Ga naar de inhoud
Review + winnen: On the go van Rens Kroes
Reviews 27 juni 2016

Review + winnen: On the go van Rens Kroes

Review + winnen: On the go van Rens Kroes

YES! Hier zat ik al een tijdje op te wachten. Het nieuwe boek van Rens Kroes is uit: On the go. Een boek met 49 (nieuwe) meeneemrecepten uit de Powerkitchen, waarmee ze je laat zien dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn om je gezonde lifestyle vol te houden. Weer een fantastisch fijn boek dat uitpuilt van de alternatieven voor die saaie boterham met kaas of de verleiding naar ongezonde snackjes.

In het boek geeft Rens verschillende tips om je lekkere home made maaltjes zo goed mogelijk te voor te bereiden en mee te nemen. Bij elk recept geeft ze aan hoe je het ’t beste kunt bewaren en hoe lang. Very praktisch dus voor alle drukke agenda’s en sociale levens.

Laten we een kijkje nemen:

Review + winnen: On the go van Rens Kroes

Review + winnen: On the go van Rens Kroes

Review + winnen: On the go van Rens Kroes
De Pecan pie en de Next level banana split, twee receptjes waarvan ik niet kan wachten om ermee aan de slag te gaan. Lijkt me god-de-lijk! Ik laat jullie nu twee zoete receptjes zien, maar er staan ook veel fijne salades, soepjes, drankjes en sandwiches in. Allemaal met de unieke twist van Rens, zoals een broccolisandwich of bloemkoolcouscous (zonder couscous, that is).

Review + winnen: On the go van Rens Kroes

Review + winnen: On the go van Rens Kroes

Het boek staat vol met vrolijke, uniekegezonde recepten voor elk moment van de dag. Daarnaast vind ik het heel fijn dat ze bij elk recept aangeeft hoe lang je het kunt bewaren en op welke manier. Dit mist in de meeste kookboeken en is toch juist één van de belangrijkste factoren.

Prepping, prepping. De meeste recepten ogen niet ingewikkeld, maar ze zijn ingedeeld in drie soorten voorbereiding: sunday prepping, a day before en last minute. Zo weet je precies voor welk recept je op welk moment kunt kiezen. Een superfijn nieuw boek van Rens dus, vol gezonde inspiratie! Ik ga zo snel mogelijk aan de slag met de pecan pie en de kokosslagroom..


WIN WIN WIN WIN WIN!

Ben jij ook fan van de gezonde receptjes van Rens en wil je ook graag aan de slag met On the go? Ik mag VIJF exemplaren weggeven! Waar worstel jij het meeste mee: het vervangen van die saaie boterham tussen de middag of het weerstaan van ongezonde snacks? Laat het achter in een reactie onder dit artikel, op Facebook, of via Instagram! Over twee weken maak ik de gelukkige winnaars bekend.

Kan jij niet wachten? Je kunt On the go van Rens Kroes voor maar 14,99 scoren via Bol.com!

De winnaars van deze winactie zijn: Gerdien (via Instagram), Silvia, Carolien K., Emma (via Instagram), Nicole O.

 

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Spectrum.

 

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

46 berichten over “Review + winnen: On the go van Rens Kroes

  1. Ik vind het lastig om die saaie boterham (met hagelslag) te vervangen door iets anders. Al jaar en dag 2 boterhammen met hagelslag mag wel eens vervangen worden door wat anders…

  2. Vooral het avondeten goed kunnen voorbereiden en dit op avonden dat ik niet thuis kan eten (vanuit het werk door naar school) wel een lekker en gezond gerecht kan eten! Boek zou dus zeker goed van pas komen en weet zeker dat er veel handige en lekkere dingen in staan! Fingers crossed 🙂

  3. De ongezonde snacks die voornamelijk op het werk gegeten worden. Gezonde, maar makkelijk te bereiden, tussendoortjes zouden uitkomst bieden.

  4. Gezonde tussendoortjes die mijn drie kleine meisjes ook lusten en niet herkennen als banaan/ dadels of kokos maar toch ‘zoet’ (of hartig!) zijn!

  5. Poeh, voor mij zijn dat toch wel de ongezonde tussendoortjes.. vooral als het druk is en ik gestresst ben, grijp ik naar ongezonde snacks. Hopelijk staan in dit boek (snelle) en gezonde alternatieven, zodat ik wat minder vaak naar chips/chocola grijp! Die banana split ziet er trouwens erg lekker uit! 🙂

  6. Ik ben fan van Rens en dit boek ziet er weer heel erg leuk uit! Hij zou bij mij zeker van pas komen, ik vind vooral het variëren in lunch opties lastig. Altijd maar die crackers (ik eet geen brood) is ook zo saai he!

  7. Ik worstel toch wel het meeste met de saaie boterhammen tussen de middag.. Òf ik ben op school, òf op mijn stageplek, òf aan het werken en daardoor vind ik het toch lastig om elke keer iets te bedenken en het dan ook nog eens mee te kunnen nemen.

  8. Ik vind het lastig om als drukke student en sporter gezond maar gevarieerd te koken en toch mezelf te verwennen qua smaak, zonder al te onmogelijke/onbeschikbare ingrediënten te gebruik. Ben er zeker van dat dit boek mij meer inspiratie kan geven om weer innovatief te koken en te bakken!

  9. Bij mij is het probleem dat ik steeds weer opnieuw kies voor de makkelijke optie en die optie is vaak een boterham met hagelslag of een ongezond koekje dat net voor het grijpen ligt. Oeps.. Ik hoop dat dit boek kan helpen om van tevoren meer dingen klaar te maken zodat ik toch snel en gezond kan eten!

  10. Lunch blijft het lastigst for sure! Die boterham komt echt mijn neus uit, maar praktische alternatieven zijn vaak een uitdaging. Klinkt als een leuk boek met goede handvaten!

  11. Voor mij is het de lunch …..graag iets anders dan brood maar ook niet te erg ingewikkeld maar toch gezond is een hele uitdaging

  12. Zeker de lunch… Als werkende moeder met eigen zaak en twee jonge kids wordt het toch snel weer de boterham met pindakaas tussen de middag. Wat gezonde variatie kan geen kwaad, zodat de kids ook nieuwe dingen leren ontdekken.

  13. Om eerlijk te zijn is deze schrijfster me nog onbekend (ik bak teveel van jouw blog😊), maar ook ik zou graag gezonde variaties aanbrengen in vooral de lunch. De andere maaltijden gaan me wat beter af. Ik ben nieuwsgierig en zou het leuk vinden om het boek te winnen!

  14. Ivm borstvoeding moet ik gezond en extra eten, maar…tijd is schaars met jonge kinderen, dus t blijft vaak bij wat boterhammen, een appel en banaan in de werktas. Dit boek lijkt wel DE oplossing…zin in meer snelle en gezonde variatie!!

  15. Dit boek lijkt me een leuke inspiratiebron voor gezonde maaltijden in het drukke werkleventje. Door sport, werk en een dieet waarbij je niet alles mag is het soms lastig om te variëren. Je kiest uit gemak vaak voor hetzelfde. Vooral de vele bewaartips en momenten van bereiden van de gerechten spreken mij aan. Net wat je schrijft, lang niet alles is goed te bewaren of ik weet niet hoe lang. En dan laat ik het al snel om het niet te bereiden als ik niet weet hoe ik iets kan bewaren. Weggooien is zonde!

  16. Ik word zo vrolijk van eten en koken, maar ben ook vaak rond etenstijd onderweg. Ik zou heel graag inspiratie willen opdoen, zodat ik onderweg ook gezond kan eten en niet hoef te verhongeren 😉

  17. Ik kook graag, eet gezond maar ben een echte snoeper! Vooral chocolade is mijn favoriete zoete snack! Met deze recepten van Rens Kroes kom ik misschien eindelijk eens van die chocoladeverslaving af!

  18. Ik doe altijd heel hard mijn best om toch eens iets anders mee te nemen, maar door een slechte prepping en planning eindig ik toch vaak met een paar boterhammen (en een overschot aan groente 😉 ).
    Dit boek zou mij waarschijnlijk goed op weg helpen en naast een inspiratie voor de eerste dagen/weken/maanden hopelijk ook mijn eigen creativiteit opstoken om zelf aan de slag te gaan. Het zou een hele goede start zijn van mijn nieuwe baan om zo’n mooi boek aan mijn collectie toe te mogen voegen!

  19. Ongezonde snacks! Ik doe de pabo en al die kinder traktaties haha!! Misschien toch maar vaker overslaan en zelf gezonde tussendoortje maken. Lijkt me een super leuk boek!!

  20. Met een groot gezin van 4 puberende dochters, sporten en een werkweek van 4 dagen, schiet gezond eten er iets te vaak bij in! Dus kom maar op met die gezonde last minute recepten of die recepten die je alvast kan voorbereiden op de dag dat je er tijd voor hebt….. Geen straf voor mij, ik ben gek op koken en bakken!!!!

  21. Ik eet bijna altijd een bruine boterham met pindakaas,
    Toch kan ik niet altijd mijn honger naar zoetigheid de baas.
    Dan snak ik naar een dikke laag aardbeien confiture,
    Helaas laat het gevoel van teleurstelling niet lang op zich duren.

    Net na de laatste hap rode suikerrijke gelei,
    Denk ik, waarom doe je dat toch? En ben ik niet blij 🙁
    Ik ben dus dringend toe aan inspiratie,
    Maar uit mezelf heb ik die jammer genoeg niet.

    Rens zou me daar ongetwijfeld bij kunnen helpen,
    Ik zou haar, en jou, met dankbetuigingen overstelpen 😉
    Want ik wil dolgraag de extra kilo’s kwijt,
    En heerlijk eten onderweg, zonder spijt!!

  22. Het vervangen van het ongezonde tussendoortje rond een uur of drie was voor mij wel echt een uitdaging. Na het eerste Powerfood book van Rens heb ik veel inspiratie op gedaan en nu sta ik bijna elke week in de keuken om wat gezonde tussendoortjes te bakken voor de komende week. Voor mensen die ook behoefte hebben aan wat zoetigheid, maar de toegevoegde suikers liever laten staan: zoek even naar de breakfast cake op het kanaal van Rens. Super lekker en onwijs simpel. Ik doe er ongezouten noten doorheen en dan is het een heerlijke vullende snack. Ik zou super graag het nieuwe boek winnen omdat het er weer prachtig uitziet (de pecan taart is om te watertanden) en omdat het ‘preppen’ precies is wat ik zo handig vind!

  23. Durf ik dit te vertellen? Ok dan, ik zal er maar eerlijk voor uitkomen.
    Vooral als ik moe, ontzettend druk of gewoon giga gestressed ben op het werk. Grijp ik naar chocolade koekjes. Het is moeilijk om te weerstaan. Vooral omdat ik een glazen pot, gevuld op mijn bureau heb staan. Dan blijft het dus ook niet bij één of twee koekjes. Nee dan word het op zware dagen gewoon mijn lunch… Geen wonder dat ik niet meer goed in mijn kleding pas. En vaak ongelukkig in de spiegel kijk ’s ochtends. Daar moet toch echt verandering in komen! Ik kan dit mooie boek van Rens dus heel goed gebruiken. Om voortaan verantwoord te snoepen van gezonde alternatieven.

  24. O wat een leuke winactie 😀 Ik worstel het meest met de boterham… mijn man neemt altijd 6 boterhammen mee naar zijn werk en ik heb echt geen idee hoe ik dat gezonder kan maken. Hij werkt altijd buiten, dus opwarmen kan niet, en salades is meer iets voor mijzelf maar absoluut niet voor hem. 😮 Ik hoop op nieuwe inspiratie en ideeën dus ik doe graag mee om te winnen!

  25. Ik kan mezelf niet altijd beheersen en val geregeld terug op de snelle vette hap langs de snelweg. En ook een zak chips gaat erin als wel… chips. Maar wat neem je dan mee, als je lang in de wagen zit? Een stapeltje boterhammen met kaas en cervelaat. This same old stuff gecombineerd met veel zitten is niet bepaald een bijdrager aan dat afgetrainde lichaam à la Schwarzenegger. Gekkigheid daargelaten, mijn lunchpatroon kan anders. Vind je niet? Dit boek zou bijdragen aan een happier en healthier me, dus ik doe mee!

  26. Ooh, ik ben zo’n snoepkont. Soms kan ik heel goed langs de snoeptrommel heen lopen, maar op andere momenten dwingt diezelfde trommel mij om “1” snoepje te nemen. Als ik die trommel nou kan vullen met gezonde snoepjes en snacks, dan is het ook niet zo erg als ik iets uit die trommel haal!

  27. Onregelmatige diensten en collega’s die opperen om maar weer eens een pizza 🍕 te bestellen of 🍟 frietjes te eten brengen mij vaak in de verleiding om te zondigen. Verder heb ik de verslaving van 🎂 zoetigheid in mijn genen. Met dit boek hoop ik het roer om te kunnen gooien! 🌸 🌸

  28. Ik vind het erg lastig om alternatieven voor de boterham te vinden,en eet dus vaak hetzelfde als lunch. benieuwd naar de recepten het boek

  29. In de avond is het moeilijk vol te houden om gezond te snacken. Met een puber in huis die lekker chipjes eet, een man die frikandellen gaat bakken. Dan pak ik meedtal maar een bakje joghurt met fruit. Zou best meer tips wollen om ook gedurende de dag en in de svond alle lekkere verleidingen te kunnen doorstaan.

  30. De grootste uitdaging voor mij is om gezonde tussendoortjes te maken die niet te saai zijn. Ik ben gek op bakken en val vaak terug op ingrediënten die ik altijd in huis heb, maar die niet zo gezond zijn, zoals bloem, boter en suiker. Een beetje nieuwe inspiratie van Rens zou goed van pas komen 🙂

  31. Oh, wat gaaf! Ik vind Rens Kroes echt een geweldige vrouw en ben echt benieuwd naar dit boek. Meal preppen doe ik nooit, maar het lijkt me wel ontzettend handig. Ik vind het namelijk ontzettend lastig om, als ik eenmaal ben begonnen met eten, daarna ook weer te stoppen. Lunchen begint bijvoorbeeld nog gezond (maar saai) met een boterham, maar vaak heb ik daarna nog steeds zin in iets lekkers en trek ik al snel een pak koekjes open. Daardoor is mijn lunch uiteindelijk toch niet meer zo gezond. Dus als ik van te voren alles al geprept heb, lijkt het me gewoon makkelijker om dat bakje op te eten en daarna ook te stoppen, want op=op.

  32. Ik vind het toch wel het moeilijkst om een lekkere en gezonde vervanger te vinden voor het broodje kaas. Thuis iets anders eten dan dat is niet zo’n opgave, maar ik vind het vooral moeilijk om te bedenken wat ik nou mee kan nemen en wat ook zonder koelkast onderweg goed te bewaren is… Daar zou dit boek écht ideaal voor zijn!

  33. Eigenlijk vooral omdat ik de recepten gewoon superlekker vind (dat het gezond en handig is, is mooi meegenomen natuurlijk ;))!

  34. Snacken! Ik ben een zoetekauw en ondanks dat er diabetes in de familie zit en ik er dus helemaal beter aan doe om te minderen heb ik daar enorm veel moeite mee. Echt lekkere en gezonde snackrecepten zijn dus heel erg welkom

  35. Nou eigenlijk worstel ik met beide haha! Tussen de middag vaak geen zin in een ‘gewone’ boterham en daarna wel zin hebben in ongezonde snacks. Wetende dat het heel slecht is en dus toch wel op zoek naar gezonde snacks en recepten om te zorgen voor een goede lunch. Zo hoop ik ook minder behoefte te hebben aan ongezonde snacks! Ben heel benieuwd naar het boek! 🙂

  36. Niet zozeer ikzelf maar mijn moeder worstelt nogal met de ongezonde snacks! Als ze uit haar werk komt duikt ze gelijk de kast in opzoek naar iets om te snaaien! Met name voor mijn moeder is het boek erg welkom in huis! 😊

  37. Ohhh dat lijkt me een fijn boek. Ik heb zelf altjd moeite met me boterhammen en vooral s’ochtends krijg ik ze niet weg maar ga dan al gauw slechte dingen eten!!
    Zou graag fijne alternatieven leren.

  38. Ik worstel met de saaie lunch (crackers met kaas) en met het tussendoortje. Mijn vriend is enorm van de lekkere zoete en hartige tussendoortjes en komt daar geen gram van aan. Ik kan de verleiding dan ook niet weerstaan. Iets lekkers maar wel gezonds komt dus voor beide van pas.

  39. Die eeuwige boterham! Steeds zeg ik tegen mijzelf dat dat wel wat avontuurlijker kan, maar val toch steeds weer in hetzelfde!! Hopelijk staan in het boek leuke en lekkere recepten, zodat ik mijn gezin ook kan verassen!! En on-the-go klinkt goed, dus kom maar door!! Misschien gaan we dan ook vaker picknicken of op het strand lunchen!! Dat maakt het natuurlijk nog avontuurlijker!!!!

  40. Ik hou enorm van zoetigheden (tot mijn grote spijt als ik op de weegschaal zie dat er toch iedere keer een beetje meer “mezelf” is) en ben de laatste tijd op zoek naar war gezondere tussendoortjes ..

  41. Twee broodmaaltijden per dag gaat me steeds meer tegen staan. Weer dat probleem van “welk gezond beleg mag ik hebben”. De geur van brood zorgt er zelfs voor dat ik een klein beetje misselijk word. Pap kan niet omdat ik geen melk verdraag, naast beschuit met een beetje dieetboter … wat dan. Graag zou ik Rens’s advies hebben om gezond en vooral ook lekker te eten. Want ik beleef er bar weinig plezier aan op het moment.

  42. Yess ik doe graag mee want dit boek heb ik nog niet in mijn kookboek collectie 🙂
    Waar ik het meeste moeite mee heb is gezonde snacks. Eens in de zoveel tijd bak ik een grote batch kwarkbolletjes of gezonde muffins maar ik ben erg op zoek naar meer variatie!

    Veel liefs

  43. Ik hou van lekker eten, maar je moet weten: Ik ben een grote snoepkont & dat is niet zo gezond. Ga graag de keuken in met mijn zusje om samen wat te bereiden. Het is alleen niet altijd een healthy snack voor deze 2 meiden. Dus maken we graag kans op dit leuke boek, het is precies hetgene wat ik zoek. Geen suiker zoetigheid of bergen witte chocola, Iets van Rens Kroes maken we heel graag na!! On the go klinkt me fantastisch in de oren, Hoop dat mijn zusje & ik tot de gelukkige behoren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *