BBQ toetje | In rum geweekte ananasjes

In rum geweekte ananasjes

Oh. My. Wat zijn deze in rum geweekte ananasjes lekker. Én makkelijk. Door de weinige (voor)bereiding is dit wat mij betreft echt een top BBQ-recept.

De plakken ananas worden natuurlijk niet alleen geweekt in rum, maar in een zoet sausje op basis van rum. Dit sausje kook je terug tot een rum-karamelsaus terwijl de plakken ananas lekker liggen te grillen op de BBQ. Je serveert ze meteen van de grill, samen met een bol (kaneel)ijs en een goeie scheut rum-karamelsaus. Ik beloof je een hemels dessert.

In rum geweekte ananasjes

In rum geweekte ananasjes


KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN
De hele zomer kun je elke sweet friday een toet van de BBQ verwachten. Samen met vriendinnetje en bbq-queen Eline ben ik losgegaan op de BBQ om heel veel toetjes en desserts voor jullie tevoorschijn te toveren. Hier heb ik een fijne sfeervideo van gemaakt, met een páár sneak peeks van recepten. De rest blijft nog geheim tot je ze op vrijdag online ziet komen. Deel jouw favo BBQ recept in de comments! Ik ben heel benieuwd.

Nieuwsgierig naar de andere BBQ toetjes? Je vindt ze hier allemaal.

In rum geweekte ananasjes

BBQ toetje | In rum geweekte ananasjes

Geschreven door juli 21, 2017
20 minuten
Voor 6 personen

Benodigdheden

 • 125 ml donkere rum
 • 100 gram bruine basterdsuiker
 • 1 TL kaneel
 • 1 ananas
 •  Kaneel- of kokosijs
 1. VOORBEREIDING. Maak de ananas schoon en snijd in 6 – 8 plakken.
 2. Meng rum, suiker en kaneel samen in een kom. Neem een schaal of bakplaat waar alle plakken ananas los in naast elkaar kunnen liggen. Giet het rum-mengsel eroverheen. Laat dit zeker 30 minuten weken en draai ze halverwege om.
 3. Aan het einde van de BBQ grill je de ananasplakken aan beide kanten op een schoon stukje grill. Let op dat ze niet verbranden, dit gaat best rap (het hoeft maar een paar minuten).
 4. Giet ondertussen het overgebleven rum-sausje in een steelpannetje. Verwarm op zacht-medium vuur voor 8-10 minuten zodat het inkookt tot een rum-karamelsaus, maar let op dat het niet verbrandt. Zet dan opzij.
 5. Serveer de plakken ananas op een bordje, met een schepje ijs in het midden en wat rum-karamelsaus als topping.
 6. in rum geweekte ananasjes

Enjoy zoetjes! Heb jij deze in rum geweekte ananasjes gemaakt? Laat hieronder weten wat je ervan vond of deel een foto via Instagram of mijn Facebookpagina met de hashtag #zoetrecepten! Elke week deel ik de mooiste foto op mijn Instagram. X Mariette

Geen reacties gevonden Laat via het formulier links een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief