn chocolade in een klonterige dikke massa. Wat gaat er fout?

     1. Ik had precies hetzelfde… M’n eieren kwamen niet direct uit de koelkast, ik heb de chocolade af laten koelen en ik heb ook het ei beetje voor beetje toegevoegd. Als je daarna het schuim er doorheen schept komt het wel weer goed. Maar hoe het komt? Geen idee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *