Basisrecept: de beste chocolade cupcakes

Chocolade cupcakes

Ik heb lang moeten zoeken, maar ik heb het perfecte chocolade cupcake recept voor jullie gevonden! Sally heeft me daar een handje bij geholpen. Deze cupcakes zijn mooi plat van boven, zodat je er een goede toef op kunt spuiten, en ze zijn heerlijk moist. Ze deden mij qua smaak denken aan de chocolade muffins (ja echt) van de Appie. Dikke like!

 

Chocolade cupcakes
Voor mijn verjaardag besloot ik deze cupcakes te versieren met een mooie (chocolade botercrème) drol. Deze vorm maak je met mijn favoriete piping spuitmondje: eigenlijk de meest simpele, egale spuitmond die er is. Alles wat ik er verder over zeg gaat het alleen nog maar raarder maken, dus ik hou het bij de foto’s:

 

Chocolade cupcakes
Ain’t they pretty? Je maakt ze helemaal af met een diep rode kers on top. Een chocolade bolletje (Malteser / M&M) is ook een prima optie!

 

Chocolade cupcakes

Chocolade cupcakes

Basisrecept: de beste chocolade cupcakes

Geschreven door juli 22, 2015
30
Voor 18 personen

Benodigdheden

  • 1x chocolade botercrème (klik voor recept!)
  • 50 gram cacaopoeder
  • 100 gram bloem
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 3/4 theelepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • 2 eieren (L) kamertemperatuur
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 80 milliliter zonnebloem olie
  • Flinke theelepel vanille extract
  • 120 milliliter karnemelk
  1. Maak de chocolade botercrème, bekijk het recept hier.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet alvast een muffin bakvorm klaar en plaats hier de vormpjes in. Met dit recept kun je ongeveer 18 cupcakes maken, dus misschien past het niet in één keer in de oven.
  3. Neem een kom en zeef hier het cacaopoeder, de bloem, bakingsoda, bakpoeder en zout in. Roer tot het goed gemengd is. Neem vervolgens een nieuwe kom en mix hier de eieren en suiker één minuut is samen, voeg dan de olie en het vanille aroma toe en mix tot het een glad geheel is.
  4. Giet de helft van het eimengsel in het droge mengsel en voeg hier de helft van de karnemelk aan toe. Meng dit nu rustig met een garde, roer 5 – 10 keer. Voeg dan de andere helft van het ei-mengel er aan toe, samen met de karnemelk en meng dit door elkaar tot de droge ingrediënten volledig zijn opgenomen. Niet te lang roeren! Het beslag zal vrij dun zijn.
  5. Vul de cupcakevormpjes tot de helft met het beslag. Als je ze voller vult zullen ze ‘overstromen’ (ik spreek uit ervaring). Bak de cupcakes af in maximaal 20 minuutjes, check met een cakeprikker of deze er schoon uitkomt. Laat de cupcakes volledig afkoelen voor je ze met de botercrème decoreert.
  6. De botercrème is voldoende om 18 cupcakes een mooie en flinke drol te geven, maar voor de smaak is een klein drolletje ook al meer dan genoeg. Laat de cupcakes met de botercrème goed op kamertemperatuur komen voor je ze serveert, dan is de crème op haar lekkerst.

Heb jij deze chocolade cupcakes gemaakt? Let me know wat je ervan vond of hoe jouw versie eruit zag. Tag me in jouw kiekje via Instagram of Facebook! Elke week deel ik de mooiste foto via mijn Instagram. Enjoy! X Mariette

Reacties op Basisrecept: de beste chocolade cupcakes

  1. Moet er ook perse baking soda in want dat hebben we niet 🙁 of rijst het anders niet goed (PS. de cupcakes zien er superlekker uit <3)

  2. ik heb hem gemaakt zonder de choco botercreme maar met de luchtige vanille botercreme. Ze waren echt SUPER lekker. Zo lekker dat ik een zelfde cupcakje wil maar dan zonder de cacao. Kan ik dit dan gewoon weglaten? of moet ik dan iets meer bloem gebruiken? in een vanille cupcake mag toch ook wel licht bruine basterd suiker of doet dit de vanille smaak niet goed?

    ben erg benieuwd naar het antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief