Abrikozen havermout ontbijttaart

Abrikozen havermout ontbijttaart

Taart voor ontbijt, wie wil dat nu niet? Dat kan prima elke dag met deze gezonde abrikozen havermout ontbijttaart! En LEKKER dat ‘ie is. We moesten ons best doen om niet meteen twee punten voor ontbijt weg te werken. Gelukkig vult een punt goed, dus houdt dat je ook wel tegen.

Dit taartje zit vol vezels dankzij de havermout en wordt gezoet door de bananen en een beetje Hero abrikozenjam. Je ontbijttaart experience is he-le-maal af als je er een dikke klodder Griekse yoghurt bij serveert met een extra schepje jam. Genieten geblazen!

Abrikozen havermout ontbijttaart

Abrikozen havermout ontbijttaart

Dit artikel is gesponsord door Hero. Ik schrijf alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Abrikozen havermout ontbijttaart

Abrikozen havermout ontbijttaart

Geschreven door oktober 30, 2017
30 minuten
Voor 10 personen

Benodigdheden

  • 200 gram havermout
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 125 ml (amandel)melk
  • 2 tl bakpoeder
  • 5 el Hero abrikozenjam
  • 1 flinke appel
  • 100 gram gemengde noten
  1. Maak de appel schoon, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Hak de noten grof en zet even opzij.Abrikozen havermout ontbijttaart
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm (20 cm) met bakpapier.
  3. Pureer de banaan fijn, meng 2 el abrikozenjam erdoor en klop deze samen met de eieren op. Voeg de melk toe en mix nog even door.
  4. Maal 130 gram havermout tot een fijn meel in de foodprocessor. Meng dit vervolgens met de overgebleven havermoutvlokken, het bakpoeder en een snuf zout. Mix het natte mengsel hier doorheen en schep vervolgens de appelstukjes en noten erdoor.
  5. Stort het beslag in de bakvorm. Swirl de laatste 3 el abrikozenjam met een klein lepeltje door het beslag en bak de havermout ontbijttaart in 40-45 minuten gaar.
  6. Serveer eventueel met een klodder Griekse yoghurt en wat jam. Yum!Abrikozen havermout ontbijttaart

Glutenvrij ontbijttaartje maken? Let dan wel op dat je havermout gebruikt die glutenvrij gecertificeerd is.

Reacties op Abrikozen havermout ontbijttaart

  1. Hij kwam gisteren avond om 22:45 uit de oven en vanmorgen hebben we hem geproefd.
    Heerlijk zoet door de (rijpe) bananen en perfect uitgebalanceerd met de yoghurt als toefje!
    Dit is absoluut een prima ontbijt dat goed vult.

    Ik heb nog een beetje tijd bespaard door meteen havermeel te gebruiken i.p.v. eerst de havervlokken fijn te malen 😉

  2. Wat kan ik inplaats van Bananen door het recept doen met zelfde resultaat ?kan Bananen niet verdragen.
    Leuk recept weer .Bedankt! Ik hoop op antwoord want ik kom regelmatig recepten tegen met banaan.
    Met vriendelijke groet,
    Antoinette

  3. Hoi Mariette,
    Ik heb laatst deze ontbijttaart gemaakt, alleen bij mij was ie heel erg plat gebleven, er zat wel bakpoeder in, hoe zou dit kunnen komen?

    Ik vind dat u een hele leuke site hebt, ik maak best vaak recepten van deze site.
    Groetjes Pien

    1. Wat fijn! Je kunt het taartje goed afgedekt buiten de koelkast bewaren en is tot 3 dagen het lekkerst. Je kunt ook puntjes invriezen en deze ’s ochtens of de avond ervoor uit de vriezer halen voor je ontbijt.

  4. Mijn zoontje is vandaag jarig en daar hoort taart bij!! Dus lunchen met gezonde taart vanmiddag😄Hij was blij verrast en het smaakte héérlijk!😃😋

  5. Ook heerlijk als hij regelrecht uit de oven komt en nog warm is bij een kopje thee.
    Wij konden de geuren niet weerstaan. Als nootjes gebruikte ik een half zakje noten/cranberrymix.

  6. Hallo Mariette,
    Wat een leuk recept. Ik heb 130 gram bio havermoutmeel gebruikt, wat ik in de supermarkt heb gekocht. Daarnaast heb ik appelstroop gebruikt in plaats van abrikozenjam. Vond het zelf super lekker en niet erg dat het niet zo zoet is. Heb stukjes in de vriezer gedaan en warm het dan voor het ontbijt of lunch op. Heerlijk om ze warm te eten! Bedankt voor het leuke recept. Vind het echt een aanrader.

  7. Gisteren avond voor de tweede keer gemaakt omdat ie hier zo goed in de smaak valt als ontbijt.
    Ik vind ‘m heerlijk met een glas karnemelk.
    En het stilt je honger voor uren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief