Basisrecept: stevige karamel

Mmm, een basisrecept voor deze stevige¬†karamel kun je altijd wel gebruiken. Wie houdt er nou niet van karamel? ūüėČ Het is alleen niet even makkelijk om zelf de juiste karamel te maken. Zo mislukte¬†bij mij ook¬†verschillende recepten, omdat ze snel aanbrandden in het pannetje. Maar dit vind ik een toprecept. De karamel blijft lekker zacht, maar stijft voldoende op zodat je je het goed in lekkere zoete receptjes kunt verwerken. Zo maakte ik al eens chocoladetaartjes met walnotenkaramel (gehakte walnootjes door de karamel), millionaires shortbread en karamelkoeken met witte chocolade en kokos. Maar je kunt natuurlijk ook proberen om zelf snickers, marsjes of twixjes te maken. Je kunt je helemaal uitleven met deze karamel! Wat is jouw favo recept met karamel?

Pssssst, ben je op zoek naar een vloeibare karamel? Kijk dan eens hier (klik!) voor salted caramel, het zout kun je ook weglaten.

Basisrecept: stevige karamel

Geschreven door november 12, 2014
15min

Benodigdheden

  • 65 gram schenkstroop
  • 65 gram ongezouten boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk (400gram)
  1. Zet een steelpannetje op laag tot middelhoog vuur. Ik zet het vuur eerder wat lager, omdat je karamel snel aankoekt of brandt. Smelt de boter in samen met de schenkstroop in het steelpannetje en roer door elkaar.
  2. Voeg vervolgens de gecondenseerde melk toe en blijf continu goed roeren met een spatel. Het is heel belangrijk dat je blijft roeren: je karamel koekt supersnel aan. Probeer tussendoor niet te proeven, want karamel is onvergeeflijk heet.
  3. Blijf ongeveer 10-12 minuten roeren doen tot de karamel een mooie kleur en dikte begint te krijgen. Giet de karamel dan op de bodem van je taart, tartelettes of wat je dan ook aan het maken bent, en verdeel het met een spatel. Laat daarna goed afkoelen en zet eventueel in de koelkast.

Waarvoor maak jij deze stevige karamel? Laat hieronder weten wat je ervan vond of deel een foto via Instagram of mijn Facebookpagina met de #zoetrecepten of tag me erin! Elke week deel ik de mooiste foto op mijn Instagram. XO Mariette

Geen reacties gevonden Laat via het formulier links een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief