A healthy piece of cherry mocha ganache

Pink layered cherry mocha ganache

Twee weken geleden viel het boek ‘It’s a Healthy Piece of Cake‘ van Corinne Weijschedé op de mat. De uitgebreide review volgt nog, maar wat een gaaf boek is dit. Als mijn handen jeuken om iets uit te proberen, dan zegt dat genoeg. Voor mijn verjaardag vorige week maakte ik de raw pink layered mocha ganache. Ofwel a healthy piece of cherry mocha ganache. Nogal een mond vol die voor heel veel heerlijkheid staat: een crunchy bodem waarop een zoete mokkalaag van dadels ligt en is afgetopt met een frisse, roze fruitlaag die wegsmelt op je tong. U hoor het al, echt een feestje in je mond. Happy birthday to me!

Pink layered cherry mocha ganache

Pink layered cherry mocha ganache

MIJN VERSIE
In onderstaand recept heb ik míjn versie van het recept uitgeschreven. Corinne gebruikte eigenlijk frambozen voor de bovenste laag, maar mij leek het geheel met kersen juist zo lekker. Ook verving in de moerbeien in de bodem door vijgen, omdat ik nooit moerbeien in huis heb en gebruikte ik espresso i.p.v. koffie voor een meer intense mokkalaag.

Pink layered cherry mocha ganache

A healthy piece of cherry mocha ganache

Geschreven door juli 26, 2017
45 minuten
Voor 20 personen

Benodigdheden

BODEM

  • 100 gram walnoten
  • 50 gram gedroogde vijgen
  • 50 gram kokosrasp
  • 4 tl cacaopoeder
  • 3 tl agavesiroop
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 ml kokosolie

MOKKA VULLING

  • 200 ml espresso
  • 125 gram verse dadels
  • 150 gram kokosolie
  • 3 el cacaopoeder
  • 250 gram ontpitte kersen

ROZE FROSTING

  • 250 gram ontpitte kersen
  • 150 ml kokosolie
  1. Laat de verse dadels 1,5 uur weken in de verse espresso koffie voor je begint met de mokka laag.
  2. Beleg een springvorm van 24 – 26 cm met bakpapier. Week de gedroogde vijgen 5 minuten in kokend heet water en giet hierna goed af.
  3. BODEM. Maal de vijgen samen met de kokosrasp tot een smeuïge massa in de keukenmachine en maal dan ook kort de walnoten mee. Meng vervolgens het cacaopoeder, de agavesiroop, het amandelmeel en de gesmolten kokosolie er doorheen en zet de keukenmachine nog een keer kort aan.
  4. Druk het beslag voor de bodem stevig in de bakvorm en zet even opzij terwijl je verder gaat met de mokka vulling.
  5. MOKKA LAAG. Giet de espresso af van de dadels en maal deze samen met de gesmolten kokosolie en het cacaopoeder tot een smeuïge, gladde massa. Snijd alle kersen door midden en verdeel deze over de bodem van de taart. Smeer hier vervolgens de mokka laag overheen. Zet afgedekt in de koelkast.
  6. ROZE FROSTING. Maal de ontpitte kersen samen met de gesmolten kokosolie fijn in de keukenmachine. Verdeel over de mokka laag en laat een nacht in de koelkast opstijven. Serveer eventueel met verse kersen en geraspte kokos.

BEWAREN: maximaal 3 dagen in de koelkast, maximaal 3 maanden in de vriezer. Laat deze raw pink layered mocha ganache uit de vriezer een uur op temperatuur komen voor je ‘m serveert.

Enjoy zoetjes! Heb jij deze cherry mocha ganache gemaakt? Laat hieronder weten wat je ervan vond of deel een foto via Instagram of mijn Facebookpagina met de hashtag #zoetrecepten! Elke week deel ik de mooiste foto op mijn Instagram. X Mariette

Geen reacties gevonden Laat via het formulier links een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief