Basisrecept: brownies

Basisrecept brownies

Een goed recept voor brownies is essentieel in iedere keuken. Van levensbelang zou ik bijna willen zeggen. Ik veel geëxperimenteerd met verschillende soorten brownies en dit perfecte recept is daar uit voort gekomen.

Het fijne aan deze brownies is dat ze onwijs makkelijk zijn om te maken. Ik maak ze vaak als er een groot aantal mensen komt en ik iets extra’s naast mijn andere taarten wil. Maar stiekem heb ik altijd een grote voorraad pure chocolade in huis, zodat ik any time een lading brownies tevoorschijn kan toveren. Wat doe ik mezelf aan.

Basisrecept brownies Basisrecept brownies

Ik maak de brownies zelf het liefst in een grotere bakvorm, zodat ze iets platter zijn maar nog steeds heerlijk smeuïg. Maak er je eigen variatie van door er (wal)noten, stukjes chocola, fruit, kokos of andere toppings doorheen te mengen. Of ga voor simpel en bestrooi ze alleen met wat poedersuiker.

It all does the trick.

Basisrecept brownies

Basisrecept: brownies

Geschreven door november 16, 2013
25min
Voor 20 personen

Benodigdheden

  • 300 gram pure chocolade
  • 300 gram ongezouten boter
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • Een theelepel vanille extract
  • Flinke snuf zout
  • 150 gram bloem
  • 4 eieren (L)
  1. Breek de chocola in kleine stukjes en smelt dit au bain-marie, samen met de boter.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 20×30 cm in en bekleed met bakpapier.
  3. Neem de (enigszins afgekoelde) gesmolten chocola en boter en meng hier de suiker, snuf zout en vanille extract doorheen.
  4. Zeef de bloem en meng dit door het chocolademengsel. Voeg hier vervolgens de eieren één voor één aan toe en roer het door elkaar, tot je een smeuïg mengsel hebt.
  5. Meng eventueel nog stukjes chocola, nootjes of fruit door het browniemengsel.
  6. Giet het browniebeslag in de bakvorm. Ik gebruik altijd een aluminium bakvorm. Wanneer je bijvoorbeeld een stenen bakvorm gebruikt is de baktijd iets langer. De brownies moeten 25-30 minuten in de oven.
  7. Goede brownies horen heerlijk smeuïg te zijn. Om ze ook zo te houden kun je de brownies het beste pas snijden wanneer ze goed afgekoeld zijn en je ze wilt serveren.

Enjoy zoetjes! Hoe maak jij jouw brownies het liefst? Laat hieronder, via Instagram, Facebook of Snapchat (zoetrecepten) een berichtje achter of een foto met de hashtag #zoetrecepten! LIKE! X Mariette

Reacties op Basisrecept: brownies

  1. Ik ga deze snel maken! Ik maakte laatst brownies uit Delicious (een recept van Bill Granger), maar ik vond ze eigenlijk iets te luchtig en niet smeuïg genoeg. Benieuwd naar die van jou!

  2. Ik heb ze net gemaakt en ze waren werkelijk heerlijk! Heb je alleen enig idee hoeveel calorieën hierin zitten? Zou het namelijk graag willen weten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief