Vierde soort chocolade onthuld: roze Ruby chocolade

Roze ruby chocolade

Naast de welbekende pure, melk en witte chocolade is vandaag in Shanghai een nieuwe soort chocolade onthuld: Ruby chocolade. En jongens, ik doe een klein dansje, want deze chocolade is van nature ROZE en wordt dus zonder kleur- of smaakstoffen gemaakt.

Deze nieuwe soort chocolade wordt gemaakt van de Ruby cacaoboon. De roze Ruby chocolade zou een intense smaak hebben die niet vergelijkbaar is met de huidige smaken (bitter, melkachtig en zoet), maar je zou moeten denken aan een onweerstaanbare frisse bessensmaak.

Funfact! Wist je dat het 80 jaar geleden is dat ‘witte chocolade’ als derde soort chocolade werd geïntroduceerd?

De roze chocolade is geproduceerd door Barry Callebaut, wereldwijd de grootste chocolade producent (en één van mijn favoriete merken dankzij de kwaliteit van de chocolade). Zij hebben er 13 jaar over gedaan om tot het juiste verwerkingsproces van de Ruby cacaobonen te komen waarin de kleur en smaak van de cacaobonen in de chocolade goed tot z’n recht zou komen.

IK BEN ZO BENIEUWD! Het voelt haast als een 1-april-grap (gelukkig is het september), want ik had geen idee dat er ook roze cacaobonen bestonden. Het is me nog niet duidelijk hoe snel deze chocolade naar Nederland gaat komen, maar ik ga voor jullie op onderzoek uit!

Roze ruby chocolade

Bron: Barry Callebaut

Reacties op Vierde soort chocolade onthuld: roze Ruby chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief