Ga naar de inhoud
Mini appelcakes met pecannoten
Cupcakes en muffins 14 augustus 2014

Mini appelcakes met pecannoten

Mini appelcakes met pecannoten

Ze zijn klein, schattig en superlekker: deze mini appelcakes met pecannoten. En niet onbelangrijk, je hebt ze in een half uur op tafel staan. De meeste ingrediënten heb je eigenlijk altijd wel in huis: eieren, boter, suiker, zelfrijzend bakmeel, een appeltje en wat nootjes. Ik heb pecannoten gebruikt, omdat ik die nog over had van de stroopwafelcake, maar je kunt ook andere soorten nootjes gebruiken.

Ik gebruikte kleine siliconen cakevormpjes (van de Xenos) en vette deze in met een beetje bakspray van Dr. Oetker, dan komen ze perfect los. De inhoud van zo’n klein cakevormpje is net zo groot als die van een muffin/cupcake, dus je kunt ze ook in een muffinbakvorm maken. Ze zijn onweerstaanbaar als ze nog lekker warm zijn en een toef slagroom maakt ze helemaal af!

Mini appelcakes met pecannoten

recept
Mini appelcakes met pecannoten

Ze zijn klein, schattig en superlekker: deze mini appelcakes met pecannoten. En niet onbelangrijk, je hebt ze in een half…

Ingrediënten

Voor 12 mini cakes of cupcakes:

  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel vanille aroma
  • Snufje zout
  • 1 kleine theelepel kaneel
  • 1 appel
  • 75 gram pecannoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevormpjes in en bestuif eventueel met wat bloem, zodat de cakejes niet blijven plakken.
  2. Neem een kom en mix hier de boter en de suiker een aantal minuten in zacht, tot het mengsel lichter en romiger wordt. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en hierna ook het snufje zout en vanille aroma, terwijl je blijft mixen.
  3. Voeg nu in delen het zelfrijzend bakmeel toe en blijf een aantal minuten mixen tot er een glad beslag ontstaat.
  4. Hak de pecannootjes in stukjes en snijd de appel in blokjes van ongeveer 1cm. roer dit door het beslag en schep het hierna in de cakevormpjes, tot net onder de rand.
  5. Zet de cakejes voor 15 – 18 minuten in de oven en test na 15 minuten of de cakeprikker er beslagvrij uitkomt. Zo niet, laat de cakejes dan nog 3 minuten doorgaren. Laat een beetje afkoelen (ze zijn warm superlekker) en serveer eventueel met wat slagroom.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Mini appelcakes met pecannoten" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Aantal stemmen: 2

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “Mini appelcakes met pecannoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *