Ga naar de inhoud
REVIEW & WIN: Laura's Bakery Het Basisbakboek
Reviews 02 oktober 2016

REVIEW & WIN: Laura's Bakery Het Basisbakboek

REVIEW & WIN: Laura's Bakery Het Basisbakboek

Yes! Laura heeft een bakboek uitgebracht. Het Laura’s Bakery Basisbakboek. Supertrots ben ik op Laura. Ik vond het dan ook fantastisch om op haar boekpresentatie te horen dat ze binnen een week al toe is aan een tweede druk. Een uitgebreide review mag dan ook niet langer op zich laten wachten. Met een verrassing op het eind!

WAT KUN JE VERWACHTEN

Zoals de titel al omschrijft is het echt een basisbakboek. Laura zet de basis van zes verschillende basisrecepten neer: koekjes, cakes, brownies, zandtaartdeeg, biscuit en schuimpjes. Elk van de zes basisrecepten wordt uitgebreid ingeleid met handige tips & trucs, zodat je nergens de mist in kunt gaan. Hierna volgen per hoofdstuk ruim tien fijne variaties op elk basisrecept. Zo laat ze je zien dat wanneer je bij de basis begint, bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en je zelf ook gemakkelijk kunt variëren. Door al deze leuke variaties is het Basisbakboek niet alleen interessant voor de beginnende bakker, maar ook voor de frequente bakker is er genoeg inspiratie te vinden.

Naast deze zes hoofdstukken telt het boek de nodige vullingen & toppings, geeft Laura de exacte formule om recepten om te rekenen naar kleinere of grotere bakvormen (ja echt) en zet ze op een rijtje hoe je bepaalde ingrediënten het beste kunt vervangen om het recept allergie-proof te maken. En wat ik zelf erg leuk vind is het hoofdstuk ‘Ongeschreven Bakregels’. Regels die altijd gelden, tenzij anders vermeld. Voor frequente bakkers waarschijnlijk heel logisch, maar daardoor extra herkenbaar.

REVIEW & WIN: LAURA'S BAKERY HET BASIS BAKBOEK

REVIEW & WIN: LAURA'S BAKERY HET BASIS BAKBOEK

LOOK & FEEL

Bij elk basisrecept zijn duidelijke stap-voor-stap-foto’s weergegeven. Ook staat bij bijna elk recept een extra tip en hoe je het resultaat het beste kunt bewaren. Laura heeft ervoor gezorgd dat je bij elk recept zonder vragen achterblijft.

Het bakboek ademt Laura’s Bakery. De vormgeving, teksten en foto’s zijn helemaal in lijn met haar blog en dat maakt het vrolijk, vertrouwd en volledig des Laura’s. Ik weet daarnaast dat ze alle receptfoto’s zelf heeft gemaakt en dat alleen al is een applaus waard.

BOEKPRESENTATIE

Zoals het Laura wel is toevertrouwd, was ook de boekpresentatie een zoet festijn. In de Chocolate Company in Haarlem konden we genieten van een aantal van haar heerlijke baksels, zoals de cinnamon swirl koekjes, de appel-kaneelcake en de pindakaasbrownies. Daarnaast kregen we een superschattige goodiebag mee naar huis vol met lekkers en een fijne spatel, om af haar baksels mee af te likken 😉

boekpresentatie-laura

Ik heb mijn zinnen gezet op het onderstaande recept, dus daar zien jullie binnenkort mijn variatie van langskomen op Zoetrecepten!

REVIEW & WIN: LAURA'S BAKERY HET BASIS BAKBOEK

WINNEN

Om het driejarig bestaan van Zoetrecepten superzoet te vieren mag ik twee van deze heerlijke basisbakboeken weggeven. YAY! Hoe je mee kunt doen? Heel simpel:
Laat mij weten voor of met wie jij wat lekkers wilt gaan bakken uit Het Basisbakboek van Laura’s Bakery. Like Zoetrecepten op Instagram of Facebook en tag die persoon onder de win-post.

Good luck zoetjes! Over twee weken zal ik de happy winners bekend maken. De winnaars zijn inmiddels bekend en persoonlijk benaderd.

Niet gewonnen? Zet het Laura’s Bakery Het Basisbakboek dan op je wishlist of koop ‘m als cadeau voor jezelf via deze link.

REVIEW & WIN: LAURA'S BAKERY HET BASIS BAKBOEK

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Laura’s Bakery en Forte Culinair.

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

30 berichten over “REVIEW & WIN: Laura’s Bakery Het Basisbakboek

  1. Wat een leuk artikel weer! Het bakboek straalt inderdaad Laura’s bakery uit als ik het zo op de foto’s zie. De recepten klinken echt heerlijk en handig! Deze zou ik graag met m’n bakvriendinnetje Lieke willen maken. ❤ We hebben altijd zoveel plezier samen als we iets gaan maken. Ik zal haar snel even op instagram taggen 😉

  2. Oh mijn dochter nicole en ik hebben de smaak te pakken van het bakken haha dus een goed basisboek zou heel goed van pas komen!

  3. Graag wil ik dit samen met Elora Kroon doen. We zijn gek op bakken en doen af en toe wedstrijdjes tegen elkaar. Dit boek staat bij ons beide nog op het lijstje van aanschaffen. Hoe leuk is het als we hem hier kunnen winnen. Nog meer bakplezier 😍

  4. Ik heb het basisbakboek al! Ik zou hem cadeau geven aan mijn buuf die al net zo van bakken houd als ik. Natuurlijk gaan we dan weer bakken en proeven en bakken en proeven 😉 en lekker variëren en kijken welke dan het lekkerste is.

  5. Het is zeker een bakboek dat op ons aanrecht hoort te staan 😄. Ik zie dat de foto’s een goede basis om het bakken onder de knie te krijgen. Binnenkort heb ik op school met mijn kleuters het thema: eet smakelijk 🎂. Naast brood bakken met hen, lijkt het mij ook geweldig om ze met zoetrecepten kennis te laten maken. Dus wie weet gaat dat goed lukken met dit boek. 😇

  6. Mijn oudste dochter zit in de eindexamenklas en na een intensieve schoolexamenweek die volende week start, heeft ze zeker behoefte aan ontspanning. Samen bakken en al het lekkers daarna opeten is meer dan ontspanning! Het basisbakboek zou daarbij zeker een rol kunnen spelen!

  7. Voor mijn man. Die altijd op vrijdag niet kan wachten om thuis te komen om te kijken wat ik nu weer heb gebakken.

  8. Ik wil graag voor mijn familie bakken. Wij eten niet vaak met elkaar en daarom wil ik een zondag waar dit wel op mogelijk is extra uitpakken! Veel en lekker koken en afsluiten met een baksel uit het boek.
    Ik hoop dat ik het boek win!!!
    Mijn broertje en zusje kan ik taggen op instagram maar mijn ouders hebben geen social media.

  9. Bakken doe ik liefst alleen. Maar bij het opeten geef ik er de voorkeur aan om dit in leuk gezelschap te doen. En dan denk ik aan mijn 3 beste vriendinnen.

  10. Wat een mooi boek!
    Ik zou hem graag winnen om samen met mijn kinderen (7,5,1) nog meer te bakken. En mijn bakgenen aan hen zo kan doorgeven.
    Helaas hebben zij nog geen fb dus taggen kan ik niet. Hoop dat ik toch meedoe.
    Groetjes van Marieke

  11. Ik bak vaak recepten van de website van laura’s bakery. Ze heeft vrij eenvoudige en super lekkere recepten. Om die uit een boek te maken is veel handiger, als bijvoorbeeld je internet eens niet meewerkt ;).
    Ik zou uit dit boek gaan bakken met mijn bakvriendin, heb er nu al zin in!

  12. Als ik het zou winnen, zou ik “heel mijn gezin bakt” gaan organiseren en dan een gezellige koffie/thee middag houden. uiteraard met de gebakken resultaten.

  13. Dat lijkt mij een heel gaaf boek! Ben gek op bakken en probeer ook wekelijks van alles en nog wat uit. Laura’s bakery is ook een mooie inspiratiebron. Dus kom maar op met dat boek! Ga ik samen met mijn dochter voor ons gezin aan het bakken. We zijn er allemaal dol op!

  14. Ik zou het boek kado doen aan mijn zus. Ze woont al ruim 25 jaar in Zuid-Frankrijk en komt 1 of 2 keer per jaar hierheen. Zou leuk zijn als we dan wat lekkers uit dit boek kunnen maken en daarna neemt ze het mee zodat zij en haar dochter lekkere taartjes kunnen bakken.

  15. Ik zou graag een lekkere verrassing voor mijn moeder bakken uit dit leuke boek. Ze is mijn allerbeste vriendin & staat altijd voor me klaar. Heeft me door een moeilijke periode heen geholpen en wat is er nou fijner dan haar blij te maken met iets heerlijks uit Laura’s bakery?!

  16. Ik zou graag met mijn vriendin lekker de keuken induiken om samen iets lekkers te bakken. We kijken altijd naar Heel Holland Bakt en gaan daarna zekf aan de bak. Met wisselend succes. We kunnen Laura’s hulp dus goed gebruiken!

  17. Samen met mn dochtertje van bijna 6 zou ik graag aan de slag willen met dit basisboek! Kan ik haar mooi de basis goed leren. Kunnen we daarna gaan varieren. Dat wordt gezelligheid in de keuken en ondertussen lekker snoepen 😃

  18. Het is een geweldig boek. Ik heb het thuis gestuurd gekregen om het weer weg te geven op ons forum. Dat is jammer hoor want ik zou het heel graag zelf houden 😉 Met mijn dochter Kirsten zou ik dan samen iets heel lekkers met chocola willen bakken uit haar boek. Ik gebruik vaak de recepten van Laura. Ze zijn simpel, goed te lezen, makkelijk te maken en altijd zalig! Hier dus echt een fan!

  19. Het is inderdaad een erg mooi boek geworden vind ik, ik heb al even gespiekt in de winkel! Mijn oudste van 9 begint het bakken ook te ontdekken en probeert steeds meer zelf doen. Dit boek is een erg leuke, nuttige en lekkere hulp om samen gezellig het bakken onder de knie te krijgen.

  20. Mijn zus houdt net als ik veel van bakken. Maar onze stijlen verschillen nogal. De één is chaotisch & de andere super zen. Zus weegt alles af & ik doe dat op gevoel. De één bakt fantastisch en de ander (dat ben ikke) kan nog wel wat tips gebruiken om de basis van het bakken toch wat meer onder de knie te krijgen. Dus doe graag mee voor deze fijne prijs. Lange vingers crossed ;D

  21. Samen met mijn vriendin Ira. Wij hebben in 40 jaar vriendschap heel wat mee gemaakt en om dat te vieren bedacht ik me dan krijgt Ira het kook boek en bakken wij er samen iig een feest taart uit om onze vriendschap te vieren.😊

  22. Het boek ziet er rustig, maar tegelijkertijd zo vrolijk uit! Ik volg Laura ook al een tijdje, en het boek is zo leuk geworden! Ik ga zekerste weten direct die cinnamon swirl koekjes uitproberen, die zien er zo yummy uit! Dit boek lijkt mij erg leuk om uit te proberen met mijn zusjes, die ook behoorlijk last beginnen te krijgen van het bakvirus 😉 En natuurlijk hartelijk gefeliciteerd met het driejarig bestaan van Zoetrecepten, Mariette! 🙂

  23. Ik zou lekkere dingetjes bakken voor mijn vriend en familie. Ik ben super druk met mijn studie en bakken is voor mij echt een moment van ontspanning. Laura’s boek lijkt mij een must have voor in elke keuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *