Ga naar de inhoud
Dr. Oetker Carrot Cake cheesecake
Taart 14 december 2015

Dr. Oetker Carrot Cake cheesecake

Dr. Oetker Carrot Cake cheesecake

Nu Sinterklaas weer voorbij is kan ik niet wachten tot het Kerst is. Wij kopen traditioneel op 6 december een kerstboompje en daarmee halen we voor mijn gevoel alle ‘gezelligheid’ in huis. De reden dat ik altijd zo naar Kerst uitkijk heeft alles te maken met samenzijn met familie en lekker eten. Het is daarom niet altijd fijn om dan lang in de keuken te moeten staan. Toch wil je een perfecte Kersttaart op tafel zetten waar de hele familie van kan genieten. Dilemma, dilemma.

Ik bedacht daarom een makkelijk en feestelijk recept met de nieuwe Verwen Carrot Cake mix van Dr. Oetker die je tot een onwijs mooie Kersttulband om kunt toveren: een carrot cake cheesecake! Een klassieke smeuïge carrot cake met een licht kruidige ondertoon van speculaaskruiden, afgetopt met een zachte roomkaastopping én een cheesecake verrassing in het midden. Is het geen plaatje geworden? En superlekker ook, want carrot cake en roomkaas gaan nu eenmaal heel goed samen. Daarnaast kan echt de hele familie er van smullen, want je kunt er zeker 20 puntjes uit snijden. Ideaal als je niet te lang in de keuken wilt staan, maar wel een mooie kersttaart op tafel wil zetten.

Carrot cake cheesecake

 

Met deze mix kun je allerlei heerlijke variaties maken en door de makkelijke receptuur weet je zeker dat het niet mislukt. Ben jij op zoek naar nog meer Carrot Cake inspiratie? Kijk dan eens op de site van Dr. Oetker!

Carrot cake cheesecake

Dit is een gesponsorde post. Ik post alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Dr. Oetker Carrot Cake cheesecake

recept
Dr. Oetker Carrot Cake cheesecake

Nu Sinterklaas weer voorbij is kan ik niet wachten tot het Kerst is. Wij kopen traditioneel op 6 december een kerstboompje…

30 minuten
20

Ingrediënten

  • 2x Verwen Carrot Cake mix van Dr. Oetker
  • 150 gram geraspte wortel
  • 150 milliliter zonnebloemolie
  • 6 eieren
  • 500 gram monchou
  • 50 gram poedersuiker
  • Tulband (2 L inhoud)

Bereiding

  1. Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vet de tulbandvorm goed in, ik gebruikte hiervoor de Dr. Oetker bakspray. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Neem twee kommen. Doe in de ene kom de Dr. Oetker mixen voor het carrot cake beslag, de wortel, zonnebloemolie en 4 eieren en mix dit voor een halve minuut door elkaar.
  3. Verwen Carrot Cake
  4. Mix in de andere kom 300 gram monchou zacht en mix hier 50 gram poedersuiker doorheen. Neem nu een spatel en meng hiermee de eieren door het monchou mengsel.
  5. Giet de helft van het carrot cake beslag in de tulbandvorm. Schep vervolgens het monchou mengsel op dit carrot cake beslag, terwijl je zorgt dat de randen van de vorm vrij blijven van het monchou mengsel (zie onderstaand plaatje).
  6. Carrot cake in tulband
  7. Schep dan de rest van het carrot cake beslag er overheen. Tik de vorm een aantal keer hard op het aanrecht, zodat de luchtbubbels uit het beslag verdwijnen. Zet dan voor 65 – 70 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Is de tulband klaar? Zet de oven dan op een kier en laat de cake een uur afkoelen. Haal vervolgens uit de oven en laat hem dan nog een uur afkoelen voordat je de tulband verwijderd. Zet de cake dan in de koelkast.
  9. Voor het serveren: neem een kom en mix de overige 200 gram monchou tot ze zacht en romig is. Voeg nu de topping mixen van Dr. Oetker en 150 milliliter water toe en mix het geheel 1 minuut op de hoogste stand van de mixer tot een romig en vloeibaar geheel. Plaats de tulband op een bord of plateau en schenk de topping er overheen. Als je wilt kun je het geheel nog aftoppen met wat kokos of fijngehakte pecannoten. Enjoy!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik leuk!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Dr. Oetker Carrot Cake cheesecake" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

4 berichten over “Dr. Oetker Carrot Cake cheesecake

  1. Hi! Super vet, nooit gedacht dat je monchou kon mengen met gewoon een carrot(cake). Van de week maak ik een worteltaart, kan ik misschien monchou door mijn worteltaart doen, zoals jij het doet, zonder dat ik Carrotcake van DR. Oetker koop?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *