Ga naar de inhoud
Kiekeboe Valentijnscake
Cupcakes en muffins 10 februari 2016

Kiekeboe Valentijnscake

Kiekeboe Valentijnscake

Surprise surpriseeeee! Een Kiekeboe taart stond sinds de Heel Holland Bakt afleveringen al op mijn to-bake lijstje. Het feit dat mijn nichtje Frida kwam logeren en dat het bijna Valentijnsdag was leek me hét moment om ermee aan de slag te gaan.

Kiekeboe Valentijnscake

 

We besloten dat het hart van de cake roze moest worden en voegden daar rozenwater aroma aan toe, voor de special touch. Je kunt ook voor een chocolade hartje kiezen, of voor een chocolade cake met een vanille hartje. Wij gingen voor roze!

Kiekeboe Valentijnscake

 

Maar eerst gingen we naar de bioscoop en aten pizza op de bank. Want dat mag thuis niet. Daarna maakten we samen de roze cake, waarbij flinke hoeveelheden beslag magisch verdwenen. Lekker stuiteren voor het slapen gaan dus.

Kiekeboe Valentijnscake

 

De volgende ochtend sneden we de roze cake in plakjes en stak Frida uit elk plakje een hartje. En we aten roze cake restanten als ontbijt. Want ja, wat moet je anders met al die overblijfsels. Frida was dól op de roze cake met het rozenwater smaakje. Toen we toch wel klaar waren met de roze cake maakten we de ‘gewone’ vanille cake en verstopten hier de roze cake hartjes in. Het blanco cakebeslag groeit in de oven om de hartjes heen. Die hartjes hadden we nog best iets dieper in het beslag mogen drukken, zoals je op de foto ziet zit het hartje aan de hoge kant.

Kiekeboe Valentijnscake

 

Als kers op de kiekeboe cake maakten we van aardbei chocolade een shiny roze ganache. Deze superlekkere roze Callebaut aardbei chocolade kun je in grote zakken bij de Makro kopen, maar ook in kleinere hoeveelheden online bij de Bonbonfactory. Maar het kan natuurlijk ook gewoon met witte chocolade.

kiekeboe valentijnscake

 

’s Middags namen we de kiekeboe Valentijnscake mee naar mijn zus en showden we met trots onze zoetsappige roze Kiekeboe Valentijnscake.

Project Valentijn geslaagd. Thanks voor je hulp lieve Fried!
Wat wordt jouw Valentijnsproject?

Kiekeboe Valentijnscake

recept
Kiekeboe Valentijnscake

Surprise surpriseeeee! Een Kiekeboe taart stond sinds de Heel Holland Bakt afleveringen al op mijn to-bake lijstje. Het feit dat…

60
15

Ingrediënten

 

  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 (fijne) kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • Theelepel vanille aroma
  • Snufje zout

 

  • 50 milliliter slagroom
  • 125 gram aardbei chocolade

Bereiding

  1. Om de hartjes verrassing te maken, moet je eerst een roze cake bakken. Maak het cakebeslag hiervoor volgens dit recept. Meng hier vervolgens een aantal druppels roze/rode kleurstof doorheen en voeg eventueel wat smaak aroma toe, zoals rozenwater aroma. Mix dit door je cakebeslag en giet in de ingevette cakevorm van 30 cm. Bak voor 50 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden). Check of de cake tester schoon uit de cake komt. Zo ja, dan is de cake klaar en mag je haar op een taartrooster storten om af te koelen.
  2. Als de cake is afgekoeld snijd je haar in plakjes. Uit elk plakje steek je met een hartjes-uitsteek-vormpje een hartje uit het midden van het plakje cake. Scroll naar onderen voor een foto hiervan.
  3. Maak ondertussen het ‘gewone’ cakebeslag: neem een kom en mix hier de boter en de suiker een aantal minuten in zacht, tot het mengsel lichter en romiger wordt. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en hierna ook het snufje zout en vanille aroma, terwijl je blijft mixen. Voeg nu in delen het zelfrijzend bakmeel toe en blijf een aantal minuten mixen tot er een glad beslag ontstaat.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in en bestuif eventueel met wat bloem. Doe een klein laagje beslag op de bodem van de cakevorm, niet meer dan 1 cm hoog. Leg nu in het midden van de vorm de rij aan roze cakehartjes dicht tegen elkaar aan en druk ze goed in het beslag zodat ze goed stevig staan. De hartjes mogen best ver naar onder zitten, omdat  het rijzen van het beslag (ook aan de zijkanten) ervoor zorgt dat de hartjes omhoog gedrukt worden tijdens het afbakken. Smeer nu de rest van het beslag om de hartjes heen en er bovenop, zodat ze met een lekker laagje beslag bedekt zijn.
  5. How-to Kiekeboe Valentijnscake
  6. Zet de cake voor 40 – 45 minuten in de oven. Test met een cakeprikker of de prikker er beslagvrij uitkomt. Anders moet de cake nog even terug. Stort de cake op een rooster en laat afkoelen.
  7. Voor de chocolade ganache: zet een steelpannetje op het vuur met de slagroom en verhit tot ze heet is. Zet het vuur dan laag en voeg de chocolade druppels er aan toe. Roer goed zodat de chocolade druppels hier volledig in oplossen en haal van het vuur. Laat het een beetje afkoelen, zodat het ook iets dikker wordt. Giet het glazuur vervolgens over de cake heen. Versier eventueel nog met wat hartjes sprinkles!

Happy Valentines Day Zoetjes! <3

Heb jij dit recept gemaakt, of een eigen variant erop? Plaats dan een foto op mijn Facebook of via Instagram en tag mij via @zoetrecepten. Ik ben benieuwd naar jullie baksels!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Kiekeboe Valentijnscake" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

15 berichten over “Kiekeboe Valentijnscake

  1. Omdat je de roze cake 2 keer bakt is die dan niet droog geworden?
    Als je cake te lang bakt word die droog is mijn ervaring vandaar mijn vraag.
    De cake ziet er schitterend uit

    1. Hi Monique, de baktijd is de tweede keer wat korter, dus daarmee voorkom je dat de cake uitdroogt. Ik was er zelf in eerste instantie ook bang voor, maar totaal niet het geval op deze manier :). Dank voor je berichtje!

  2. Mijn dochter en ik gaan papa met deze cake verassen. Alleen willen wij de choloade variant proberen. Hoeveel cacao voeg je toe aan je basisrecept?

  3. Hi
    Ik probeerde deze leuke cake te maken voor de verjaardag van me dochter.
    Ik start met een roze beslag. Na het bakken is er geen roze meer over.

    Heeft iemand een tip hoe dit kan?
    Ik doe nu poging 3 inmiddels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *