Basisrecept: zo maak je zelf hazelnootmeel

Hazelnootmeel

Voor sommigen misschien een open deur, maar voor velen ook niet: kun je zelf hazelnootmeel maken? Ja, zeker! Heel makkelijk zelfs. Ik heb me er een tijd niet aan durven wagen nadat ik een grote hoeveelheid hazelnoten per ongeluk tot een notenpasta had omgetoverd, in plaats van tot hazelnootmeel. Dit gebeurt wanneer je de noten te lang in de blender doormixt en het vet uit de noten vrij komt, waardoor er een soort notenpasta ontstaat. Je bent gewaarschuwd.

Maar waarom zou je zelf hazelnootmeel willen maken? Hazelnootmeel is niet alleen vrij duur, maar ook nog eens bijna nergens te vinden. Dat ontdekte ik omdat ik een Ferrero Rocher taart wilde gaan maken. Zo lekker! Maar dan heb je wel eerst hazelnootmeel nodig. Na menig toko en natuurwinkel te hebben afgespeurd, was ik vastberaden om de hazelnoten eigenhandig in meel te transformeren. What seemed? It’s a piece of cake.

Haal een grote hoeveelheid goedkope hazelnoten bij de toko en check in onderstaande beschrijving hoe je supermakkelijk zelf hazelnootmeel maakt!

Hazelnootmeel

Basisrecept: zo maak je zelf hazelnootmeel

Geschreven door mei 30, 2015
5
Voor 1 personen

Benodigdheden

  • Blanke hazelnoten
  • Blender / hakmolen staafmixer
  1. Verdeel de hoeveelheid hazelnoten in kleinere porties van 100 gram. Zo weet je zeker dat je alles goed fijn maalt, zonder dat het al te lang in de blender wordt gemixt. Op die manier verklein je de kans op notenpasta.
  2. Doe 100 gram hazelnoten in de blender / hakmolen en zet deze aan op de laag – medium stand voor ongeveer 5 secondes. Schud de blender ondertussen heen en weer in je handen zodat alles goed in de hakmolen terecht komt. Controleer dan of alle nootjes fijn zijn gemalen; zo niet, schep het dan om met een lepel (schraap het onderste fijngemalen meel goed naar boven) en mix voor nog enkele secondes.
  3. Klaar is je hazelnotenmeel! Doe het meel in een bakje en herhaal tot alle hazelnoten fijngemalen zijn. Bewaar in een luchtdichte pot, op een droge en donkere plek.

Waarvoor heb jij zelf hazelnootmeel gemaakt? Laat hieronder weten wat je ervan vond of deel een foto via Instagram of mijn Facebookpagina met de #zoetrecepten of tag me erin! Elke week deel ik de mooiste foto op mijn Instagram. XO Mariette

Geen reacties gevonden Laat via het formulier links een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief