Basisrecept: kruimeldeeg (crumble)

Kruimeldeeg

Een basisrecept voor kruimeldeeg kun je bij veel baksels goed gebruiken. Uiteraard voor een klassieke appelkruimeltaart, maar ook als lekkere crumble laag over een cake, een stel muffins, over een cheesecake of als crunchy topping op een simpel bolletje ijs. Een extra dimensie binnen no-time! Heul handig dus, zo’n kruimeldeegje.

In onderstaand recept vind je ook nog een paar fijne variatie tips. Waar combineer jij het kruimeldeeg mee?

Kruimeldeeg

Zoetrecepten

Basisrecept: kruimeldeeg (crumble)

Door | 5 minuten

Dit heb je nodig

  • 50 gram boter
  • 50 gram suiker
  • Snufje zout
  • 100 gram bloem

En zo doe je het

  1. Doe de boter samen met de suiker en het zout in de kom en mix tot ze zacht en romig is. Voeg dan ook de bloem toe en kneed of mix goed door elkaar. Als je het met de mixer doet: hoe langer je blijft mixen, des te groter zullen de kruimels uiteindelijk worden.
  2. Verdeel de kruimels nu over een ovenschaal met fruit, een cake, taartjes, of leg ze gewoon los op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak ze af in een voorverwarmde oven (170 graden) in ongeveer 20 – 25 minuten.

VARIATIE:
Vervang 50 gram bloem voor 50 gram kokos.
Vervang 50 gram bloem voor 50 gram amandelmeel.
Vervang 50 gram bloem voor 50 gram havervlokken

Welke combi maak jij met dit kruimeldeeg? Laat het weten in een comment deel jouw foto via mijn Facebookpagina, Snapchat of Instagram met de hashtag #zoetrecepten. LIKE!

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Basisrecept: kruimeldeeg (crumble)" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

Een antwoord op “Basisrecept: kruimeldeeg (crumble)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *