Ga naar de inhoud
Food diary #juli2017
Foodfun & -nieuws 09 augustus 2017

Food diary #juli2017

Food diary #juli2017

Ik ga niet op vakantie deze zomer en heb geen tropische kiekjes te delen. Maar als ik de juli-foto’s op mijn telefoon terugkijk zie ik heel veel dagen met een gouden randje, glitters, confetti en unicorns. Huisfeestjes, festivals, verjaardagen en etentjes. Hooray! Zo zie ik mijn agenda graag. In deze food diary dus iets minder food, iets meer privé. Laat me weten of je dit leuk vindt!

De maand begon goed met een huisfeestje van een goede vriend (blij dat ik daar geen foto’s van heb) en die week ging ik lunchen bij één van mijn favo lunchspots: Lavinia Good Food. Het salade buffet is daar altijd top en ze verkopen de heerlijke taartjes van Sue food.

Lavinia

Sue food

Mijn beste vriendinnetje vierde haar verjaardag met een BBQ in het park en ik maakte mijn amaretto tiramisu met cantuccini’s als toet. Die is niet te doen, zó lekker. Dat vond mijn spijkerjas trouwens ook, die onder de tiramisu in de tas lag…

Amaretto tiramisu met cantuccini's

De volgende dag waagden we een aardig dansje op Georgies Wundergarten, een festival bij Amsterdam en de dag erna gingen BBQ-queen Eline en ik flink los met zoete toetjes van de barbecue. De huidige tussenstand vind je hier.
IMG_0206

Foto 09-07-17 18 30 26

My face… als ik een week voordat ik überhaupt jarig ben een pakketje in de bus vind met een cadeautje van mijn zus, omdat ze op vakantie is met mijn verjaardag. Aaaaah. En ik heb het dicht laten zitten tot mijn daadwerkelijke verjaardag!

Cadeautje Lilian

LUNCH! Met een oud-oud-collega (snap je ‘m nog?;)) en haar dochtertje bij @7 op de Scheldestraat. Mijn basilicum doperwtensoepje ga ik thuis nog eens na proberen te maken, mmm.

Foto 12-07-17 13 50 00

Je moet er een uur voor fietsen, maar dan ben je wel bij een mooi stukje zee in Amsterdam: Blijburg aan Zee. Een dispuutsgenootje vierde hier haar verjaardag en wij dronken wijntjes naast de vuurkorf op het strand.

Blijburg aan zee

Het hoogtepunt van deze maand was absoluut dit feestje: PXL. Diep verstopt in Drenthe was een klein paradijs met opblaasflamingo’s, unicorns, een blob, een bootje om mee naar Zuidlaren te varen én fantastische DJ’s waaronder Thomas (aka DJ Tusk) die iedereen in de nacht van mijn verjaardag goed heeft laten dansen. Mijn lieve vrienden hebben me mega jarig laten voelen: een versierde tent, champagne, verjaardagsmuffins for breakfast, cadeautjes in de bus naar huis en vooral heel veel liefde. I’m a lucky girl.

Een kleine sfeer impressie:

PXL

PXL

PXL

Na een 3-uur durende busreis kwamen we weer in Amsterdam aan, precies op tijd voor een verjaardagsetentje met mijn ouders bij de heerlijke Libanees Maz Mez. Ge-wel-dig eten. Echt een aanrader.

Maz Mez

Het weekend erna vierde ik mijn verjaardag met andere vriendinnetjes op Strand Zuid, ging ik weer bij een draaiende Thomas kijken in de Bajes en probeerde ondertussen halve cocktailkaart uit. Oh Thomas draaide niet in de gevangenis, de Bajes is een street art bar op Rembrandtplein.

Bajes

Lunch time again baby! Deze lunch bij Dignita was een favorietje. Op links courgette pannenkoekjes met een gepocheerd ei en haloumi en op rechts een falafel salade. So. Good.

Dignita

Deze zomer heeft Nemo (het Science Museum bij Amsterdam Centraal Station) het ‘Zomerdak’ geopend en bijna elke donderdag is hier een domibo met live muziek. Ik ben er al een paar keer geweest deze maand en het dakterras heeft een waanzinnig uitzicht over de stad! #tip

Nemo zomerdak

Met Thomas probeerde ik het nieuwe restaurant Nelis West uit, bij ons om de hoek. Nelis heeft al een restaurant in Amsterdam Oost en wegens succes hebben ze een tweede vestiging geopend in Amsterdam West, met een terras.

Nelis West

We kregen fijne aperitiefjes en bestelden vooraf de kerriesoep met paarse bloemkool en de zalm tartaar. Héél erg lekker! Daarna probeerden we de Dutch Weed Burger en de op chorizo gebakken heilbot. Ik snap deze tweede vestiging wel, man, wat een goed eten. Hierna zat ik eigenlijk bomvol, maar ik kan niet weg zonder de toetjes te proberen. En thank god, want de cheesecake had ik niet willen missen. See for yourself:

Nelis West voorgerechtjes

Foto 23-07-17 19 32 24

toetjes

 

Een vriendinnetje nam me voor mijn verjaardag mee uit lunchen bij de Vegabond. Een knus vegan lunchtent én supermarktje in één, midden in het centrum van Amsterdam.

Vegabond

Het laatste weekend van juli. Mijn lieve moedertje is jarig en we vieren onze verjaardagen samen voor familie. Dat betekent reuze veel taart bakken én een fijne BBQ voorbereiden. En wat vergeet je als je daar druk mee bent? Om foto’s te maken.

Einde van juli, de pretmaand! Enne, tussen al dit fijne door heb ik natuurlijk ook gewoon nog heel hard gewerkt. 😉
Hoe was jullie maand juli?

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “Food diary #juli2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *