Ga naar de inhoud
Cashewnotenpasta (cashewpasta)
Basisrecepten 26 maart 2017

Cashewnotenpasta (cashewpasta)

Cashewnotenpasta (cashewpasta)

Een ontzettend lekker en makkelijk recept om zelf cashewpasta te maken. En natuurlijk tip ik ook waarbij je deze cashewnotenpasta kunt eten en combineren.

Cashewpasta maken

Pindakaas, make place for my new best friend! Vanille cashewpasta, wat is dít lekker. En ok, eigenlijk kunnen pindakaas en cashewpasta prima naast elkaar in mijn voorraadkast leven, want deze cashewpasta is zachter en zoeter van smaak dan je van pindakaas gewend bent. Je kunt zo’n notenspread uiteraard ook zelf in de winkel kopen. Maar waarom zou je, als het zelf maken zó makkelijk is, plus een stukkie goedkoper als je de cashewnoten slim inkoopt.

En dan kun je zelf bepalen welke smaak je er aan geeft (vanille, vanille!) en of je gebrande of ongebrande noten wilt gebruiken, bijvoorbeeld. Ik voegde een klein scheutje honing toe aan de cashewpasta voor dat extra zoetje. Vind ik lekker, maar dat hoeft niet natuurlijk. Je kunt ook een hartige variant maken en een flinke mespunt zout toevoegen, bijvoorbeeld.

BAKTIP: de blender of foodprocessor die je gebruikt voor dit recept is van belang. Niet elke blender heeft de kracht om noten tot een mooie pasta te malen. Zelf gebruik ik deze Magimix en dan meestal met dit kleine opzetstuk.

Cashewnotenpasta recept

Cashewnotenpasta

Cashewpasta smaakt lekker op een cracker, rijstwafel of op een oerhollandse boterham, precies zoals je dat met pindakaas zou doen. Persoonlijk vind ik het erg lekker om een laagje cashewnotenpasta op een medjoul dadel te smeren, voor wanneer ik ’s middags zin heb in een kleine zoete snack. Dat geldt trouwens ook voor in plakjes gesneden appel, een klein beetje van deze cashewnotenpasta maakt dat als tussendoortje nog lekkerder en daarnaast vult het ook goed.

Recepten met cashewnotenpasta

Er zijn ook voldoende gezonde bakrecepten die je met deze cashewnotenpasta kan maken. Zo verwerkte ik het al eens in bonbons, maar ook in mijn gezonde cookie dough. Waar ik vervolgens ook weer bonbons en truffels van maakte. Ik zet een paar recepten voor je op een rij:

Dit zijn overigens enkel recepten voor een zoete verwerking van cashewpasta in recepten, maar je kunt er ook onwijs lekkere dressings mee maken voor over een salade. Vervang pindakaas of tahin maar eens door deze notenpasta!

Cashewnotenpasta

Cashewnotenpasta (cashewpasta)

recept
Cashewnotenpasta (cashewpasta)

Een ontzettend lekker en makkelijk recept om zelf cashewpasta te maken. En ik tip je waarbij je deze cashewnotenpasta kunt eten!

10 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram cashewnoten
  • optioneel: vanilleboon
  • optioneel: 1 tl honing of erythritol (voor een suikervrije vegan pasta)

Bereiding

Cashewpasta maken

  1. Doe de cashewnoten, het merg van de vanilleboon* en de theelepel honing in de keukenmachine en maal het geheel fijn tot er een smeuge massa ontstaat. Afhankelijk van de krachtigheid van je keukenmachine duurt dit 5 – 10 minuten.
  2. Voeg eventueel een klein scheutje natuurlijke olie toe als het niet smeug genoeg wordt.

* Als je geen vanilleboon kunt vinden, kun je ook een tl vanillepasta of vanillepoeder toevoegen.

BAKTIP: de blender of foodprocessor die je gebruikt voor dit recept is van belang. Niet elke blender heeft de kracht om noten tot een mooie pasta te malen. Zelf gebruik ik deze Magimix en dan meestal met dit kleine opzetstuk.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Cashewnotenpasta (cashewpasta)" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “Cashewnotenpasta (cashewpasta)

  1. ik leest in alle nootpasta recepten “eventueel kan je wat olie toevoegen”.
    Ik moet altijd olie toevoegen of ik zit met notenpoeder. waar ligt dit aan?

    1. In principe zou het niet nodig moeten zijn. Ik vermoed dat je foodprocessor niet krachtig genoeg is (of het mes niet scherp genoeg) om notenpasta te maken. Ik moet bij het maken van notenpoeder/meel nl altijd juist oppassen dat ik niet opeens notenpasta heb.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *