Basisrecept: kruimeldeeg (crumble)

Kruimeldeeg

Een basisrecept voor kruimeldeeg kun je bij veel baksels goed gebruiken. Uiteraard voor een klassieke appelkruimeltaart, maar ook als lekkere crumble laag over een cake, een stel muffins, over een cheesecake of als crunchy topping op een simpel bolletje ijs. Een extra dimensie binnen no-time! Heul handig dus, zo’n kruimeldeegje.

In onderstaand recept vind je ook nog een paar fijne variatie tips. Waar combineer jij het kruimeldeeg mee?

Kruimeldeeg

Kruimeldeeg

Basisrecept: kruimeldeeg (crumble)

Geschreven door februari 19, 2017
5 minuten

Benodigdheden

  • 50 gram boter
  • 50 gram suiker
  • Snufje zout
  • 100 gram bloem
  1. Doe de boter samen met de suiker en het zout in de kom en mix tot ze zacht en romig is. Voeg dan ook de bloem toe en kneed of mix goed door elkaar. Als je het met de mixer doet: hoe langer je blijft mixen, des te groter zullen de kruimels uiteindelijk worden.
  2. Verdeel de kruimels nu over een ovenschaal met fruit, een cake, taartjes, of leg ze gewoon los op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak ze af in een voorverwarmde oven (170 graden) in ongeveer 20 – 25 minuten.

VARIATIE:
Vervang 50 gram bloem voor 50 gram kokos.
Vervang 50 gram bloem voor 50 gram amandelmeel.
Vervang 50 gram bloem voor 50 gram havervlokken

Welke combi maak jij met dit kruimeldeeg? Laat het weten in een comment deel jouw foto via mijn Facebookpagina, Snapchat of Instagram met de hashtag #zoetrecepten. LIKE!

Reacties op Basisrecept: kruimeldeeg (crumble)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief