BBQ toetje | Sinaasappelcakejes

Sinaasappelcakejes van de BBQ

Hoe leuk zien deze gevulde sinaasappelcakejes eruit? Dit is mijn favoriet van alle BBQ toetjes als het op de looks aankomt. Je hebt wel wat geduld nodig, want door het vocht van de sinaasappel duurt het wat langer voor de cakejes gaar gebakken zijn. Daarnaast is het een vereiste dat je je BBQ als oven kunt gebruiken, want deze cakejes kun je niet gaar bakken op een open grill.

In het recept heb ik de not-so-healthy cake variant beschreven. Het is sweet friday, dus dan beloof ik jullie altijd een superzondig zoet recept. Done. Máár, mocht je na die BBQ toch liever voor een gezondere cake in sinaasappels willen gaan.. Gebruik dan mijn recept voor sinaasappel amandelcakejes. Ik heb ze beiden getest en deze gezondere versie heeft alleen íets langere baktijd nodig.

Sinaasappelcakejes van de BBQ

Sinaasappelcakejes van de BBQ

De hele zomer kun je elke sweet friday een toet van de BBQ verwachten. Samen met vriendinnetje en bbq-queen Eline ben ik losgegaan op de BBQ om heel veel toetjes en desserts voor jullie tevoorschijn te toveren. Hier heb ik een fijne sfeervideo van gemaakt, met een páár sneak peeks van recepten. De rest blijft nog geheim tot je ze op vrijdag online ziet komen. Deel jouw favo BBQ recept in de comments! Ik ben heel benieuwd.

Nieuwsgierig naar de andere BBQ toetjes? Je vindt ze hier allemaal.

Sinaasappelcakejes van de BBQ

BBQ toetje | Sinaasappelcakejes

Geschreven door augustus 25, 2017
25 minuten
Voor 6 personen

Benodigdheden

  • 6 sinaasappels
  • 100 gram boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • Paar druppels vanille extract
  • 2 eieren
  • 100 gram (patent)bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  1. Zorg ervoor dat de BBQ op ongeveer 160 graden is.
  2. Snijd het bovenste kapje van de sinaasappel af en schraap het vruchtvlees eruit. Schraap ze niet té leeg, want je wil niet dat je beslag bitter wordt door het wit van de schil. Snijd de onderkant van de sinaasappel eventueel nog bij zodat deze rechtop blijft staan.
  3. Neem een kom en mix hier de boter in met de mixer tot een zachte crème. Voeg de suiker toe en klop in vijf minuten romig, het liefst met de platte menghaak. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, pas als het ene ei volledig is opgenomen, voeg je het andere ei toe terwijl je blijft mixen op medium speed. Voeg nu ook het vanille extract toe.
  4. Meng het bakpoeder, zout en bloem met elkaar en spatel dit in delen door het beslag tot het volledig gemengd is. Zo behoud je zoveel mogelijk de luchtigheid.
  5. Vul de sinaasappels voor 2/3e deel en plaats ze in de BBQ. Bak ze in ruim 45 minuten gaar, maar let op dat de bovenkant niet verbrandt. Laat ze een beetje afkoelen voor je ze serveert en leg het kapje er dan weer op, eventueel met een satéprikker erdoor zodat het kapje op z’n plek blijft.

Heb jij deze gevulde sinaasappelcakejes op de BBQ gemaakt? Laat hieronder weten wat je ervan vond of deel een foto via Instagram of mijn Facebookpagina met de hashtag #zoetrecepten! Elke week deel ik de mooiste foto op mijn Instagram. Liefs Mariette

Reacties op BBQ toetje | Sinaasappelcakejes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief